printlogo


ضعف آشکار مدیریتی قم در روز نیمه شعبان/ نبود برنامه فرهنگی در پیاده‌روی جمکران
کد خبر: 7114
عدم مدیریت صحیح برنامه نیمه شعبان باعث نارضایتی مردم شد از جمله کمبود پارکینگ مناسب ، ترافیک سنگین، نبود پارک و بوستان مناسب اطراف مسجد مقدس جمکران برای اتراق زائران، نبود سرویس بهداشتی مناسب برای این حجم از جمعیت و...که می تواند یک نمره منفی در کارنامه مدیران قمی باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، نیمه شعبان از جمله ایام بسیار پر فضیلت می باشد که در روایات آن را برابر با لیالی قدر می دانند، پیامبر اکرم (ص) فرمودند:در شب نیمه‌ شعبان روزی‌ها تقسیم می‌شود و عمر مردم معین می‌گردد و روندگان به حج نامشان نوشته می‌شود و خدای تعالی در خلق خود افراد بی‌شماری را می‌آمرزد.

میلاد حضرت مهدی(عج) و نیمه شعبان بزرگترین عید شیعیان جهان است که هرسال باشکوه وصف ناشدنی در سراسر جهان برگزار می شود به جرئت می توان گفت بعد از پیاده روی اربعین به عنوان بزرگترین اجتماع مسلمانان، تجمع عاشقان ولایت و امامت در روز نیمه شعبان در قم و مسجد مقدس جمکران بزرگترین اجتماع مسلمانان است.

چند سالی است که در روز نیمه شعبان علاوه بر تجمع دوستداران اهل بیت  از سراسر جهان در مسجد مقدس جمکران همایش پیاده روی از حرم مطهر حضرت معصومه(س) به سمت مسجد مقدس جمکران در مسیر بلوار پیامبر اعظم(ص) به طول 7 کیلومتر برگزار می شود.

ضعف مدیریت در روز نیمه شعبان در قم

150موکب مردمی امسال در طول مسیر پیاده روی اربعین در بلوار پیامبر به زائران و مسافران خدمات رسانی کردند که با توجه به رضایت های حاصل شده از سوی زائران می توان گفت که موکب های مردمی نیمه شعبان در قم برای زائران سنگ تمام گذاشتند و از هیچ خدمات دهی فروگذار نکردند هرچند جانمایی برخی از موکب ها مناسب نبود و باعث ترافیک  در مسیر پیاده روی شده بود.

همچنین یکی دیگر از صحنه های زیبای پیاده روی جمکران این بود که علاوه بر استقرار موکب‌های قمی در ایام نیمه شعبان، موکب‌های بسیاری هم از اقصی نقاط کشور جهت ارائه خدمات در زمینه‌های مختلف به زائرین، در استان قم حضور یافتند.

اما آنچه باعث نارضایتی شرکت کنندگان در بزرگترین اجتماع مهدی یاوران که قرار است ثبت ملی و جهانی نیز شود بود عدم مدیریت صحیح مدیران قم بود، پیش بینی ها حضور3 میلیون زائر در اجتماع عظیم مهدی یاوران در قم را نوید می داد که این‌گونه هم شد ازنظر آماری جمعیت زائرینی که در این ایام به استان قم وارد می‌شود، برابر با جمعیتی است که در مناسک حج تمتع شرکت می‌کنند.

نبود برنامه فرهنگی ضعف پیاده‌روی جمکران

عدم مدیریت صحیح برنامه نیمه شعبان باعث نارضایتی مردم شد از جمله کمبود پارکینگ مناسب ، ترافیک سنگین، نبود پارک و بوستان مناسب اطراف مسجد مقدس جمکران برای اتراق زائران، نبود سرویس بهداشتی مناسب برای این حجم از جمعیت و...که می تواند یک نمره منفی در کارنامه مدیران قمی باشد.

یکی از ضعف های مدیریت در بازگشت زائران جمکران امسال بسیار مشهود بود مسدود بودن خیابان های اصلی و هدایت مسافران به جاده ها و کوچه های خاکی اطراف صحنه نا زیبایی در ذهن مسافران جمکران که از دیگر شهرها به قم آمده بودند را ثبت کرد.

