printlogo


قم فردا گزارش می‌دهد؛
افتتاح ۱۲۰ پروژه بااعتبار ۸ هزارمیلیاردی
کد خبر: 52022
۱۲۰ پروژه عمرانی جدید بااعتباری بالغ‌بر ۸۰ هزار میلیارد ریال در راستای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و توسعه زیرساخت‌های شهری افتتاح و بهره‌برداری رسید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» مراسم آیین بهره‌برداری از طرح‌های شهری در مسجد محله شهدای دروازه ری قم شامگاه یکشنبه و هم‌زمان با شام میلاد حضرت زهرا(س) در مسجد جامع شهر قم و با حضور مسئولین استانی و انتظامی استان و نمازگزاران و ساکنین محل برگزار شد، پروژه بزرگ بازآفرینی شهری محله‌های دروازه ری و مسجد جامع به بهره‌برداری رسید.
این پروژه که از طرح‌های مغفول مانده و قدیمی شهر قم محسوب می‌شد، در سال‌های اخیر با همت و تلاش شهرداری قم وارد مرحله اجرایی شده بود که از ابتدای سال جاری موضوع تملک املاک در مسیر پروژه با فوریت ویژه در اولویت اجرایی منطقه یک شهرداری قم قرار گرفت و با اتمام تملکات و انجام عملیات عمرانی، به مردم قم و ساکنان این محله قدیمی و با هویت شهر قم تقدیم شد.

ضوابط احیای بافت‌های تاریخی قم تغییر کرد
در ابتدای این مراسم اکبر بهنام‌جو با اشاره به اینکه با هماهنگی و همکاری مدیران استانی کارهای بزرگی صورت می‌گیرد، اظهار داشت: بهره‌برداری از طرح بازآفرینی شهری، محله شهدای دروازه ری ازجمله آثار و نتایج این تعامل و همکاری است.
وی ادامه داد: بی‌شک تملک ۱۶۰ واحد مسکونی برای اجرای این طرح، بدون مذاکره با مالکان و تلاش برای اقناع آنان و اختصاص اعتبار موردنیاز، امکان‌پذیر نبوده ‌است.
استاندار قم با اشاره به احیای بافت‌های فرسوده، گفت: احیای بافت‌های فرسوده یکی از کارهای دشوار و خطیر مدیریت شهری است.
وی همچنین با اشاره به تدابیر اتخاذ شده برای احیای بافت ۳۴۰ هکتاری تاریخی قم تصریح کرد: اغلب مردم در مورد ضوابطی که در این زمینه وجود داشت، معترض بودند، از این‌رو با گرفتن مشاور، طرح‌ها و برنامه‌هایی در نظر گرفته‌شده که در دو یا سه‌ ماه آینده ارائه خواهد شد.
بهنام جو با اشاره به اینکه درصدد هستیم تا بهترین الگو را برای ساماندهی و احیای بافت‌های تاریخی شهر ارائه دهیم، خاطرنشان کرد: ضوابط مربوط به احیای بافت‌های قدیمی و تاریخی را دستخوش تغییرهایی کرده‌ایم. بدنه‌سازی و کف‌سازی محله‌های قدیمی شهر مطابق این ضوابط انجام خواهد شد، تا معماری خاص و ویژه قم محقق شود.

هزینه ۷۵۰ میلیارد تومانی در محله دروازه ری
همچنین سید مرتضی سقائیان نژاد در حاشیه آئین افتتاح، بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۳۴۸ پروژه‌ی بزرگ شهری در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: محله دروازه ری یکی از محلات بسیار قدیمی و بسیار اصیل شهر قم است که مردم ارزشمند و بزرگواری دارد که مورد رسیدگی قرار نگرفتند. این عزیزان بسیار شهیدپرور و هوادار انقلاب هستند و اگر باید کاری برای مردم قم انجام می‌گرفت باید ابتدا از این نقطه آغاز می‌شد.
وی افزود: برای اجرای پروژه‌های بازآفرینی شهری، مدیریت شهری به منابع و پشتیبانی مستحکم نیاز دارد و مسئله اراضی ۴۸ هکتاری که به‌عنوان پشتیبان مطرح شد، دست شهرداری را برای وارد شدن به هسته مرکزی شهر باز کرد و پروژه‌هایی مانند عمار یاسر، چهل اختران، قبرستان نو و دروازه ری تقویت شدند.
شهردار قم ادامه داد: دروازه ری مسیری ۱۸ متری است و نزدیک‌به ۱۶۰ پلاک برای راه‌اندازی این مسیر آزاد و همچنین حدود ۷۵۰ میلیارد در این زمینه تا امروز هزینه شده است.
وی تصریح کرد: فضای سبز و پارک با جداره بندی‌های لازم در این منطقه تهیه‌شده و این مورد هنوز جای کار دارد، در واقع این پروژه کاری است که می‌تواند به‌صورت مستمر پیش برود و مدام کامل‌تر شود.
شهردار قم در ادامه تأکید کرد: در مورد اتوبوس‌رانی باید گفت که حمل‌ونقل عمومی یکی از بحث‌های مهم شهری است. در طول سال باید دیده شود که چند روز هوای پاک وجود دارد و ازاین‌جهت رفتن به سمت حمل‌ونقل عمومی و تجهیز کردن آن می‌تواند اقبال مردم را به این بخش بیشتر کند.
سقائیان نژاد با اشاره به اینکه اتوبوس‌های شهری قم در این زمینه ازنظر تعدادی کم بودند، گفت: در حال حاضر ۱۰ دستگاه اتوبوس دیزل و همچنین ۲۰ دستگاه اتوبوس برقی نیز خریداری‌شده و ۱۴ دستگاه نیز بازسازی‌شده است. تا ماه آینده نیز ۱۰ دستگاه برقی دیگر نیز خریداری می‌شود و تا پایان سال برای تأمین ۴۹ دستگاه با وزارت کشور قرارداد بسته‌شده که مجموعاً بیش از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در سال جاری اضافه شود.
وی تصریح کرد: تمام سیستم حمل‌ونقل عمومی قم هوشمند شده و هرروز صبح اتوبوس‌ها شسته و برای استفاده مردم آماده می‌شود. همچنین به سیستم‌های مختلف هوشمند سازی مجهز شده تا تسهیلات بهتری برای همشهری‌های عزیز مهیا شود.

