printlogo


خطر مرگباری که در عمل‌های درمان چاقی نهفته است!
 خطر مرگباری که در عمل‌های درمان چاقی نهفته است!
کد خبر: 13908
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، دکتر سید مهدی جلالی درباره چاقی اظهار کرد: در بحث چاقی، تنها اضافه وزن و ظاهر فرد مطرح نیست بلکه چاقی نوعی بیماری است که برای تعیین شدت آن از فرمول‌هایی مانند شاخص توده بدنی (BMI) استفاده می‌کنیم که این شاخص، نسبت وزن به مجذور قد فرد است.

وی افزود: اگر شاخص توده بدنی فرد بین ۱۸.۵ تا ۲۵ باشد، فرد وزن نرمالی دارد، اگر بالای ۲۵ باشد، فرد دچار اضافه وزن یا چاقی است و در مواردی که BMI فرد بالای ۴۰ باشد فرد دچار بیماری چاقی است.

این جراح با تاکید بر اینکه همه افراد چاق نیاز به جراحی چاقی ندارند، تصریح کرد: فقط افرادی که BMI بالای ۴۰ دارند یا افرادی که BMI بالای ۳۵ دارند، اما به دیابت، فشار خون، ساییدگی و فشار بر روی مفاصل دچار هستند، ممکن است نیاز به جراحی برای درمان چاقی خود داشته باشند.

وی ادامه داد: از هر سه نفری که BMI بالای ۴۰ دارند، دو نفر مبتلا به دیابت یا در آستانه ابتلا به آن هستند.

جلالی به عوارض عمل‌های جراحی چاقی اشاره و تصریح کرد: به‌طور کلی، عمل‌های جراحی برای درمان چاقی، اگرچه نسبت به سایر عمل‌های جراحی کم خطرتر هستند، اما بدون خطر نیستند؛ ممکن است عوارضی نظیر آمبولی (حرکت لخته خون در رگ‌ها که می‌تواند باعث انسداد رگ شود) و خونریزی در افراد چاقی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، رخ دهد؛ افراد چاق، بیشتر در معرض عفونت‌های پس از جراحی، مانند عفونت‌های بیمارستانی قرار دارند همچنین ممکن است شیره‌های گوارشی از محل بخیه‌ها نشت کنند، این شیره‌ها، حاوی میکروب هستند و چنین اتفاقی می‌تواند حتی به مرگ بیمار منجر شود!

وی ادامه داد: البته احتمال رخداد چنین اتفاقی، کمتر از یک درصد است، اما به هر حال صفر نیست.

جلالی بر ضرورت اطلاع افراد از عوارض جراحی‌های چاقی تاکید و خاطرنشان کرد: عمل‌های جراحی چاقی، عمل‌های زیبایی نیستند و فقط باید برای افرادی انجام شوند که شاخص‌های ذکرشده را دارند بنابراین مردم نباید برای انجام جراحی‌های درمان چاقی به پزشکان اصرار کنند و پزشکان نیز باید شاخص‌های مورد نظر برای انجام این عمل‌ها را برای مراجعه‌کنندگان خود توضیح دهند.

وی با اشاره به اینکه بهترین راهکار برای کاهش وزن "پیروی از یک رژیم غذایی صحیح و سالم" و "افزایش فعالیت بدنی" است، هشدار داد: مردم توجه داشته باشند که باید رژیم‌های غذایی خود را از کارشناسان و متخصصین تغذیه و برنامه ورزشی خود را از متخصصین پزشکی ورزشی یا افراد متخصص در زمینه تربیت بدنی دریافت کنند و سبک زندگی خود را به تدریج تغییر دهند تا کاهش وزن حاصل شود.

جلالی متذکر شد: اگر کسی سبک زندگی خود را تغییر ندهد یا به تغییر آن متعهد نباشد، حتی عمل‌های جراحی درمان چاقی نیز برای او موثر نخواهد بود.




انتهای پیام/
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/13908