printlogo


دفاع ما آفندی و هجومی است/ وقوع بیش از ۵۰ درگیری با تروریست‌ها در سال ۹۸
دفاع ما آفندی و هجومی است/ وقوع بیش از ۵۰ درگیری با تروریست‌ها در سال ۹۸
کد خبر: 12180
فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: طی شش ماه نخست سال جاری بیش از ۵۰ مورد تعرض منجر به درگیری که هر بار تلفات قابل توجهی به تیم‌های عملیاتی تروریست‌ها وارد شده در مناطق مرزی شمال غرب و جنوب شرق رخ داده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، نیروی زمینی سپاه بعنوان ستون فقرات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همواره در خط مقدم اجرای مأموریت‌های این نهاد انقلابی قرار داشته و دارد؛ چنانچه در هنگام بروز تهدیدات امنیتی و تروریستی در مرزهای کشور خصوصا در منطقه جنوب شرق و شمالغرب، این نیروی زمینی سپاه بود که در قالب قرارگاه قدس در جنوب‌شرق و قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) در شمال غرب مسئولیت حفظ و حراست از مرزها و مقابله با تهدیدات گروهک‌های تروریستی را بر عهده گرفت و با مدل ابتکاری خود که متکی به تامین امنیت با استفاده از نیروهای بومی منطقه عملیاتی است، موفق به برقراری امنیت مردم پایه و مستحکم در مناطق حوزه عملیاتی خود شده است.

از سویی فعالیت‌های این نیرو را نمی‌توان تنها منحصر به حوزه های امنیتی-دفاعی برشمرد، چراکه نیروی زمینی سپاه با انبوه فعالیت‌های محرومیت زدایی و مردمیاری در مناطق محروم توانسته در حد بضاعت خود پیوندی مستحکم میان امنیت و توسعه مناطق محروم کشور را برقرار کند.

سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور از سال ۱۳۸۸ با حکم فرمانده معظم کل قوا فرماندهی نیروی زمینی سپاه را عهده دار است. طی ده سال گذشته این نیرو از حیث عملکرد خود در عرصه امنیتی-دفاعی و خدمت‌رسانی اجتماعی رشدی جهش وار را تجربه کرده که در حوزه امنیتی دفاعی می‌توان به توسعه نیروی زمینی مانند تشکیل هوانیروز، تشکیل یگان پهپادی و... و در حوزه خدمت رسانی اجتماعی نیز می‌توان به حضور فعال این نیرو در امدادرسانی در حوادث طبیعی و خدمات محرومیت زدایی در مناطق محروم اشاره کرد.

به مناسبت هفته دفاع مقدس با سردار محمد پاکپور به گفتگو نشستیم که مشروح این گفتگو را در ادامه خواهیم خواند.

** رزمایش پیامبر اعظم ۱۲ در شرایط خاص منطقه‌ای برگزار شد

فارس: سال گذشته شاهد برگزاری رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۲ با رویکرد آفندی بودیم که هم در فضای داخلی و هم در فضای بین المللی بسیار مورد توجه قرار گرفت، علت این تغییر فاز در رزمایش‌ها از پدافندی به آفندی چیست؟

سردار پاکپور: امروزه به واقعیت نزدیک کردن رزمایش ها، یکی از الزامات حفظ آمادگی رزمی نیروهای مسلح به منظور کسب اطمینان کامل از توانایی‌های یگان های رزمی برای مقابله با تهدیدات چندوجهی و پیچیده کنونی است که تأکیدات و مطالبات فرمانده معظم کل قوا(مدظله العالی) در این خصوص، اهمیت این موضوع را مضاعف می کند.

دوازدهمین رزمایش پیامبر اعظم (ص) نیروی زمینی سپاه که در آذر و دی ماه سال ۱۳۹۷ در شرایط خاص منطقه‌ای با هدف ارتقاء آمادگی رزمی، ارتقاء مهارت طرح ریزی و اِعمال فرماندهی و ستاد، انتقال تجربه به نیروهای جوان و نمایش اراده و توان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در انجام عملیات‌های تهاجمی در منطقه عمومی خلیج فارس در جزیره قشم، در مجاورت تنگه استراتژیک هُرمز با حضور فرماندهان و مسئولین عالی رتبه قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیاء(ص) و سپاه، توسط یگان های واکنش سریع و مخصوص و تکاوری و واحدهای پشتیبانی رزم با محوریت قرارگاه مدینه منوره این نیرو انجام شد، نمونه‌ای از پیچیده‌ترین اقدامات تاکتیکی در عملیات‌های تهاجمی، سرپل‌گیری و تاخت بود که در آن تمامی اصول اساسی در اقدامات تاکتیکی و ملاحظات حفاظتی، ایمنی و اقدامات تأمینی در سطح بسیار خوبی مورد تمرین قرار گرفت.

