printlogo


مدیر بهره‌برداری شرکت گاز قم خبر داد:
 ایجاد زیرساخت‌های لازم سوخت جایگزین در صنایع
کد خبر: 51675
مدیر بهره‌برداری شرکت گاز قم گفت: صاحبان واحدهای صنعتی این استان باید زیرساخت‌های لازم برای استفاده از سوخت‌های جایگزین ایجاد کنند، با این اقدام صنایع در زمان‌هایی که تأمین گاز طبیعی با محدودیت مواجه می‌شود، راهگشاست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» رسول قرنلی به افزایش مصرف گاز در فصل سرد سال اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات اصلی صنایع، به ویژه واحدهای صنعتی بزرگ مانند فولاد، سیمان و کوره‌های سنتی، نداشتن زیرساخت‌های مناسب برای استفاده از سوخت دوم است، این مشکل به‌ویژه در زمستان که مصرف گاز افزایش می‌یابد، بیشتر نمود دارد.

وی توضیح داد: در این ایام( زمستان)‌، گاز به‌عنوان سوخت اصلی صنایع و نیروگاه‌ها با محدودیت مواجه می‌شود، چرا که اولویت با تأمین نیازهای گاز خانگی است.

به گفته وی، این اقدامات نه تنها از بحران‌های ناشی از ناترازی گاز در فصل‌های سرد جلوگیری می‌کند، بلکه به کاهش فشار به شبکه گازرسانی در زمان اوج مصرف کمک خواهد کرد.

قرنلی اظهار داشت:‌ این راهکار به‌ویژه برای صنایعی که نیاز مداوم به سوخت دارند و نمی‌توانند فعالیت خود را متوقف کنند، ضروری است. از این‌رو، توجه به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای استفاده از سوخت‌های جایگزین می‌تواند نقش مهمی در پایداری تولید و کاهش مشکلات مربوط به تأمین گاز ایفا کند.

وی گفت: حدود یک‌سوم از مصرف سالانه گاز استان به نیروگاه سیکل ترکیبی، یک‌سوم به صنایع مختلف و یک‌سوم دیگر به سایر مشترکین اعم از خانوارها، واحدهای تجاری، آموزشی و عمومی اختصاص دارد.

در فصل زمستان، به دلیل افزایش مصرف خانگی، اولویت به تأمین گاز برای مشترکین خانگی داده می‌شود. این امر موجب محدودیت در تأمین گاز برای نیروگاه‌ها و صنایع پرمصرف می‌شود، چرا که تأمین نیازهای خانگی به‌ویژه در این فصل از اهمیت بیشتری برخوردار است.

وی با اشاره به مزایای گاز طبیعی نسبت به سوخت‌های فسیلی گفت: گاز طبیعی به‌عنوان سوختی پاک شناخته می‌شود و نسبت به سایر سوخت‌ها، آلاینده‌های کمتری تولید می‌کند. به همین دلیل، هر گونه صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی نه‌تنها به کاهش آلاینده‌ها کمک می‌کند، بلکه به بخش صنعت، اشتغال‌زایی برای جوانان و حفاظت از محیط‌زیست نیز کمک خواهد کرد.

وی همچنین در خصوص طرح‌های پیشنهادی وزارت نفت برای مدیریت مصرف گاز در کشور گفت: در راستای مقابله با بحران ناترازی گاز، وزارت نفت به صنایع پیشنهاد داده‌است که در ۶ ماه نخست سال گاز طبیعی را به شکل‌های مختلف تبدیل کرده و آن را ذخیره‌سازی کنند تا در نیمه دوم سال که نیاز به گاز بیشتر است، از آن استفاده کنند.

 قرنلی در پایان تأکید کرد که هم‌زمان با تلاش برای بهبود زیرساخت‌ها و ذخیره‌سازی گاز، همکاری و همراهی صنایع در استفاده بهینه از منابع گازی و کاهش مصرف در فصل‌های سرد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 گفتنی است مجموع مشترکین گاز طبیعی در این استان به ۴۶۲ هزار و ۱۹۵ مشترک رسیده است.

 استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن‌الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان قم نزدیک به ۲ هزار واحد بهره‌بردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت‌های مختلف مشغول تولید هستند.




انتهای خبر /

 
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/51675