او که در زمان سرمربیگری تیم ملی بلژیک تاکتیکهای تهاجمی را در دستور کار خود داشت، قصد دارد این رویه را در تیم ملی ایران هم تکرار کند و انتظار میرود با توجه به بازیکنان تکنیکی و تاکتیک پذیری که ایران در اختیار دارد، ویلموتس بتواند برنامههای مدنظرش را هم در این تیم به شکل خوبی عملیاتی کند.
دیدارهای تدارکاتی تیم ملی مقابل سوریه و کره جنوبی نشان داد ویلموتس از آن مربیانی است که به صورت مثال برد با نتیجه ۵ بر ۴ را به پیروزیهای یک بر صفر ترجیح میدهند و همواره علاقه دارند تیم هایشان حتی در خانه حریفان هم فوتبال هجومی و سمت دروازه حریف را اجرا کنند.
سرمربی ۵۰ ساله فعلی تیم ملی در همین ۲ بازی ابتدایی حضورش روی نیمکت سرمربیگری این تیم ثابت کرده علاقه زیادی به مالکیت توپ و خلق موقعیتهای متعدد گلزنی دارد. درحالیکه کارلوس کی روش در فوتبال ایران به مربی معروف شده بود که با بستن راههای نفوذ حریف اجازه موقعیت سازی را از آنها میگیرد. حتی اگر در این وضعیت تعداد موقعیتهای گلزنی تیم خودش و تیم مقابل به شکل قابل توجهی پایین بیاید.
البته ریسک استفاده از سیستم هجومی این است که با از بین رفتن فشردگی در نیمه زمین خودی و باز شدن فضا، هر لحظه احتمال دارد بازیکنان حریف در موقعیتهای خطرناک گلزنی قرار بگیرند.
درصد مالکیت توپ تیم ملی ایران در بازی اخیر خود با کره جنوبی نسبت به تمام دیدارهایی که زمان کی روش مقابل این تیم برگزار کرد برای نخستین بار افزایش یافت و از طرفی موقعیتهای گلزنی تیم ویلموتس هم به شکل قابل توجهی بیشتر شد، اما در سوی مقابل شاگردان پائولو بنتو که در دور برگشت مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ در خانه خود برابر تیم ۱۰ نفره ایران حتی یک شوت در چارچوب هم سمت دروازه ایران نداشتند، در بازی روز ۲۱ خرداد ۹۸ بارها علیرضا بیرانوند را به زحمت انداختند.
نکته حائز اهمیت این است که ویلموتس، تیم و بازیکنان خوبی را از کارلوس کی روش تحویل گرفته و اکنون قصد دارد با روش مدنظر خود این تیم را از لحاظ هجومی به بلوغ برساند.
البته نباید از یاد برد که تیم ملی در جام ملتهای ۲۰۱۹ امارات هم به جز ۲ بازی مقابل عراق و ژاپن از لحاظ میزان مالکیت توپ، تعداد موقعیتهای گل، شوت در چارچوب، تعداد پاس و درصد ارسال پاس صحیح وضعیت به مراتب بهتری نسبت به تیمهای یمن، ویتنام، عمان و چین داشت و در بازی با عراقیها و ژاپنیها هم هرچند در میزان مالکیت توپ، شوت در چارچوب، تعداد پاس و درصد ارسال پاس صحیح تا حد محدودی عملکرد ضعیف تری نسبت به حریف داشت، اما موقعیتهای گل بیشتری خلق کرد.
مارک ویلموتس در نشست خبری پیش از بازی با سوریه در سخنانی گفت: من مربیای هستم که ابتدا مالکیت توپ را دوست دارم و سبک بازی منظم، ایجاد موقعیت گل و بازی در یک سوم دفاعی حریف همیشه با من بوده است. در بازیکنان تیم ملی یک حالت تهاجمی وجود دارد. من باید بین بازی دفاعی و هجومی تیمم تعادل برقرار کنم، اما دوست دارم تهاجمی بازی کند و به حریف فشار بیاورد. سعی میکنیم سبک بازی متعادل را ارائه بدهیم. البته این به حریف هم بستگی دارد و وقتی با برزیل بازی کنیم نمیشود مالک توپ بود.
این صحبتهای ویلموتس ثابت میکند او با وجود تمایل به فوتبال تهاجمی و ایجاد تعادل بین خط دفاعی و حمله تیم ملی، سبک بازی این تیم را براساس قدرت حریف و پتانسیل بازیکنانش انتخاب میکند و مقابل تیمهای بزرگ دنیا مانند برزیل به ریسک استفاده از فوتبال مالکانه تن نمیدهد.