** به قابلیت «دفاعِ آفندی» دست یافته‌ایم

تغییر رویکرد رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۲ به آفندی هجومی، که در سطح راهبردی یک رزمایش دفاعی در چارچوب اصول نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، امّا در سطح تاکتیکی و عملیاتی یک رزمایش آفندی و هجومی بود، به این معنا است که علیرغم آنکه راهبرد کلی ما دفاعی است، امّا در جریان تجربیات مقابله با گروه‌های تروریستی و تکفیری و حامیان آنها در مرزها و مناطق فرا مرزی، به این قابلیت و توانمندی دست یافته‌ایم که در صورت تعرض دشمن، دیگر از پشت خاکریزها از خودمان دفاع نخواهیم کرد، بلکه دفاع ما بصورت آفندی و هجومی خواهد بود.

در این رزمایش با تلاش های مستمر و شبانه روزی آحاد کارکنان و فرماندهان یگان‌های شرکت کننده تا سطح گروهان، و انجام اصلاحات لازم در مراحل طرح ریزی، آماده سازی و تمرینات و اجراء بر مبنای دکترین عملیاتی نیروی زمینی سپاه، با اتخاذ شیوه های خلاقانه و بکار بستن راه کارهای نوآورانه، علاوه بر دانش نظامی، تاکتیک‌ها و تکنیک‌ها در صحنه عمل گسترش و توسعه یافت، بارها و بارها ارزیابی شد و مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در قالب بازی جنگ تمرین شد. تنوع و ترکیبی از تاکتیک‌های پیشرفته و مبتکرانه نظامی، همچون تخریب هجومی و هلی برن شبانه و نیز تاکتیک‌های ضدهلی برن، هجوم گسترده برای تصرف سواحل دشمن از دریا، عبور از آب یگان‌های احتیاط متحرک، دفاع از ساحل و ... بطور بسیار موفقیت آمیزی به مرحله اجراء در آمد.

در سال جاری نیز یک رزمایش امنیتی هجومی با شرایط واقعی و در جغرافیا و زمین واقعی توسط نیروی زمینی سپاه برگزار شد که از این رزمایش نیز نتایج بسیار مطلوبی به دست آمد. 

** احداث ۵۰۰ پایگاه و دژ مرزی در شمال‌غرب

فارس: در ماه های اخیر شاهد برخی تحرکات در مرزهای غرب و شمال غرب کشور از سوی گروهک های تروریستی بودیم که در نهایت منجر به پاسخ قاطع نیروی زمینی سپاه به آنها شد، ریشه این تحرکات در چیست؟

سردار پاکپور: گروهک های تروریستی که در سال های دهه ۷۰ و ۸۰ توانسته بودند با انتقال بخشی از نیروها و عدّه و عُدّه خود در برخی از مناطق مرزی شمال غرب مستقر شده و دامنه شرارت‌ها و اقدامات ضدامنیتی و تروریستی خود را در آن مناطق به برخی از شهرها و روستاها توسعه دهند، با اقدامات وسیع اطلاعاتی، عملیاتی و مهندسی رزمی نیروی زمینی سپاه که از اواسط سال ۸۹ آغاز شد، به تدریج از آن مناطق پاکسازی و از جدار مرز دور شدند.

نیروی زمینی سپاه طی سال ۱۳۸۹ تاکنون با ارتقاء مستمر اشراف اطلاعاتی و انجام صدها مورد عملیات های پاکسازی و عملیات های ویژه و اقدامات اساسی مهندسی رزمی، از جمله احداث و ایجاد حدود ۵۰۰ پایگاه، دژ و قلعه‌های مستحکم و بیش از ۱۶۰۰ کیلومتر راه در ارتفاعات سر به فلک کشیده و مناطق مرزی، توانسته است بسیاری از اهداف و تلاش های عملیاتی گروهک های تروریستی را شناسایی و منهدم و تلفات سنگین و شکننده ای بر پیکره آنان وارد نماید.

