وی افزود: در همین ارتباط طی سالهای اخیر کشاورزان قمی استقبال خوبی از فعالیتهای مرتبط با آبزیپروری داشتند و با فراهمکردن زیرساختهای لازم در مزارع خود به این کسبوکار نیز مشغول شدند که البته همچنان این رویکرد موردتوجه سازمان جهاد کشاورزی استان است و ما از بهرهبرداران بخش کشاورزی استان میخواهیم در مزارع خود، شرایط تولید آبزیان را هم فراهم کنند.
وی ادامه داد: در طول سه سال گذشته برنامه ابلاغی بخش شیلات استان بهصورت ۱۰۰ درصد محقق و بیش از هفت هزار و ۵۰۰ تُن انواع آبزیان در قم تولید و برای استفاده مردم بهعنوان یک غذای سالم و مفید، در مراکز فروشگاهی عرضه شد.
در استان قم تعداد ۳۴۴ نفر بهصورت مستقیم در ۳۲۵ واحد به فعالیت آبزیپروری اشتغال دارند و گسترش تولید محصولات این حوزه با افزایش سطح سرمایهگذاری بخش خصوصی همواره موردتوجه است.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخممرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/52126 |