استاندار قم در خصوص آخرین وضعیت فرودگاه قم اظهار داشت: با سرمایهگذار به توافق رسیدیم و اگر مانعی وجود نداشته باشد تا دو و نیم سال آینده فرودگاه قم افتتاح خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» نشست خبری استاندار قم شامگاه شنبه ۲۰ اردیبهشت در سالن جلسات استانداری قم برگزار شد، در این نشست خبری و صمیمانه خبرنگاران دغدغههای استان قم را مطرح کردند.
در این نشست که معاونان استانداری نیز حضور داشتند موضوع پروژههای عمرانی، انتصابات استانداری، فرودگاه، مترو، انجمنهای صنفی، خاموشیهای قم، مونوریل، موضوعات فرهنگی، ساماندهی اتباع، طرح مسکن ملی، سرمایهگذاری در شهرکهای صنعتی، شبکههای فاضلاب، بحران آب، اماکن ورزشی، بافت فرسوده، اقتصاد گردشگری، تسهیلات بانکها، تجهیزات آتشنشانی، بلندمرتبهسازی، تخریب کوهها، پارکینگها از جمله مسائل مطرح شده بود. اکبر بهنامجو در این نشست اظهار داشت: یک هزار و ۶۰۰ هکتار بافت فرسوده در قم وجود دارد که ۳۴۰ هکتار آن اساسی است؛ چون این بافت فرسوده دارای بافت تاریخی بوده دچار چالشهایی بود؛ اما کارشناسان ورود کردند و تا یک ماه آینده کارها تمام میشود و بافت فرسوده احیا میشود و مسئله گردشگری نیز در این بخش در نظر گرفته شده است.
استاندار قم ادامه داد: کورههای آجرپزی در قم به سمت صنعتیشدن پیش میرود و بهزودی ساماندهی خواهد شد، در صنعت مس نیز اکتشافی در حال انجام است البته موضوع محیط زیستی آن نیز مدنظر قرار دارد و اگر مشکلاتی محیط زیستی داشته باشد مسئله ادامه پیدا نخواهد کرد. شناسایی ۵۰ هزار هکتار کانون گرد و غبار
وی تصریح کرد: مطالعات گرد و غبار در قم سال گذشته به پایان رسید و ۵۰ هزار هکتار در سراجه قم کانون گرد و غبار شناخته شده است که ۴ هزار میلیارد تومان نیاز به هزینه دارد تا از کانون گرد و غبار خارج شود.
وی افزود: برای این موضوع ۱۲ میلیارد تومان توسط جهاد کشاورزی، ۲۰۰ میلیارد تومان توسط وزارت نفت و ۲۰۰ میلیارد تومان نیز منابع دولتی در نظر گرفته شده است، همچنین انتقال آب در این منطقه انجام خواهد شد و درختکاری در فصول خود انجام خواهد شد.
استاندار قم تأکید کرد: در سال جاری ۴۰۰ میلیارد تومان و برای سال آینده یک هزار میلیارد تومان برای کانون گرد و غبار منطقه سراجه قم در نظر گرفته شده و تا سه سال آینده به نتیجه خواهد رسید.
مسئله ابرپروژههای عمرانی استان قم از جمله فرودگاه، مترو و مونوریل از جمله دغدغههای خبرنگاران استان بود که تقریباً در همه نشستهای خبری استانداران در دولتهای مختلف مطرح میشود.
بهنام جو گفت: ۱۶۰ میلیارد تومان توسط شهرداری قم باید برای خرید واگن به وزارت کشور پرداخت شود یعنی ۱۵ درصد هزینه خرید و ۸۰۰ میلیارد تومان هم از محل اعتبارات دولتی پرداخت میشود تا قبل از سال خط اول آماده شود، و ۴۰ هزار میلیارد تومان برای خط ۲ نیاز است. برای مونوریل توجیه اقتصادی قطعیت پیدا نکردیم
استاندار قم اضافه کرد: برای مونوریل نیز توجیه اقتصادی قطعیت پیدا نکردیم اگر توجیه پیدا شود، حتماً در دستور کار قرار خواهد گرفت با سرمایهگذار فرودگاه قم اختلافاتی در گذشته وجود داشت که بعضاً به محاکم قضایی نیز کشیده میشد در این دوره راه گفتگو را پیش گرفتیم با شفیعی سرمایهگذار قبلی توافق صورت گرفت که باند و ترمینال را دولت انجام دهد و بخش گردشگری را سرمایهگذار انجام دهد و اگر مانعی وجد نداشته باشد تا دو و نیمسال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. ۲۶۰۰ مگاوات مجوز نیروگاه برق صادر شده
بهنامجو خاطرنشان کرد: برای نیروگاههای برق ۲هزار و ۶۰۰ مگاوات مجوز صادر شده که ۴۰۰ مگاوات زمین تحویل داده شده که در حال اجرا است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص حاشیههای شورای شهر در انتخاب شهردار عنوان داشت: به دنبال وفاق در شورای شهر قم هستیم و هر شخصی انتخاب شود بهصورت صددرصدی از وی حمایت خواهیم کرد.