نبود محل مناسب برای اسکان این حجم از زائران که در اطراف خیابان های اصلی و فرعی منتهی به جمکران با برپایی چادر مسافرتی اتراق کرده بودند نیز یکی از صحنه های نازیبایی بود که مستقیماً متوجه مسئولان قم است اینکه زائران مجبور به چادر زدن در بیابان های اطراف جمکران شوند علاوه بر نبود امنیت کافی یک نوع بی حرمتی به زائران مهدویت است.

بلوار پیامبر اعظم ظرفیت کافی برای مدیریت پیاده و سواره را دارد اما متأسفانه بعد از پایان مراسم و بازگشت زائران  تنها شاهد آشفته بازار در بلوار پیامبر اعظم بودیم که عابران پیاده، اتوبوس، موتور و خودروهای شخصی بدون هیچ نظم خاصی درحرکت بودند و مانند یک کلاف به هم پیچیده شده  و باعث افزایش ترافیک شده بودند و اتوبوس های شهری مسیری را که در روزهای عادی در 10 دقیقه طی می کردند به بیش از 3 ساعت زمان می برد تا به مقصد برسند و در نهایت هم زائران را در انتهای بلوار پیامبر اعظم پیاده می کردند و باعث کلافگی و سردرگمی مردم در آن ساعت از شب می شدند همچنین مسدود بلوار پیامبر اعظم بعد از پایان مراسم پیاده روی نیمه شعبان توجیه منطقی نداشت.

کمبود پارکینگ معضل بزرگ قم

معضل بزرگ دیگری که سال‌هاست رسانه ها و مردم از مسئولان شهری مطالبه می کنند کمبود پارکینگ است کمبود پارکینگ در قم در روزهای عادی نیز احساس می شود چه رسد به روزهایی که زائران و مسافران میلیونی وارد قم می شوند ظرفیت پارکینگ های قم در همان ساعات اولیه روز نیمه شعبان تکمیل شد و زائران و مسافران مبادرت به پارک خودرو در حاشیه خیابان ها می کردند که همین باعث افزایش حجم ترافیک و بی نظمی می شد.

علاوه بر مسئولان استانی این عدم مدیریت و شاید امکانات متوجه مسئولان کشوری نیز می باشد زیرا باید به اجتماع بزرگ مهدویت که در جهان کم نظیر است توجه ویژه‌ای داشت که متأسفانه این نگاه در بین مسئولان ملی وجود ندارد، اگر مسئولان کشوری خودشان  در اجتماع بزرگ مردمی نیمه شعبان حضور یابند، دیدگاه آنان نسبت به ارائه خدمات در راستای بهتر برگزار شدن این برنامه بزرگ شیعی تغییر خواهد کرد.

از طرفی حضور 3  میلیون نفری زائران در ایام نیمه شعبان در مسجد مقدس جمکران ظرفیت بسیار بزرگی است که دستگاه‌های فرهنگی باید برنامه‌های فرهنگی خوبی برای زائران اجرایی کنند اما در بخش فرهنگی هم مدیران قمی به شدت ضعیف عمل کردند.

طولانی بودن مراسم و تعداد سخنران در داخل مسجد مقدس جمکران نیز نشان از ضعف مدیریت مسجد مقدس جمکران داشت با توجه به سردی هوا طولانی بودن برنامه مسجد مقدس جمکران باعث خستگی زائران شده بود همچنین مشخص نبودن مسیرهای تردد داخل مسجد نیز باعث ازدحام و شلوغی شده بود که با یک مدیریت و مشخص کردن مسیرها می‌شد از این ازدحام جلوگیری کرد.

در کنار ضعف های که وجود داشت تلاش زیادی از سوی ارگان ها و نهادهای استانی و مردمی انجام شده بود که نباید آن‌ها را نادیده گرفت اما درنهایت تلاش ها  و زحمات با یک عدم مدیریت صحیح کمرنگ و در نهایت باعث ایجاد نارضایتی می شود و البته استفاده از ظرفیت های مردمی برای ایجاد نظم در چنین اجتماعاتی می تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند و همچنین تجربه این چند سال کافی است تا در سال های آینده شاهد این بی نظمی ها و عدم مدیریت ها نباشیم.


انتهای پیام/170
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/7114