printlogo


رئیس اداره آموزش‌وپرورش استثنایی استان قم:
والدین قمی جهت سنجش نوآموزان اقدام کنند
کد خبر: 51776
رئیس اداره آموزش‌وپرورش استثنایی استان قم با بیان اینکه سنجش نوآموزان بدو ورود مدرسه از ابتدای آبان‌ماه آغاز و تا پایان اسفندماه ادامه دارد گفت: والدین توجه داشته باشند که دریافت کتاب و پیش ثبت‌نام نوآموزان منوط به سنجش است.
اصغر محمودی در گفتگو‌ با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا»  با بیان اینکه شعار هفته معلولین امسال «رهبری افراد با معلولیت برای آینده‌ای فراگیر» نام‌گذاری شده است، گفت: ۴۸۹ نفر در مجموعه‌های مدیریت و آموزشی استثنایی قم خدمت می‌کنند و یک هزار و ۵۵۱ دانش‌آموز استثنایی در ۲۵ مدرسه استثنایی در استان قم تحصیل می‌کنند.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش استثنایی استان قم بیان داشت: هشت مرکز جامع سنجش نیز به دانش‌آموزان خدمت‌رسانی ۶ مرکز قم، یک مرکز جامع سنجش در شهرستان کهک و یک مرکز در کهک قرار دارد در ۲۵ مدرسه ویژه‌برنامه هفته معلولین انجام شد و برنامه آموزش‌وپرورش استثنایی روز ۲۰ آذر در اردوگاه دانش‌آموزی ۱۵ خرداد برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه دومین مدرسه استثنایی محله پردیسان نیز افتتاح شد گفت: بزرگ‌ترین سالن ورزشی سقف کوتاه مخصوص دانش‌آموزان با شرایط ویژه به مساحت ۴۰۰ مترمربع در مدرسه ایمان افتتاح خواهد شد.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش استثنایی استان قم ادامه داد: سال گذشته ۳۰ هزار نوآموز بدو ورود سنجش شدند و پیش‌بینی می‌شود امسال ۲۸ هزار و ۵۰۰ نفر سنجش در مراکز جامع انجام شود، تا دو سال گذشته سنجش بدو ورود در ایام تابستان انجام می‌شد؛ اما در دو سال گذشته این سنجش از اول آبان آغاز شده و تا پایان اسفند ادامه دارد.

ثبت‌نام مدرسه منوط به انجام سنجش

محمودی خاطرنشان کرد: مسئله سنجش بدو ورود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است باتوجه‌به اینکه بعد از سنجش نیاز به ارزیابی بود و ایام تابستان فرصت کوتاهی برای ارزیابی دانش‌آموزان بود به همین جهت زمان‌سنجش تغییر کرد تا فرصت کافی برای والدین و مجموعه مراکز جامعه سنجش برای تصمیم‌گیری فراهم شود.

وی افزود: دانش‌آموزان بعد از اینکه ارزیابی می‌شوند اگر استثنایی تشخیص داده شوند به مدارس استثنایی معرفی می‌شوند والدین نگرانی نداشته باشند برخی از دانش‌آموزان طی یک یا دو سال در این مدارس ممکن است مهارت یادگیری آنها افزایش پیدا کند و به مدارس عادی اعزام شوند، گاهی والدین نگران هستند که چرا دانش‌آموز ما در این مدارس هستند؛ اما باید بدانند هدف این مدارس استقلال دانش‌آموزان هستند.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش استثنایی استان قم تصریح کرد: از دو سال گذشته با توسعه مراکز جامع و افزایش نیروهای متخصص، غربالگری به‌صورت تخصصی‌تر انجام می‌دهند همچنین ارائه خدمات رایگان کاردرمانی و گفتاردرمانی در مراکز جامع انجام می‌شود، خدمات اختلالات یادگیری نیز از خدمات دیگری است که توسط نیروهای این مراکز برای دانش‌آموزان مدارس عادی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: در ابتدای سال جاری دبیرخانه بازی‌های خلاقانه سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی در قم میزبانی شد و نفرات برتر معرفی شدند همچنین  اجرای برنامه بازی‌درمانی و تربیت بدنی در حال برنامه‌ریزی است.

محمودی با اشاره به اینکه سنجش بدو ورود نوآموزان از یک آبان شروع شده و تا پایان اسفند ارزیابی در مراکز جامع سنجش  ادامه دارد گفت: والدین این مسئله را مدنظر داشته باشند که دریافت کتاب و پیش ثبت‌نام و ثبت‌نام منوط به سنجش است.

وی گفت: والدین می‌توانند با مراجعه به سامانه نوبت‌گیری Sirat2.csdeo.ir جهت سنجش بدو ورود نوآموزان خود اقدام کنند در حال حاضر سامانه برای ثبت‌نام اتباع در دسترس نیست.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش استثنایی استان قم اضافه کرد: در حال حاضر ۴۵ دانش‌آموز کم‌بینا و نابینا، ۱۰۵ دانش‌آموز با آسیب شنوایی، ۵۱ دانش‌آموز در مدرسه تخصصی اوتیسم و حدود ۵۰ دانش‌آموز جسمی و حرکتی و حدود یک هزار و ۳۰۰ دانش‌آموز کم‌توان ذهنی در مدارس استثنایی استان قم مشغول به تحصیل هستند علاوه‌برآن یک هزار و ۷۶ دانش‌آموز با معلولیت اما دارای هوش عادی در مدارس عادی در حال تحصیل هستند.

محمودی عنوان داشت:  متولدین بازه زمانی ۱/۷/۹۷ تا ۱/۷/۹۸ ملزم به ثبت‌نام در سامانه سنجش هستند همچنین متولدین ۱/۷/۹۹ هم می‌توانند در سامانه سنجش ثبت‌نام کنند جاماندگان نیمه دوم ۹۳ تا نیمه اول ۹۸ نیز امکان ثبت‌نام دارد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۴ درصد از نوآموزان سنجش شدند بیان داشت: مراکز جامع سنجش از ساعت ۸ تا ساعت ۱۲:۳۰ از شنبه تا چهارشنبه آماده سنجش دانش‌آموزان هستند همچنین سه مرکز مدرسه‌ای در بعدازظهر در این ایام اقدام به سنجش بدو ورود نوآموزان می‌کند.

انتهای خبر /۱۷۰

 
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/51776