زین الدینی بیان کرد: یکی از ابزارهای مورد نیاز برای داشتن خوشبختی بعد از ازدواج این است که افراد سعی نکنند در زمینههای مختلف همسر خود را کنترل کنند و یا تغییر دهند، چون انسانها فقط میتوانند خودشان را تغییر دهند و در رابطه با دیگران فقط میتوانند به آنها اطلاعات دهند، احساسات و انتظاراتشان را با آنها مطرح کنند.
وی با بیان اینکه بعضی از رفتارها باعث تخریب رابطه زناشویی میشود، افزود: اگر زوجین ۷ عادت رفتاری مخرب از جمله انتقاد کردن، سرزنش کردن، شکایت کردن، غر زدن، تهدید کردن، تنبیه کردن و رشوه دادن را از تعاملات زناشوییشان حذف کنند، ارتباط شان به طور چشمگیری بهبود خواهد یافت.
این روانشناس با بیان اینکه بهتر است زوجین به جای این ۷ عادت مخرب از ۷ عادت رفتاری پیونددهنده استفاده کنند، ادامه داد: رفتارهایی مانند، حمایت کردن، تشویق کردن، گوش دادن، پذیرش همسر، اعتماد کردن، احترام گذاشتن و مذاکره درباره تفاوتها میتواند زندگی زوجین را شیرین کند.
زین الدینی با اشاره به اینکه هر چقدر همسران از این رفتارهای پیونددهنده بیشتر استفاده کنند، رابطه قشنگتر و بهتری خواهند داشت، افزود: علاوه بر این گوش دادن، ارتباط موثر، مذاکره بر سر اختلافات، مدیریت خشم و همدلی کردن از جمله مهارتهای اساسی برای یک زندگی زناشویی موفق هستند.
وی گفت: هر چقدر افراد قبل از ازدواج این مهارتها را بیشتر تمرین کنند، میتوانند برای حل اختلافات در رابطه زناشویی خود به طور موثرتری از آن مهارتها استفاده کنند و یکی دیگر از مسائلی که به بهبود رابطه زوجین کمک میکند، این است که هر یک از طرفین زبان عشق خود و طرف مقابلش را بشناسند و براساس آن این عشق و محبت را منتقل کنند.
این روانشناس درباره پنج نوع زبان عشق، تصریح کرد: جملات، کلمات تأییدکننده و محبتآمیز مانند تقدیر و تشکر از همسر به دلیل تلاشهایش، گذراندن زمان کیفی با همسر مانند انجام یک کار لذتبخش با همسر، هدیه دادن، ارائه یک سری خدمات به همسر مانند تعمیر ماشین و یا لوازم خانه و غیره از انواع زبان عشق است.
زین الدینی خاطرنشان کرد: به طور کلی اگر زوجین ۵ برابر اختلافات و تعارضهایشان، زمانهای خوب و شاد را با هم بگذرانند، احساس خوشبختی بیشتری خواهند داشت.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/15500 |