وی افزود: متاسفانه کشور و به خصوص استان قم کمتر از روزآمدی این صنعت بهره برده است؛ صنعت چاپ بخشها و رشته های متعدد و متنوعی دارد از جمله چاپ افست، فلکسو، دیجیتال که در استان قم کمتر به این تنوع چاپی توجه شده است.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران قم یادآورشد: با توجه به مذهبی بودن فضای فرهنگی در قم و حضور گسترده ناشران دینی، ناوگان چاپ و نشر استان برای انتشارات تجهیز شده است، در سالهای گذشته نیز فعالیت خوبی داشتند و صنعت چاپ قم و نشر قم را به عنوان دومین مرکز چاپ و نشر کشور مطرح کردند که البته به تناسب جمعیت و مشغولان صنعت چاپ رتبه اول را دارا شد.
وی گفت: ظرفیت بالای صنعت چاپ در قم در سه سال اخیر، به دلایل متعدد از جمله پایین آمدن تیراژ منشورات تضعیف شده و تیراژهای ۱۰ هزار عددی به زیر ۲۰۰۰ عدد رسیده است؛ از این روی میزان ظرفیت و امکانات نسبت به مشغولیت این فضا، ناهمگون است.
وی تصریح کرد: از این روی ظرفیت چاپ استان در حد ۵۶ هزار تن در سال است ولی در یک سال گذشته در بخش چاپ انتشاراتی با تمام تلاشهایی که اتحادیه و شرکت تعاونی ناشران در جذب کاغذ در استان داشتند، بیش از ۱۵ تا ۲۰ هزار تن تولیدی نداشتیم.
وی با ذکر این مطلب که این پیش فرض وجود دارد که به واسطه تغییرات گسترده در صنایع دیجیتال، صنعت نشر شاید هیچگاه به دوران طلایی خود باز نگردد، اظهارکرد: لازم بود که سرمایه گذاران و چاپخانهداران از صنعت انتشاراتی و چاپی به سمت صنعت بسته بندی شیفت کنند.
وی گفت: درکمتر از دو سال گذشته چنین اتفاقی در قم روی داده است و عده ای از چاپ انتشاراتی به سمت بسته بندی سوق پیدا کرده اند، در این زمینه رویکرد مدیر چاپخانه باید در همین راستا باشد تا این تغییر کاربردی شکل گیرد.
محمودیان عنوان کرد: از این روی در حال تشویق سایر فعالان این بخش به سمت چاپ هلیو و فلکسو و.. هستیم تا مشکلاتی که در بخش نشر روی داده است در بخش بسته بندی جبران شود.
وی گفت: با توجه به ظرفیتهای سخت افزاری چاپی و همچنین وجود شهرک های صنعتی گسترده در قم و استان های همجوار به راحتی می توانیم در حوزه بسته بندی ورود جدی داشته باشیم، ۷۰ واحد صنعتی در شهرک چاپ و نشر واگذار شده که به زودی ساخت و سازهایی در این زمینه آغاز میشود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/13354 |