حجم ریالی این پروژه بالغ بر ۷۵۰۰ میلیارد ریال اعلام شده است و طی آن ۱۶۰ پلاک تملک و مسیری به طول ۱۴۰۰ متر و عرض ۱۸ متر در این بافت تاریخی بازگشایی شد. در این طرح بازآفرینی شهری سرانه‌های مورد نیاز ازجمله فضای سبز، پارکینگ عمومی و اماکن فرهنگی و ورزشی منظور شده است.
توزیع عادلانه خدمات و تأمین سرانه‌های شهری، تسهیل دسترسی شهروندان به شبکه معابر، بهسازی بافت فرسوده شهری و ارتقاء کرامت شهروندان ساکن در محلات هویتی شهر ازجمله اهداف اجرای این پروژه شهری بوده است. 

افتتاح ۱۲۰ پروژه شهری با ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار در قم
از همین رو در ادامه برنامه عباس حلوایی‌زاده با اشاره به روند تکمیل تملکات لازم برای این پروژه‌ها افزود: در این مرحله ۱۶۰ پلاک به‌صورت قانونی و با جلب رضایت شهروندان تملک شده است؛ این اقدامات امکان بهره‌برداری از پروژه‌های متعددی نظیر سرانه‌های محلی و احداث پارکینگ‌های عمومی را فراهم کرده است، از جمله این طرح‌ها می‌توان به ایجاد ۴۰ فضای پارک خودرو در محدوده ورودی دروازه مسجد و تکمیل مجتمع‌های فرهنگی اشاره کرد.
وی ادامه داد: امروز شاهد افتتاح و بهره‌برداری از ۱۲۰ پروژه عمرانی جدید بااعتباری بالغ‌بر ۸۰ هزار میلیارد ریال هستیم که در راستای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و توسعه زیرساخت‌های شهری به سرانجام رسیده است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری قم با اشاره به جزئیات پروژه‌های کلان حمل‌ونقل شهری گفت: آغاز عملیات اجرایی فاز دوم خط A متروی قم، به طول ۱۴ کیلومتر از میدان مطهری تا مسجد مقدس جمکران، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های شهرداری است. این فاز شامل ۸ ایستگاه است که تاکنون ۳ ایستگاه با پیشرفت ۱۰۰ درصدی به بهره‌برداری رسیده و عملیات اجرایی ایستگاه جدید بااعتباری ۶۲۵ میلیارد تومانی آغاز شده است، این پروژه با زیربنای ۹۰۰ مترمربع و زمان‌بندی ۲۴ ماهه به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی همچنین به احداث پروژه شاخص تقاطع سه‌سطحه میدان سپاه اشاره کرد و افزود: این پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۵۲ میلیارد تومان در قالب یک پل مثبت یک و رمپ منفی یک از غرب به جنوب بلوار جمهوری اجرایی خواهد شد، زمان اجرای این طرح ۱۸ ماه پیش‌بینی شده و هدف آن رفع گره‌های ترافیکی این محور است.
حلوایی‌زاده با تأکید بر توسعه زیرساخت‌های شهری ادامه داد: ساخت فرهنگسرای شهریار در منطقه فردوسی و احداث ایستگاه جدید آتش‌نشانی در بلوار کشاورزی از دیگر طرح‌های در دست اقدام است که به‌منظور ارتقای خدمات شهری و رفاه حال شهروندان قمی برنامه‌ریزی شده‌اند.
وی همچنین از بازسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی خبر داد و گفت: چندین دستگاه اتوبوس جدید خریداری و بخشی از ناوگان قدیمی نیز بازسازی شده‌اند تا دسترسی به حمل‌ونقل عمومی آسان‌تر شود و خدمات‌رسانی به شهروندان بهبود یابد.



انتهای خبر /160

 
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/52022