استان قم دارای ۶ تالاب فصلی و دائمی شامل «حوضسلطان»، «مره»، «بهشت معصومه»، «کوه نمک»، «غدیر» و «دریاچه نمک» است که در مجموع با وسعت حدود ۱۰۰ هزار هکتار، حدود ۱۰ درصد از وسعت جغرافیایی استان را تشکیل داده و بر همین اساس یکی از تالابیترین استانهای کشور و دارای ظرفیتهای عظیم زیستمحیطی است.
این تالابها باتوجهبه شرایط ویژه اکولوژیکی و زمینشناختی و قرارگرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان، دارای گونههای غنی گیاهی و جانوری است.
منطقه حفاظت شده پلنگدره با وسعتی بالغ بر ۳۱ هزار هکتار در جنوب غربی و ۵۰ کیلومتری شهر قم واقع شده است.
این منطقه از زیستگاههای انواع وحوش از جمله پلنگ بوده و نام و شهرت خود را از این حیوان گرفته است، به همین جهت از دیرباز موردتوجه شکارچیان بوده است. هم اکنون ۲۱ گونه پستاندار، ۵۲ گونه پرنده، ۱۳ گونه خزنده و دو گونه دوزیست در این منطقه گزارش شده؛ خرگوش، شغال، گرگ، روباه، گراز، پلنگ، گربه وحشی، خارپشت، خفاش بال بلند و کفتار از جمله پستانداران این منطقه است.
پلنگدره از سال ۱۳۷۵ بهعنوان منطقه شکار ممنوع و در سال ۱۳۸۸ در لیست مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: طی سالهای اخیر به دلیل اجرای طرحهای توسعهای همچون گسترش واحدهای صنعتی، محیطزیست استان قم با تهدیدهایی مواجه شده است که باید برای جلوگیری از بروز مشکلات در این بخش، ملاحظات زیستمحیطی همچون بحث مدیریت پسماند و کنترل سطح آلایندگی واحدها بهدقت موردتوجه باشد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/52040 |