با این وجود بسیاری از کارشناسان فوتبال کشورمان اعتقاد دارند ۲ بازی تدارکاتی با سوریه و کره جنوبی ملاک قضاوت کردن درباره عملکرد ویلموتس نیست و باید به او زمان داده بشود تا با ارزیابی بازیکنان مختلف، بتواند تفکرات خود را در این تیم پیاده کند.
مردم ایران فوتبال تهاجمی را دوست دارند، اما برای اجرای روشهای هجومی در تیم ملی باید به ویلموتس و دستیارانش زمان کافی داده بشود. از طرفی حضور یکی از بهترین مهاجمان تاریخ فوتبال ایران یعنی وحید هاشمیان کنار سرمربی بلژیکی میتواند راه پیاده سازی تفکرات تهاجمی را هموارتر کند.
هادی طباطبایی درباره ارزیابی اش از عملکرد تیم ملی فوتبال ایران با هدایت مارک ویلموتس مقابل سوریه و کره جنوبی بیان کرد: من اعتقادی به ایجاد تغییر و هجومیتر شدن تیم ملی با مارک ویلموتس ندارم چراکه او تاکنون زمان خاصی را در این تیم سپری نکرده و طبیعی است در این وضعیت اتفاق خاصی هم رخ نداده، فکر میکنم گذشت زمان سبب میشود نگاهی منطقی به عملکرد تیم ملی با سرمربیگری ویلموتس داشته باشیم.
او ادامه داد: به ۲ دلیل واقعی و منطقی در فوتبال، باید به مرور زمان درباره عملکرد ویلموتس نظر بدهیم. دلیل اول این است تیمی که اکنون در اختیار ویلموتس است سالها با تفکرات، ساختار، دیسیپلین و انضباط کی روش کار کرده است و این مسائل بلافاصله پس از جدایی او از تیم ملی و آمدن ویلموتس از بین نمیرود. ساختار تیم ملی در زمان کی روش همچنان حفظ شده است.
دروازه بان اسبق تیم ملی فوتبال ایران ادامه داد: دلیل دوم این است که وقتی مربی جدیدی در سطح ویلموتس به ایران میآید، بی شک بازیکنان انگیزه زیادی دارند تا خود را به او نشان بدهند. از نظر من تیم ملی مقابل سوریه و کره جنوبی به این دلایل بازی خوبی انجام داد.
کارشناس فوتبال کشورمان افزود: تیم ملی واقعی ما زیرنظر ویلموتس را باید در زمان پوست اندازی اش ببینیم. یعنی او مدتی کار کرده و تفکرات خود را پیاده کند. سپس میتوانیم بگوییم تیم ملی دچار چه تغییراتی شده و چه اتفاقهای مثبت یا منفیای در آن رخ داده است. در این وضعیت میتوانیم اظهارنظر منطقیای داشته باشیم.
او درباره اینکه به نظر میرسد ویلموتس قصد دارد به بازیکنان جدیدتری در تیم ملی فرصت بازی بدهد، گفت: ویلموتس برای پیاده کردن تفکراتش نیاز دارد زمان بیشتری بازیکنان را در اختیار داشته باشد. البته بازیکنان لژیونر مان به ویژه آن نفراتی که در اروپا بازی میکنند، از لحاظ تاکتیک پذیری تا حدی شرایط بهتری دارند چراکه در این قاره کار کرده و ایدهای نوین را بیشتر میشناسند.
طباطبایی ادامه داد: بازیکنان داخلی هم به مرور درک متقابلی از اندیشههای ویلموتس پیدا میکنند. در کل احساس میکنم او راه و روش درستی را درنظر گرفته است و باید منتظر نتیجه کار سرمربی جدید تیم ملی بمانیم.
مربی سابق تیم ملی فوتبال امید ایران درباره احتمال موفقیت تیم ملی با مارک ویلموتس گفت: بخشی از این موضوع به ویلموتس و بخش اصلیتر و مهمتر برنامه ریزی ما است و امکاناتی که در اختیارش قرار میدهیم. فوتبال ایران برای موفقیت ظرفیت بالایی دارد.
محمد مومنی، درباره ارزیابی اش از عملکرد تیم ملی با هدایت مارک ویلموتس در بازی با سوریه و کره جنوبی گفت: تفاضل گل تیم ملی در بازی با سوریه، ارائه فوتبال هجومی در خانه کره جنوبی و نتایج خوبی که در هر ۲ بازی کسب کردیم، تغییر مثبتی برای تیم ملی محسوب میشود و نویدبخش روزهای خوب برای آینده این تیم است. برتری ۵ بر صفر مقابل سوریه و کسب تساوی در خانه کره جنوبی نتایج قابل قبولی است، اما در ادامه راه، حریفان بیشتر ما و تفکرات ویلموتس را آنالیز کرده و به نوعی راز و رمز بازی تیم ملی ایران را بیشتر میشکافانند تا از این طریق بهتر با تیم ما تقابل کنند.
