زمانی که کبد در سلامت کامل باشد به پاکسازی خون، گوارش مواد غذایی و مقابله با آلودگیها کمک میکند و همچنین این قابلیت را دارد که در صورت آسیب دیدن، ترمیم شده و بافتهای قدیمی با سلولهای جدید جایگزین شوند.
طبق اعلام انجمن کبد آمریکا هر آنچه که باعث شود کبد نتواند عملکرد صحیح خود را داشته باشد زندگی فرد را به خطر میاندازد و فرد را به التهاب و سرطان دچار کند.
سایت مدیکال دیلی در این مقاله به برخی علائم که نشان میدهند کبد عملکرد صحیح خود را ندارد اشاره کرده است:
تغییر رنگ پوست: در شرایطی که کبد عملکرد صحیح خود را نداشته باشد پوست و سفیدی چشم به رنگ زرد در میآیند که دلیل آن تولید مادهای زردرنگ به نام "بیلیروبین" در خون است. بروز علامت زرد شدن زمانی رخ میدهد که آسیب کبدی مانع از تجزیه بیلیروبین شود. دلایل شایع این نوع آسیب دیدگی کبد هپاتیت، سرطان، مصرف زیاد مواد الکلی، قرار گرفتن در معرض مواد سمی و عفونتهای مختلف میباشد.
تغییر رنگ ادرار و مدفوع: یرقان رنگ ادرار و مدفوع را تغییر میدهد.
حساسیت پوستی: بیماری کبد دلیل نهفته حساسیت پوستی همچنین نارسایی کلیه، مشکلات تیروئید و سرطان است. این حساسیت معمولا کل بدن را تحت تاثیر قرار میدهد.
کبودی و کوفتگی: مبتلایان به آسیبهای کبدی راحتتر دچار خونریزی یا کبودی میشوند زیرا کبد در تولید پروتئینهای لازم برای متوقف کردن خونریزی کند میشود.
ورم: زمانیکه کبد عملکرد صحیح خود را نداشته باشند آب در شکم و پاهای فرد باقی میماند و موجب ورم میشود.
به علاوه در برخی از موارد آسیب کبدی هیچ علامت ظاهری ندارد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/5916 |