استاندار قم با اشاره به اینکه نامهای زمان شهید رئیسی پیگیری خواهد شد رئیسجمهور تغییر کرده نظام همان نظام است، گفت: در ۹۰ درصد در انتصابات به دنبال کسی هستم که نسبت به قبلی قویتر باشد و تنها دو نفر از همدان را به همراه خود آوردم و ۸۰ درصد انتصابات را با مشورت نمایندگان قم انجام دادیم.
موضوع خاموشیها یکی دیگر از گلایههای مطرح شده توسط خبرنگاران بود که استاندار قم در این زمینه یادآور شد: خاموشیهای تهران را قم جبران نمیکند در استانهای دیگر هم این قطعی برق وجود دارد باید میزان سهمیه قطع برق اطلاعرسانی شود تا شبهه برطرف شود، ناهماهنگیها قطع برق هم خروج ناگهانی نیروگاههای برق به علت فشار زیاد و فرسودگی است.
بهنامجو بیان داشت: استقرار برخی از صنایع که دارای آلودگی است در قم ممنوع است؛ اما زمین در حال واگذاری است قم دارای توانمندی خوبی است و کارخانههای بزرگی که راکد باشد نداریم و بهخاطر سرمایه در گردش صنایع بزرگ تعطیل نشده است. ورزشگاه یادگار امام در حال متروکه شدن است
وی تصریح کرد: ورزشگاه یادگار امام در حال متروکه شدن است که باید احیا شود و زمینهای اطراف نیز قرار است به ورزشگاه اختصاص یابد زمین مناسب برای ورزش در استان قم کم است که باید اعتبارات از بخشهای جمع شود تا سرانه ورزش افزایش پیدا کند در این زمینه سپاه ورود کرده است.
وی افزود: منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان از گذشته در راه اتصال به ریل بود همچنین سیلو و شهرک شکوهیه نیز به راهآهن کشوری متصل خواهد شد که ظرفیت جابهجایی ۵ میلیون تن بار را دارد.
بهنامجو اظهار داشت: بافت اطراف جمکران اصلاً شبیه شهر نیست که باید ساماندهی شود و به سمت این حرکت خواهیم کرد که زیرساختهای مسیر بلوار پیامبر اعظم از جمله پارکینگ، سرویس بهداشتی، اقامت و... بهصورت دائمی شود و باید اعتبارات ویژه دولتی جذب شود.
وی ادامه داد: برای احقاق حقابههای استان قم برنامهریزیهای تخصصی در حال انجام است که اتفاقات خوبی در حال رخدادن است.
استاندار قم بیان کرد: برای جذب سرمایهگذار خارجی در قم برنامههای زیادی داریم و با سرمایهگذاران تعامل کردیم و بیشتر سرمایهگذاران چین و عرب مورد اقبال قرار میگیرند و ۱۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری برای اولینبار توسط سرمایهگذاران عراقی در قم انجام خواهد شد.
بهنام جون در پاسخ خبرنگار قم فردا در خصوص ساماندهی اتباع اظهار داشت: خطقرمزهایی در استان قم برای اتباع خارجی وجود دارد و باید طبق قانون افرادی که مجوز ندارند باید خارج شوند سازمان ملی اتباع راهاندازی شده است تا ساماندهی شود تعدادی از اتباع برای شهر مفید هستند؛ اما برخی از اتباع از یارانه استفاده میکنند و برای ما هزینه دارند.
وی در پایان گفت: مراسم سالگرد شهادت شهید رئیسی و شهدای خدمت در قم برگزار خواهد شد و از خانواده شهید رحمتی استاندار فقید آذربایجان نیز به استان قم دعوت خواهد شد.