** جزئیاتی از انهدام تیم‌های تروریستی در غرب کشور

به عنوان نمونه، تنها طی دو سه ساله اخیر، چندین تیم عملیاتی گروهک های تروریستی و تکفیری از جمله تیم ۱۱ نفره دموکرات در قره سقل اشنویه، تیم ۱۲ نفره دموکرات در سروآباد، تیم تروریستی تکفیری ۲۱ نفره داعش در ازگله کرمانشاه، تیم ۱۲ نفره پژاک در منطقه شاهوی کرمانشاه، تیم های تروریستی پژاک در چالدران، سوریک ماکو و شروینه جوانرود با هوشیاری و اقدامات قاطع رزمندگان نیروی زمینی سپاه بطور کامل منهدم شده و طی آن ده ها نفر از تروریست ها به هلاکت رسیده اند.

** بیش از صد نفر در حمله به مقر «حدکا» به هلاکت رسیدند

همچنین، اقدام برق آسا و غافلگیرانه سال گذشته ما علیه محل برگزاری جلسه سالانه حزب منحله دمکرات در کوی سنجق اقلیم شمال عراق که طی آن بیش از ۱۰۰ نفر از مسئولین، اعضای اصلی شورای مرکزی و عناصر حزب به هلاکت رسیده و یا زخمی شدند نیز نمونه‌ای گویا از اشراف اطلاعاتی و توانمندی های رزمندگان نیروی زمینی سپاه در کنترل و مقابله با گروهک های ضدانقلاب تروریستی است و در سال جاری هم بعد از حادثه ترور شهید حاصل احمدی، اغلب مقرها و پایگاه های گروهک های ضدانقلاب در آن سوی مرز در شمال غرب توسط یگان های نزسا مورد هدف قرار گرفت و منهدم شد.

** سفارتخانه کشورهای فرامنطقه‌ای در اقلیم کردستان عراق پشتیبان تروریست‌ها هستند

کشورهای معاند فرامنطقه‌ای در اقلیم شمال عراق که در پوشش سفارتخانه و کنسولگری، دائماً در حال تحریک و پشتیبانی اطلاعاتی، مالی و تسلیحاتی از عناصر فریب خورده گروهک‌های تروریستی و فشار بر آنها برای انجام اقدامات ضدامنیتی و خرابکارانه علیه نظام و شهروندان جمهوری اسلامی ایران هستند.

** گروهک‌های تروریستی استراتژی «بقاء در شکاف» را دنبال می‌کنند

در حال حاضر گروهک‌های تروریستی مناطق شمال غرب و غرب، در ضعیف ترین حالت نسبت به سال‌های گذشته به سر می برند و در نتیجه ضربات مهلک و پی در پی وارده به آنها بوسیله نیروهای جان برکف پاسدار و بسیجی بومی آن مناطق، انسجام و روحیه خود را تا حد زیادی از دست داده اند و در شرایط فعلی استراتژی «بقاء در شکاف» را دنبال می کنند، یعنی تلاش آنها از سرناچاری و ناتوانی به رصد اختلافات و تنش‌های موجود بین بازیگران منطقه‌ای و استفاده از بستر اختلافات برای حفظ بقاء خود، معطوف شده است.

** پنجاه مورد درگیری با گروهک‌های تروریستی در شش ماه نخست امسال

فارس: پس می‌توان گفت که تهدید امنیتی جدی در مرزها نداریم.

سردار پاکپور: آرامشی که هم‌اکنون در جای جای کشور و به ویژه در مرزها حاکم است، به این معنا نیست که دشمن و گروهک‌های تروریستی دست از اقدامات ضد امنیتی و تعرض به مرزهای ما کشیده‌اند. طی شش ماه نخست سال جاری بیش از ۵۰ مورد تعرض منجر به درگیری که هر بار تلفات قابل توجهی به تیم های عملیاتی تروریست‌ها وارد شده در مناطق مرزی شمال غرب و جنوب شرق رخ داده است.

در واقع علیرغم همه تحرکات گروهک های تروریستی با توجه به اشراف اطلاعاتی و آمادگی‌ یگان‌های نیروی زمینی سپاه مستقر در مناطق ماموریتی، امنیت و آرامش موجود حاصل شده است.

