وی افزود: بانکها در برابر وامی که به مردم میدهند، در ابتدا مبلغی را بهعنوان سود برمیدارند که این رباست، همچنین تأخیر در ادای دین را بهصورت روزشمار از مردم میگیرند که حوزه علمیه با این موضوع مخالف است و ما اعلام میکنیم اشخاصی که این لایحه را درست دانستهاند نظرشان حجت نیست و صاحبنظر نیستند و حوزه با آن مخالف است و سکوت نمیکند.
مرجع تقلید شیعیان با تأکید بر لزوم مطالعه نهجالبلاغه توسط طلاب، ادامه داد:این کتاب ارزشمند از معجزات حضرت علی(ع) است که خطبههای شیوا، مؤثر و مفید نهجالبلاغه میتواند در زمینههای مختلف مورداستفاده قشرهای مختلف مردم قرار گیرد.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه بیان کرد: متأسفانه روند بانکها اصلاحنشده است و بانکها پولی که بهعنوان قرض میدهند در ابتدا سودی برمیدارند که رباست و در ادامه تأخیر در ادای دین را بهصورت روزشمار حساب میکنند و ربا چند برابر میشود، حال میخواهند این موضوع را رسمیت ببخشند.
آیتالله نوری همدانی افزود: تاکنون نامههای زیادی در این زمینه برای ما نوشتهشده است، فردی بوده که مثلاً 200 میلیون تومان قرض گرفته اما بعد از مدتی به میلیارد تبدیلشده است، امیر مؤمنان فرمود اگر خداوند بخواهد برای هر قومی هلاکت اقتصادی به وجود آورد ربا را ظاهر میکند.
وی با انتقاد از طرح جدید مجلس درباره بانکداری خاطرنشان کرد: طرحی در مجلس وجود دارد که به رباخواری بهعنوان قرض رسمیت میبخشد،حوزه علمیه با این طرح مخالف است و نظر کسانی که این طرح را به مجلس بردهاند حجت نیست، این طرح ربا را رسمی میکند و حوزه در این زمینه ساکت نخواهد بود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/13946 |