اخیراً محققان دیگری خوردن تخممرغ را بهصورت روزانه مفید دانسته بودند.
اما مطالعه جدید ادعا کرده است که خوردن تخممرغ بهصورت روزانه خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی را تا ۱۷ درصد افزایش میدهد.
این بار متخصصان قلب و عروق به پشتیبانی از این تحقیق معتقدند نتایج حاصله دقیق است و میتوان روی آن تکیه کرد.
زرده تخممرغ حاوی کلسترول بوده و افرادی که کلسترول بالا دارند، باید از خوردن آن پرهیز کنند.
به گفته محققان خوردن روزانه تا ۱۸ درصد سکته قلبی را افزایش داده و تا ۱۷ درصد نیز خطر سکته مغزی را افزایش میدهد.
کسانی که روزی دوبار تخممرغ میخورند تا ۳۴ درصد خطر مرگ در آنها افزایشیافته و خطر سکته نیز تا ۲۷ درصد بالا میرود.
در همین حال گفتهشده که نباید تخممرغ را بهطور کامل از زنجیره غذایی حذف کرد.
افرادی که گوشی قرمز، سیگار و ... مصرف میکنند، باید مراقب استفاده از کلسترول موجود در تخممرغ هم باشند.
نتایج مطالعات مذکور در نشریه انجمن پزشکی آمریکا منتشرشده است که نظر سردبیر را جلب کرده و سرمقالهای درباره آن نوشتهشده که روی کلسترول و سکته تأکید کرده است.
اما افرادی مانند دکتر کریستوفر لابوس از دانشگاه مک گیل میگوید متقاعد نشده است!
وی میگوید این تحقیق چیز جدیدی را نشان نمیدهد و تکرار مکررات است. وی افزود نتایج حاصله از روی تحلیل ۶ گروه متفاوت اخذشده است که در آن روزها باهم ترکیبشدهاند.
بزرگترین «اِن قُلت» دکتر لابوس این است که این دیتا قابلاطمینان نیست!
چراکه از ۲۹۶۱۵ نفر پرسیده شده که چند تا تخممرغ درسالهای گذشته خوردهاند و از روی آن نتیجه گرفتهاند!
از همه مهمتر چگونه افراد خوردن تخممرغ در سه سال گذشته را به خاطر دارند؟
بنابراین آنچه گفتهشده یک حدس از سوی پرسششوندگان بوده و اعتبار علمی ندارد.
{در هر حال خوردن زرده تخم مرغ برای افرادی که کلسترول بالا دارند، توصیه نمیشود}
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/5223 |