** توسعه و تقویت پهپادی نیروی زمینی در دستور کار است

فارس: توان پهپادی نیروی زمینی سپاه که اخیراً نیز به صورت عملیاتی در انهدام مواضع تروریست ها مورد بهره برداری قرار گرفت، در چه وضعیتی قرار دارد و برنامه برای توسعه یگان پهپادی آیا وجود دارد؟

سردار پاکپور: با توجه به اینکه امروزه در مقایسه با سال‌های گذشته و بویژه نسبت به سال‌های دوران دفاع مقدّس، نوع و سطح تهدیدات تغییرات بسیار زیادی داشته و شاید بتوان ادّعا کرد که اساساً شرایط امروز با آن زمان اصلاً قابل مقایسه نیست، بر همین اساس نیز روش ها، ابزارها و اولویت‌های صحنه‌های دفاع و مقابله با تهدیدات دگرگونی و تغییرات فراوانی داشته است.

رشد فن آوری‌های نظامی و پیچیدگی‌های تاکتیک‌ها و تکنیک‌هایی که توسط سازمان‌های دفاعی و نظامی کشورها بکارگیری می‌شود و بهره‌مندی گروه‌های متخاصم تروریستی و ارتش‌های کشورهای معاند از تجهیزات و ابزارهای مدرن و پیشرفته، نیازمند ایجاد برتری و ارتقاء توان دفاعی از طریق تحقیق، مطالعه، ابداع، توسعه و گسترش سلاح‌ها و تجهیزات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و از جمله توسعه و ارتقاء و روزآمد کردن توان تجهیزاتی و تسلیحاتی نیروی زمینی سپاه است.

** به راکت‌های دقیق زن و گلوله‌های هوشمند دست یافته‌ایم

امروزه نیروی زمینی سپاه به فضل خدا و به مدد نیروی انسانی متعهّد و متخصص که مهمترین عامل و زیرساخت ارتقاء توان و آمادگی های رزمی است، به ابزارهای پیشرفته ای همچون گلوله های هوشمند، راکت‌های دقیق زن و موشک‌های هدایت شونده و همچنین انواع پهپادهای رزمی و شناسایی مجهز شده و فرماندهان مناطق عملیاتی و مأموریتی ما با رشد و بالندگی وصف ناپذیری توسعه دانش فنی و بکارگیری پهپادها را در مأموریت‌های مختلف پیگیری می کنند واین جدّیت موجب شده که روز به روز بر کمیّت و کیفیت تولید، ارتقاء کارآیی و بهره برداری از این ابزار مهم و اثرگذار، بویژه در مناطق مأموریتی نیرو افزوده شود و البته توسعه و تقویت پهپاد نیروی زمینی سپاه از جمله برنامه های اولویت دار و ثابت سالانه این نیرو است که ان شاء ا... با جدّیت در دستورکار نیرو قرار دارد.

طی سه سال گذشته تاکنون، توسط پهپادهای رزمی نیروی زمینی سپاه چندین عملیات بر علیه عناصر و مقرات گروهک ها و تروریستی صورت گرفته و تعداد قابل توجهی از تروریست ها به هلاکت رسیده اند.

** حضور مستشاری در محور مقاومت تجارب خوبی به همراه داشت

فارس: نیروی زمینی سپاه در سال های اخیر، میادین رزم را در محور مقاومت نیز تجربه کرده است، این حضور چه ثمراتی از نظر رزمی برای این نیرو داشت؟

سردار پاکپور: با توجه به شرایط بوجود آمده در سال‌های اخیر در بعضی از کشورهای جبهه مقاومت و شکل‌گیری و اقدامات تروریستی گروهک‌های تکفیری در این کشورها، بخصوص سوریه و عراق و نیز حضور مستشاری نیروهای رزمنده ایرانی برای مقابله و از بین بردن گروهک های تروریستی، نیروی زمینی سپاه نیز بر اساس رسالت انقلابی خود در تعامل و همکاری و مشارکت با سایر نیروهای جبهه مقاومت در موفقیت، پیروزی و غلبه بر تروریسم تکفیری نقشی اساسی ایفاء کرده و در این راه شهداء عزیزی را نیز تقدیم کرد.

بطور قطع، هر مأموریت و محیط عملیاتی می تواند تجربیات گران‌بهایی برای نیروهای عمل کننده در پی داشته باشد و نیروهای ما هم با حضور در این جبهه تجارب خوبی را کسب کردند.

