وی افزود: یکی از این اقدامات که باید از دولتهای قبل شروع میشد، این است که در زمان سدسازی اولویتها را رعایت کنیم.
نماینده مردم ایذه در مجلس ادامه داد:سدسازی در دنیا اولویتهایی دارد که اولویت اول آن آبخیزداری است، آبخیزداری، زیست محیطی و کشاورزی و نهایتاً برقابی است، اما ما متأسفانه همان اولویت اول را برقابی به جای آبخیزداری قرار دادیم. برقابی یعنی همیشه باید برق از آن تولید کنیم و زمانی که به آن نیاز نداشتیم میتوانیم آب را رها کنیم.
*هیچ انتظاری برای کمک دولت در پی وقوع سیل نداریم
خادمی بر همین اساس اضافه کرد:زمانی که ما اولویت سدسازیهایمان را برقابی قرار دادیم، متأسفانه فقط تابستان که پیک مصرف برق است آبی وجود ندارد لذا ما نمیتوانیم برقی تولید کنیم.
وی در ادامه یادآور شد: از طرفی هم در زمانی که کشاورزان نیاز به آن ندارند آب را رها میکنند بنابر این، این خود نوعی خسارت است.
نماینده مردم ایذه در مجلس با انتقاد از مدیریت ناصحیح دولت در هنگام وقوع سیل خاطرنشان کرد: پیشبینیهای هواشناسی از دو ماه قبل اعلام کردند که سیل بدی در خوزستان رخ میدهد و پس از آن برخی مدیران اطلاعاتی استان گزارش دادند که این هشدار ظاهراً به رئیسجمهور هم انتقال یافته است که سیل ویرانگری به زودی اتفاق خواهد افتاد، اما هیچ اقدامی صورت نگرفت.
خادمی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: متأسفانه سیل رخ داد و پس از آن نیز اقدامات در راستای کمکرسانی به خوبی صورت نگرفت، باز کردن دریچهها و میزان خروجی دبی را درست انجام ندادند.
وی همچنین تأکید کرد: باید در زمانی که میدانستیم بارندگی وجود دارد مخازن سدها را تخلیه میکردیم که چنین اقداماتی صورت نگرفت. زمانی که همه اطلاعات هواشناسی ارائه میشود و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی نیز اعلام میکنند که چنین اتفاقی خواهد افتاد باید به عقل وزارت نیرو میرسید که این امور را انجام دهد که متأسفانه کاری انجام نشد.
*مدیریت دولت در پی وقوع سیل خوب نبود
نماینده مردم ایذه در مجلس ادامه داد: به نظر من خروجی اقدامات صورت گرفته برای حادثه سیل اصلاً خوب نبود، از جمله عملکرد بد دولت در این راستا این بود که اجازه دادند آب از کارون عبور کرده و به خلیجفارس بریزد، اما اینها آب را به اطراف شهر رها کردند و به جای اینکه در یک جبهه بجنگند در چندین جبهه شروع به جنگیدن کردند و آبهایی که در اطراف شهر رها کردند به هم پیوستند و وارد شهر شدند و مشکلاتی را به بار آوردند.
خادمی با بیان اینکه در حال حاضر مناطق سیلزده وضعیت خوبی ندارند،گفت: رئیسجمهور باید هر چه سریعتر خوزستان را در وضعیت اضطراری اعلام کند تا افرادی همچون معاون رئیسجمهور باید بیاید و در این منطقه بنشیند با توجه به آغاز فصل جدید گرفتاریهای ما به طرز بدی آغاز خواهد شد. به طور مثال اگر ملخها آمدند خوزستان نابود میشود ما سابقه سال ملخی را داریم. زمانی که ملخها حمله کردند هیچ چیزی برای خوردن مردم نبود و نهایتاً مجبور بودند ملخ بخورند.
وی ادامه داد:ملخ روزی 450 کیلومتر میتواند پرواز کند و تا جایی روزانه 1500 کیلومتر میتواند پرواز داشته باشد و این چیزی نیست که بتوانیم به راحتی آن را کنترل کنیم از طرفی هم هوا در حال گرم شدن است و آفتاب سوزانی که داریم مشکل خواهد بود چرا که در حال حاضر آب دور تا دور مناطق سیلزده قرار دارد. این آب در این گرما تبخیر خواهد شد و یک وضعیت بسیار شرجی و غیرقابل تحملی را ایجاد میکند و این همه خسارت اتفاق افتاده و دولتی که هنوز عوارض آلایندگی سال 95 خود را نداده پول آن را گرفته اما پرداخت نکرده است.
نماینده مردم ایذه در مجلس بر همین اساس یادآور شد: دولت 10 هزار میلیارد تومان بابت عوارض آلایندگی گرفته اما هنوز به خوزستان نداده است. که با این اوصاف هیچ انتظاری برای کمک دولت در پی وقوع سیل نداریم.
خادمی در خاتمه خاطرنشان کرد: متأسفانه دولت در پی وقوع سیل بسیار بد عمل کرد و در استان خوزستان نیز به غیر از شهدا و مجروحینی که در زمان جنگ داریم به نظر خسارت بسیار وسیعتر و بدتری از آن زمان داشت.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/7172 |