وی با بیان این نکته که اعتکاف باید در مسجد برگزار شود چرا که مسجد خانه امام است یادآور شد: اعتکاف اجتماع در خانه امام است، مکانهایی که هیچکس در آنجا راهی ندارد، محل مناسبی برای برپایی این آیین نیست.
عضو تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اعتکاف عزلتگرایی و عزلت پسندی و جدای از مردم نیست، بلکه شکلدهی یک جامعه حول محور امام، یک جامعه اسلامی و یک جامعه تسلیم امر الهی است.
اراکی با بیان این مطلب که اعتکاف در تمدنسازی اسلامی نقش بسیار اساسی دارد خاطرنشان کرد: ما تا جامعه اسلامی نداشته باشیم، نمیتوانیم تمدن اسلامی داشته باشیم.
عضو خبرگان رهبری تأکید کرد: این جامعه اسلامی است که منجر به پیدایش تمدن اسلامی میشود.
مقاومت بدون معنویت امکانپذیر نیست
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور نیز دوران کنونی را زمان استقامت توصیف کرد و گفت: استقامت منوط به معنویت است.
حجتالاسلاموالمسلمین محمد قمی همچنین با بیان اینکه مطابق سیره اهلبیت، کسانی که مقاومت میکنند اهل اعتکاف هستند گفت: برگزاری جشنواره بینالمللی اعتکاف آثار و برکتهای فراوانی دارد.
وی اضافه کرد: نقش این جشنواره هم در تبیین و انتشار روایتهای مربوط به اعتکاف معتکفان و هم در تشویق و ترغیب جامعه به اعتکاف و استقامت و مقاومت مهم و بسزاست.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با ابراز امیدواری از اینکه این جشنواره در دورههای بعدی به لحاظ کمی و کیفی ارتقا پیدا کند بیان کرد: معتکفان برای اقامه این امر الهی و سبک زندگی متعالی دینی تلاشهای لازم را انجام دهند.
جمعیت معتکفان پنج هزار برابر شد
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف نیز با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی به برکت نظام سیاسی اسلامی جمعیت معتکفان در کشور پنج هزار برابر شده است گفت: اعتکاف نمایانگر فناوری نرم نظام جمهوری اسلامی است.
حجتالاسلام سید علیرضا تکیهای افزود: فناوری نرم در مقایسه با فناوری سخت و مسائل سیاسی، نظامی و دفاعی از قدرت مانور بیشتری برخوردار است.
وی تأثیر فناوری نرم نظام اسلامی در میان مسلمانان و مردم کشورهای اسلامی را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: اکنون از نظر مُفتیها و ماموستاهای اهلسنت، اعتکاف یک امر تقریبی و وحدتآفرین است.
تکیهای در ادامه افزود: امسال برای نخستینبار در خارج کشور همچنین مناطقی از کشور که اهلسنت زندگی میکنند، اهلسنت و شیعه در کنار هم و در یک فضای مشترک، مراسم اعتکاف را برگزار میکنند.
وی با اشاره به مشارکت ۳۲ دستگاه مختلف کشور در برپایی آیین اعتکاف تأکید کرد: اعتکاف یک مراسم مردمی است، و طبق دستور رهبر معظم انقلاب، برای اعتکاف نهادسازی شده، آسیبهای آن نیز با برنامهریزی هوشمندانه مورد رصد قرار گرفته است.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف همچنین تهیه سند راهبردی اعتکاف و تقدیم آن به رهبر معظم انقلاب را موردتوجه قرار داد و تصریح کرد: این سند از سوی رهبر انقلاب تأیید، و دستور اجراییکردن آن نیز صادر شد.
وی با ذکر این نکته که اعتکاف بهعنوان فناوری اخلاقی و معنوی نظام اسلامی در کشورهای گوناگون بهشدت مورد استقبال قرار گرفته است بیان کرد: اولین دفتر برونمرزی اعتکاف با حضور شهید سید حسن نصرالله در لبنان تأسیس شد، این اقدام باعث شد تا دبیرکل فقید حزبالله، با کمک جامعةالمصطفی العالمیه، مجمع جهانی اهلبیت، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، صداوسیما، آستان قدس رضوی و آستانهای مقدس اهلبیت برای شرکت جهان عرب در جشنواره بینالمللی اعتکاف فراخوان دهد.
تکیهای با یادآوری اینکه مکان برگزاری این دوره از جشنواره بینالمللی اعتکاف به دلیل شرایط خاص کشور لبنان به شهر قم منتقل شد گفت: یادواره شهید حسن نصرالله با حضور جمعیت میلیونی معتکفان در تمام مساجد اعتکافی ایران و جهان در حال برگزاری است.
آیین اختتامیه هفتمین جشنواره بینالمللی اعتکاف با حضور جمعی از معتکفان و برخی شخصیتها و مسئولان استانی و کشوری بهویژه حجتالاسلاموالمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور، اکبر بهنامجو استاندار قم و حمیدرضا شیخالاسلام رئیس سازمان ملی تعلیموتربیت کودک برگزار شد.
در این جشنواره که با همکاری مؤسسه علمی فرهنگی حزبالله ترتیب یافته بود، بیش از ۱۶۰۰ اثر علمی، ادبی و هنری از کشورهای مختلف مانند یمن، سوریه، عراق، مصر و بحرین ارائه، و سه تن از برگزیدگان نیز مورد تجلیل قرار گرفتند.
در این آیین، موسوعه هشتجلدی اعتکاف همچنین کتاب هفتمین جشنواره بینالمللی اعتکاف و پوستر هشتمین دوره جشنواره مذکور نیز رونمایی شد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/52387 |