بزرگترین کارخانه تولید یخچالهای هتلی به همت سه برادر قمی در شهرک شکوهیه برای ۸۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به مناسبت ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی جمعی از خبرنگاران استان قم بهمنظور بازدید میدانی از پیشرفتهای اقتصادی در طول ۴۶ سال گذشته به همت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم از کارخانه ایستکول تولیدکننده انواع یخچال در مقیاس کوچک، فریزر، تصفیه هوا، آبسردکن، تلویزیون و...بازدید کردند.
کارخانهای در شهرک صنعتی شکوهیه که مدار پیشرفت را از زیر صفر به همت برادران محمدی آغاز کرد، محمودرضا، حمیدرضا و علیرضا سه برادر قمی ۴۷ سال پیش کار تولید را در زمینی به مساحت ۱۲۰ متر با چهار نفر نیرو که سه نفر آنها خودشان بودند شروع کردند.
در ابتدا روزانه دو دستگاه سردکننده صنعتی را بدون هیچ سیستم تولیدی پیشرفتهای و تماماً دستی تولید کردند.
برادران محمدی از وحدتشان میگویند از اینکه بالا و پایینهای دنیای بیرحم اقتصاد آنها را خسته نکرد و با حفظ اتحاد دست از توسعه و پیشرفت برنداشتند؛ چون دست برادری با هم داده بودند.
حالا امروز آن زمین ۱۲۰ متری با تولید دو دستگاه سردکن صنعتی باهمت و تلاش صنعتگران قم و با اتکا به نیروی ایمان و امید به خدا تبدیل به یک کارخانه حدود ۱۰ هکتاری با تولید روزانه یک هزار و ۳۵۰ دستگاه شده است.
حالا اشتغال آن چهار نیرو تبدیل به اشتغال ۸۰۰ نیروی مستقیم و ۳ هزار نیروی غیرمستقیم شده است، یعنی این کارخانه در ایجاد اشتغال گل کاشته است که شایسته تقدیر است.
توقف در این کارخانه معنا ندارد برادران محمدی تصمیم گرفتهاند ۲۰ هکتار دیگر به وسعت کارخانه اضافه کرده و ۱۰ نوع محصول دیگر به بیش از ۴۰ نوع محصول با تنوع ۱۲۰ رنگ و مدل موجود را به تولیدات خود اضافه کنند، طرح توسعه این کارخانه با پیشبینی ۱۰ میلیارددلاری جهت افزایش ظرفیت به یک هزار و ۸۰۰ دستگاه در دستور کار قرار دارد.
مهرداد محمدی مدیرعامل کارخانه ایستکول میگوید: سال ۷۵ مسیر رشد با ثبت حقوقی و برند از تولید محصولات صنعتی به سمت تولید یخچالهای کوچک و هتلی هموارتر شد و حالا ما بزرگترین تولیدکننده این محصول در کشور هستیم و پوشش حدود ۸۰ درصدی در کشور را در اختیار داریم.
برادران محمدی معتقد هستند که چون خودشان از کارگری شروع کردند هرگز فضای حاکم در کارخانه کارفرما و کارگری نیست؛ بلکه همه همکاران تولید هستیم تا چرخ صنعت متوقف نشود.
امروز مسئله تأمین نیروی انسانی مانند بیشتر کارخانههای کشور گریبان این کارخانه را هم گرفته است برعکس آنچه گفته میشود کار نیست کارخانههای قم ثابت کردند کار هست؛ اما نیروی انسانی نیست.
مدیران این کارخانه حتی برای تأمین نیروی انسانی موردنیاز خود نیز تا کرمان دیار کریمان نیز سفر کردند، و حتی برای ماندگاری نیروی انسانی تا ۳۰ درصد بیشتر از قانون کار به نیروهای خودپرداخت میکنند؛ اما گویا فضای مجازی و تاکسیهای اینترنتی بلای جان تولیدکنندگان شدهاند مسئله تأمین و ماندگاری نیروی انسانی تنها مختص این کارخانه نیست موضوع فراگیری است که باید برای آن چارهای اندیشید.
بزرگترین مانع موجود بر سر راه صادرات برای تولیدکنندگان مسئله ارز و عدم مدیریت صحیح آن است که این روزها بیش از گذشته نمایان شده است، باوجود قوانین سختگیرانه محصولات تولیدی این کارخانه به کشورهای همسایه شمالی، شرق و غرب از جمله عراق، افغانستان و تاجیکستان صادر میشود؛ اما مدیران این کارخانه معتقد هستند اگر چالشهای ارزی هموار شود توسعه صادرات شتاب خواهد گرفت در غیر این صورت تولیدکنندگان داخلی توانایی رقابت با تولیدات چینی در بازار جهانی را ندارند.
این کارخانه بعد از شهادت شهید رئیسی در تأمین مواد اولیه و قوانین جدید سختگیرانه ارزی در این مدت دچار چالش شد و برای اولینبار در تابستان سال جاری این کارخانه تعطیل هم شد البته با همه سختیها تجربه ۴۷ساله مدیران این کارخانه نگذاشتند چرخ تولید متوقف شود.
قدرت ایمان را زمانی میتوان در پیشرفت این کارخانه متوجه شد که در کنار تولید به شکرانه لطف خداوند دستگیر دانشآموزان مناطق محروم هستند و تعدادی از آنها را تحت پوشش دارند و هر سال نیز حمایتها پوشش بیشتری میگیرد.
تأمین نیروی انسانی متخصص از دیگر چالشهای موجود بر سر راه تولیدکنندگان است متناسب نبودند آنچه در دانشگاهها تدریس میشود با میدان عملی تولید، فاصلهای است که بین دانشگاه و صنعت افتاده است و باعث شده مدیران این کارخانه به فکر برداشتن این فاصله بیفتند تعاملاتی نیز با دانشگاه داشتند اند اما آنطور که باید مورد رضایت نبوده و تصمیم آموزش نیروی انسانی از برنامههای جدی این کارخانه در آینده نزدیک است.
شرکت تکران مبرد با نام تجاری ایستکول در شهرک صنعتی شکوهیه قم قرار دارد.
شهرک صنعتی شکوهیه در کیلومتر ۱۲ جاده قدیم قم - تهران واقع شده است، بهعنوان یکی از بزرگترین و مهمترین مناطق صنعتی کشور، نقشی کلیدی در اقتصاد ایران ایفا میکند. این شهرک با مساحت کلی ۹۵۵ هکتار و مساحت صنعتی ۵۳۳ هکتار، میزبان طیف وسیعی از صنایع و واحدهای تولیدی است که در زمینههای مختلف فعالیت میکنند.
گزارش از مرضیه مهدیلو
انتهای خبر /170