وی اضافه کرد: این مسئله نقطه قوتی از نظر وزارت بهداشت است، بهویژه در سزارین اول که اهمیت بیشتری دارد.
وی ادامه داد: بر اساس قانون جوانی جمعیت، موظف هستیم هر سال نسبت به عدد پایه، تعداد سزارین پنج درصد کاهش یابد، تعداد زایمان بیدردی پنج درصد افزایش یابد و پوشش کلاس آمادگی برای زایمان نیز نسبت به سال گذشته گستردهتر شود.
رفیعی خاطرنشان کرد: تمام شاخصهای ماده ۵۰ قانون جوانی جمعیت در یک سال گذشته محقق شده و بیش از انتظار وزارت بهداشت تحت کنترل درآمده است که نشاندهنده اهتمام جدی مراکز درمانی برای بهبود شاخصهای زایمان است و نقطه قوت برای استان قم محسوب میشود.
وی بیان کرد: شاخص سزارین از میزان ۵۲.۰۶ در سال گذشته به ۴۵.۴۱ درصد در سال جاری رسیده که نشاندهنده کاهش هفتدرصدی شاخص سزارین نخست است.
وی افزود: میزان زایمان طبیعی در سال گذشته ۴۷ درصد بود که امسال به ۴۹ درصد رسیده و نشاندهنده افزایش شاخص ۲ درصدی است.
به گفته مسئول اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی قم، آمار زایمان بیدردی نیز سال گذشته ۲۹.۶ بوده که امسال به ۳۸.۸۵ درصد افزایشیافته است.
وی اضافه کرد: در همین راستا پوشش کلاسهای آمادگی برای زایمان و روشهای بیدردی در مراکز درمانی و تکنیکهای بیدردی افزایش قابلتوجهی داشته و تعداد نیروهای آموزشدیده نیز افزایشیافته است.
وی با اشاره به کاهش آمار سزارین در مراکز درمانی خصوصی قم، گفت: در سال ۱۴۰۱، آمار سزارین در بیمارستانهای آیتالله گلپایگانی و ولیعصر قم ۸۳ درصد بود که اکنون به ۶۲ درصد رسیده است.
رفیعی با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی آمار سزارین در مراکز خصوصی قم، افزود: مراکز درمانی دولتی و خصوصی که تعداد سزارینها را کاهش ندهند، تذکر دریافت میکنند تا جلوی انجام سزارینهای بیدلیل گرفته شود.
وی ادامه داد: البته پزشکانی نیز در بخش خصوصی فعالیت میکنند که گرایششان به انجام سزارین است و از سوی دیگر با طیفی از افرادی مواجه هستیم که بدون دلیل میخواهند سزارین انجام دهند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/51658 |