** تمام نیازهای خود را از منابع داخلی تأمین می‌کنیم

فارس: روند توسعه و بکارگیری تجهیزات و تسلیحات بومی در حوزه های مختلف زرهی، رزم انفرادی، ضد زره، بالگردی، پهپادی و ... و ارتباط نیروی زمینی سپاه با صنعت دفاعی کشور در چه وضعیتی قرار دارد؟

سردار پاکپور: نیروی زمینی سپاه با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های صنعت دفاعی در حوزه‌های مختلف رزم زمینی از توانمندی‌های صنعت داخلی استفاده می کند. با توجه به قابلیت‌هایی که در صنعت دفاعی کشور وجود دارد، از همه این ظرفیت‌ها برای تجهیز واحدهای رزمی و پشتیبانی رزمی و پشتیبانی خدمات رزمی نیرو بهره می‌گیریم.

صنایع دفاعی کشور توانایی تولید انواع جنگ افزارهای سبک و سنگین، مهمات سبک و سنگین، ادوات، پدافند، توپخانه، راکت، موشک ضد زره، بمب هوشمند، راکت‌های هدایت شونده و انواع دوربین های دید در روز و شب، حرارتی، مسافت یاب ها و سایر نیازهای نیروهای مسلح دارند و در این خصوص هیچ گونه وابستگی به خارج از کشور نداریم و کلیه نیازهای خود را از منابع داخلی تأمین می کنیم.

ظرفیت بالگردی نیروی زمینی سپاه در حال حاضر از توان و قدرت رزمی بسیار بالایی برخوردار است و هوانیروز سپاه در کلیه مأموریت های شمال غرب، غرب و جنوب شرق و سایر مناطق مأموریتی نیرو نقش بسیار تعیین کننده ای را داشته و دارد.

فارس: فروردین ماه امسال با وقوع سیل در استان‌های گلستان، لرستان و خوزستان، نیروی زمینی سپاه یکی از یگان های پیشتاز در امدادرسانی و کمک به سیل زده گان بود، آیا کماکان نزسا در مناطق سیل زده حضور دارد؟

سردار پاکپور: همانگونه که کم و بیش اطلاع دارید، از اولین ساعات وقوع سیل ناشی از بارندگی‌های پرحجم فروردین ماه سال جاری در استان های شمالی، جنوبی و غربی کشور و همچنین در برخی از مناطق و محورهای کوهستانی همانند محور آزادشهر به شاهرود که بدلیل بارش سنگین برف و سرما و یخبندان شدید، هزاران نفر از هموطنان ما در جاده‌ها در شرایط بسیار خطرناکی گرفتار شده بودند، قرارگاه های منطقه ای، هوانیروز، یگان‌های رزمی، گروه‌های مهندسی و مراکز بهداری و بیمارستان های نیرو با تمام توان نیروی انسانی و تجهیزاتی خود در صحنه حاضر شدند و بی درنگ در بسیاری از مناطق مانند گلستان و مازندران با تمام توان و امکانات، اقدامات امدادی، درمانی و مهندسی خود را بطور اثربخشی آغاز کردند.

** امدادرسانی ۵۰ یگان نیروی زمینی سپاه به سیل زدگان

در جریان حادثه سیل فروردین ماه سال جاری، در مجموع ۵۰ قرارگاه و یگان از یگان‌های تابعه نیروی زمینی سپاه با سازماندهی و بکارگیری هزاران نفر از پاسداران خود و با استفاده از صدها دستگاه ماشین آلات مهندسی رزمی و بیش از هزار دستگاه ماشین آلات ترابری سبک و سنگین و آمبولانس و  بالگردهای هوانیروز سپاه و با برپا کردن چندین بیمارستان صحرایی فوق تخصصی و درمانگاه ثابت و سیّار، به هموطنان استان‌های حادثه دیده ارائه خدمت و امدادرسانی کردند.

اهم اقدامات نیروی زمینی سپاه در حوزه مهندسی رزمی شامل انفجار و تخریب ۵۴ نقطه برای هدایت سیل آب‌ها به سمت رودخانه‌ها و دریا و مناطق غیرمسکونی، احداث، نصب و ترمیم ۴۶ دهنه پل، احداث و ترمیم ده‌ها کیلومتر سیل بند و خاکریز و احداث و بازسازی ۱۵۰ کیلومتر جاده تخریب شده است.

