وی افزود: اگر حوزههای علمیه اصول دین را مانند فروع دین بالنده کنند، نه تنها ایران بلکه دیگر کشورهای اسلامی نیز از آسیب انحراف و انحطاط در امان خواهند بود. عقل، اصول دین و پاسخگویی به مسائل روز باید در متن آموزش و پژوهش حوزه قرار گیرد تا حوزه همواره زنده و اثرگذار باشد.
این مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به آیه «إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَی السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ...»، گفت: آیتالله حائری یزدی در جایگاه امین الهی، حوزه را در شرایط حساس سقوط قاجار و خفقان پهلوی تأسیس و بازآفرینی کرد؛ او با اخلاص، عقلانیت و تدبیر، حوزهای ساخت که شاگردانی بزرگ تحویل داد و قرن چهاردهم را احیا کرد.
وی تأکید کرد: کسی که امین الهی نباشد، نمیتواند حافظ دین خداوند باشد و عالمان نباید کاری کنند که مردم از دین فاصله بگیرند.
آیتالله جوادی آملی در ادامه با تأکید بر بهرهگیری معنوی از اهلبیت (ع)، خاطرنشان کرد: در زیارت و توسل، باید از ائمه اطهار علم و معرفت طلب کرد؛ علم، عقل و قرآن، ستونهای اصلی حوزههای علمیه است و هرگاه حوزه به این منابع تمسک بجوید، در همه دورانها سربلند خواهد ماند.
وی با بیان اینکه شاگردان حوزه باید همچون چشمهای جوشان و زاینده باشند نه مانند استخر آب ساکن، اظهار کرد: از منظر منطق اهلبیت، حوزه باید همواره نوآور باشد و برای همه مسائل روزگار پاسخ داشته باشد.
آیتالله جوادی آملی در پایان با قدردانی از رهبر معظم انقلاب، مراجع تقلید و علما بهویژه کسانی که به این همایش پیام ارسال کردند، گفت: این قدردانی نشانه حقشناسی نسبت به بزرگان دین است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/53807 |