او افزود: در این وضعیت افکار ویلموتس میتواند خیلی به تیم ملی کمک کند. او در فوتبال بلژیک شگردهای خاصی داشته و یکی از عوامل تاثیرگذار در انقلاب درونی تیم ملی این کشور بوده است. به همین دلیل ویلموتس میتواند در ایران هم پایه گذار فوتبال تهاجمی و نوین باشد تا به آینده تیم ملی امیدوار بمانیم.
مومنی درباره موقعیت سازی بیشتر حریفان تیم ملی از زمان حضور ویلموتس روی نیمکت سرمربیگری این تیم نسبت به دوران کی روش با وجود ارائه تاکتیکهای تهاجمی از سوی او گفت: این موضوع در فوتبال طبیعی است. وقتی تیم شما رو به بازی هجومی میآورد، به دلیل کاهش تعداد نفرات تدافعی اش احتمال دارد موقعیتهای بیشتری به حریف بدهد. با این وجود ویلموتس طبق تجزیه و تحلیلهایی که نسبت به بازیکنان تیم ملی انجام میدهد، میتواند این مشکلات را برطرف کند. در کل ویلموتس باید شرایطی ایجاد کند که هم در خط حمله روند خوبمان را ادامه بدهیم و هم ایرادهایی که در ساختار تدافعی تیم ملی وجود دارد، رفع شود تا اتفاقهایی که در صحنه گل کره به ایران و همچنین دیدار تیم ملی در جام ملتهای آسیا مقابل ژاپن رخ داد، دیگر تکرار نشود.
او افزود: هنر سرمربی باید این باشد که معضلات تیم را رفع و نقاط قوت را تقویت کند تا در آینده تیم کامل تری را شاهد باشیم. از این طریق میتوانیم فوتبال زیباتر همراه با اهداف از پیش تعیین شده تاکتیکی ارائه بدهیم.
مدیر آکادمی باشگاه استقلال تهران ادامه داد: ویلموتس نگاه خوبی به جوان گرایی دارد و میتواند از نفرات جوان و مستعدی که اکنون در تیمهای ما حضور دارند، بهترین استفاده را بکند. تیم ما پیش از این سلطان فوتبال آسیا بوده است و اکنون میتواند با وجود تمام مشکلات اقتصادی که در کشورمان وجود دارد، پای خود را در جای بزرگ تری بگذارد.
مومنی درباره لزوم برگزاری دیدار تدارکاتی مناسب برای تیم ملی گفت: بی شک باید این اتفاق رخ بدهد. سالها است تیم ملی ایران از برگزاری بازی با تیمهای بزرگ بر حذر است. در واقع یا دوست نداشتیم با تیمهای درجه اول و دوم جهان بازی کنیم یا برنامهای برای برگزاری این بازیها نداشتیم. کی روش برای فوتبال ایران زحمات زیادی کشید و پایه گذار استراتژی خوبی برای این تیم بود. اکنون هم شاهد هستیم او با تیم ملی کلمبیا نتایج خوبی کسب میکند، اما ویلموتس هم میتواند افکار تیمهای بزرگ جهان را در تیم ملی ایران پیاده کند تا بیشتر در سطح فوتبال جهان مطرح شویم.
اکبر میثاقیان درباره ارزیابی اش از عملکرد ویلموتس در ۲ بازی تیم ملی مقابل سوریه و کره جنوبی گفت: به نظر من مربی خوب و پر انرژی است. او شخصیت خوبی دارد که سبب میشود تا انرژی به بازیکنان نیز منتقل شود. نمیشود با ۲ بازی عملکرد مربی را تحلیل کرد، اما به نظر من مربی خوب و جوانی است که آینده دارد. ویلموتس آمده تا خود را نشان دهد و این سود به فوتبال ایران است، زیرا هجومی بازی میکند. ویلموتس در بلژیک، اروپا و شالکه عملکرد خوبی داشته و فکر میکنم مربی خوبی است.
محمدرضا مهاجری، سرمربی تیم نساجی مازندران درباره عملکرد ویلموتس در تیم ملی ایران گفت: این که بعد از ۲ بازی عملکرد ویلموتس را قضاوت کنیم، کار اشتباهی است. زیرا او نیاز به زمان دارد تا بتواند تفکراتش را در تیم پیاده کند. امیدوارم در کمال آرامش این فرصت به ویلموتس داده شود تا او بتواند برنامهها و تفکراتش را در تیم ملی اجرایی کند. پس از آن میتوانیم عملکردی که ویلموتس در تیم ملی داشته است را نقد و بررسی کنیم.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/10207 |