وی افزود: در سه سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی بر اساس برنامه الگوی کشت استان استفاده از اقلام گیاهی پربازده و متناسب با شرایط آبوهوایی قم را در دستور کار خود قرار داده است که در همین رابطه کشت گیاه کینوا با همکاری کشاورزان در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: اکنون برخی از کشاورزان نمونه استان که در زمینه کشت کینوا فعالیت میکنند، تجهیزات موردنیاز برای فراوری این محصول را نیز در مزرعه خود در اختیار دارند و این کار موجب افزایش سوددهی تولید کینوا در قم شده است.
گیاه کینوا قدمتی پنجهزارساله دارد و بسیار سبکتر و خوشهضمتر از دانههایی چون برنج است و منبع غنی پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین ب ۲، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مانند آهن است. کینوا سرشار از مواد پروتئینی است؛ ولی مقدار کالری خیلی کمی دارد.
کینوا از دسته گیاهان دارویی نیز هست و علاوه بر دانه از برگ تازه این گیاه هم بهعنوان سبزیخوردن و یا بهصورت پخته استفاده میشود.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخممرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/51941 |