printlogo


مدیر حوزه‌های علمیه گفت:
 آسیب‌شناسی هوش مصنوعی از منظر اندیشه اسلامی
کد خبر: 51987
مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: هوش مصنوعی از این منظر اندیشه اسلامی باید آسیب‌شناسی شده و نظام راهبری این هوش در اندیشه اسلامی را استخراج کنیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا»

آیت‌الله علیرضا اعرافی روز شنبه در آیین رونمایی از "نرم‌افزار هوشمند حدیثی ثقات" در محل بعثه مقام معظم رهبری در قم ابراز کرد: باید در نگاه فلسفی، فکری، اخلاقی و دیگر ابعاد به هوش مصنوعی توجه شود.

 وی بیان کرد: اکنون هوش مصنوعی به‌مثابه ابزار در کنار ما در علوم اسلامی فعال می‌شود و در این منظر هوش مصنوعی، منابع و متون اولیه و یکایک علوم اسلامی و کاربرد آن در گفتمان‌سازی و پیاده‌سازی اندیشه دینی در زندگی فردی و اجتماعی تبلور پیدا می‌کند.

 اعرافی با اشاره به اهمیت تولید نرم‌افزار در علوم دینی گفت: عقل‌گرایی و نص‌گرایی در تاریخ اسلام مشاهده می‌کنیم و بعضاً کاهش نصوص دینی را مشاهده می‌کنیم که برخی به سمت افراط رفته و نتیجه آن فراموشی نصوص اسلامی بوده است.

 وی ادامه داد: درعین‌حال شاهد نص‌گرایی‌های سطحی افراطی و غیرصحیح بودیم و در میانه عقل‌گرایی ناروا و نص‌گرایی سطحی، منطق معیار حوزه علمیه عقل‌گرایی همراه با نص‌گرایی و نص‌گرایی در پرتو عقل بوده است و امتزاج عقلانیت و وحیانیت را شاهد بوده‌ایم.

 مدیر حوزه‌های علمیه افزود: در تاریخ اسلام موضوع قرآن و حدیث را داریم و نظریاتی دیده می‌شود که قرآن محور و قرآن مدار است و در آن افراط شده و دست‌مایه‌ای برای حذف سنت و حدیث رسول اکرم و ائمه بوده است.

 وی اظهار کرد: دیگر نظریه در تاریخ اسلام شامل جریان‌های حدیث‌گرایی بوده که تا حدی پیش رفته‌اند که در جریان‌های اخباری‌گری تند، قرآن کنار گذاشته شده است و طیف‌هایی از نظریات در شعاع نظریه حدیث‌گرایی دیده می‌شد.

 وی تأکید کرد: ما به میانه دو نظریه یعنی به حدیث‌گرایی با منطق عقلانی و قرآنی قائل هستیم و نظریه‌ای که به طور نسبی می‌توان از آن دفاع کرد اعتماد به حدیث و نص استوار و منبع جوشان معارف اسلامی است و این نص در چارچوب عقلانیت و اندیشه قرآنی هدایت می‌شود.

 وی نرم‌افزار ثقات را گام بزرگی در خدمت به علوم حدیث و شناخت دقیق‌تر از صحت و اعتبار حدیث عنوان کرد که به فقها، متکلمان و حدیث پژوهان گام‌های بهتری در شناخت حدیث ارائه می‌کند.

 مدیر حوزه‌های علمیه کشور افزود: وقتی سخن از کارآمدی، پیشتازی و تحول در حوزه به میان می‌آوریم باید زوایای گوناگون را مدنظر قرار دهیم و این موضوع به پیشرفت علوم اسلامی و تحولات اساسی به تحولات درون دانشی، تحولات روش‌شناختی و تحولات در ابزار و روش‌ها بر می‌گردد.

 وی گفت: مجموعه نهادهای حوزوی قم پیش‌گام در تطورات دانشی و عملکردی حوزه بودند و این تطورات باید ادامه یابد.

 وی ابراز کرد: در هوش مصنوعی همه شاخه‌های علوم حدیثی به هم پیوند می‌خورند و تحولات مختلف را شاهد هستیم.




انتهای خبر /

 
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/51987