در حوزه بهداشت و درمان نیز توسط بیمارستان های صحرایی ثابت در تمام استان های حادثه دیده و درمانگاه ها و تیم های سیّار درمانی خودرویی، موتوری و بالگردی بهداری نیروی زمینی سپاه در مناطق مختلف صعب العبور و محاصره شده در سیل، به ده ها هزار نفر از هموطنان بیش از ۱۰۰ هزار خدمت درمانی و بهداشتی و میلیاردها تومان دارو و اقلام پزشکی رایگان ارائه شده است.

سایر پشتیبانی ها و اقدامات و انجام شده توسط رده های نیروی زمینی سپاه، از قبیل ساخت و ترمیم منازل و جابجایی هزاران نفر از مردم و احشام و وسایل خانه و زندگی و تخلیه ساکنین روستاهای محاصره شده در سیل یا در معرض خطر آب گرفتگی و همچنین پخت و پز و توزیع روزانه ده ها هزار پرس غذای گرم و هزاران بطری آب آشامیدنی، لایروبی انهار، پاکسازی خیابان ها و منازل مردم از گل و لای، سم پاشی و ضدعفونی کردن منازل و معابر شهری و روستایی و ... بسیار وسیع و قابل توجه و در راستای کنترل بحران و کمک به مردم و مسئولین بسیار مؤثر بوده است.

فارس: فعالیت های محرومیت زدایی نیروی زمینی سپاه نیز در طول سال های گذشته خصوصاً در مناطق جنوب شرق کشور، چشمگیر بوده است؛ این فعالیت ها، هم اکنون در چه وضعیتی قرار دارد و چگونه می توان روند پرشتابی داشته باشد؟

سردار پاکپور: نیروی زمینی سپاه، همزمان و به موازات اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی در مناطق مرزی شمال غرب، غرب و جنوب شرق کشور، در راستای تدابیر فرمانده معظم کل قوا (مد ظله العالی) مبنی بر رسیدگی و توجه به محرومین و به عنوان فعالیت های مکمل برای ایجاد و حفظ امنیت پایدار در مناطق مذکور، طی ۱۰ ساله گذشته تا کنون اقدامات وسیع و متنوعی در حوزه های اشتغال زایی و رفع محرومیت، خصوصاً در جنوب شرق کشور داشته است.

اجرای بیش از ۲۵۰۰ پروژه عمرانی، احداث بیش از ۵۶۰۰ باب مسکن برای کپرنشینان و خانواده های محروم و بی سرپرست و یا از کارافتاده، اجرای بیش از ۳۴۰۰ پروژه اشتغال زایی و تسطیح، زه‌کشی و آماده سازی بیش از ۲۴۰۰۰ هکتار اراضی کشاورزی در مناطق مرزی، بخشی از اقدامات اشتغال زایی و محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه است که عمده آنها مربوط به جنوب شرق کشور است.

** استفاده از ظرفیت آستان قدس و بنیاد برکت برای محرومیت زدایی

نیروی زمینی سپاه تمامی اقدامات یاد شده را با بسیج امکانات و تمام مقدورات خود و جذب منابع ممکن از سایر نهادها، همچون ظرفیت های آستان قدس رضوی، استانداری های سیستان و بلوچستان و کرمان، سازمان بهزیستی، بنیاد برکت، خیّرین مدرسه ساز به انجام رسانده است.

در مقایسه با شرایط نه چندان مطلوب اشتغال و کشاورزی، اقتصادی و معیشتی مناطق محروم مرزی و نیازهای وسیع آن مناطق، تا رسیدن به وضعیت قابل قبول و رضایت بخش فاصله زیادی وجود دارد که باید این گونه فعالیت‌ها با تدوین برنامه‌های ویژه و تأمین اعتبارات مناسب و پای کار آمدن تمامی متوّلیان امر با قوّت و سرعت لازم ادامه پیدا کند و البته نیروی زمینی سپاه این آمادگی را دارد که در راستای تحکیم و تثبیت امنیت پایدار در مناطق مرزی، با بکارگیری تمامی مقدورات خود و حمایت های سایر نهادها و سازمان‌های مسئول، همچون گذشته و حال، در آینده نیز پرچمدار حرکت ارزشمند و خداپسندانه اشتغال زایی و رفع محرومیت در مناطق مذکور باشد.

در اینجا لازم است از نهادهای اشاره شده به جهت کمک و پشتیبانی از این اقدامات خداپسندانه تشکر شود.



انتهای پیام/
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/12180