وی ادامه داد: بر اساس گزارش سازمان ملل ایران جزو 5 کشور نخست محصولات زیست فناوری در دنیا است و رتبه نخست تولید واکسن را در غرب آسیا داریم.
دبیر ستاد زیست فناوری اظهار داشت: سال گذشته ایران کارخانه تولید داروهای زیستی را در ترکیه افتتاح کرد که نشاندهنده همت داروسازان این کشور است.
قانعی گفت: اگر داروهای زیستی را تولید نمیکردیم اکنون باید یک میلیارد دلار بیشتر برای واردات این داروها پرداخت میکردیم ضمن اینکه 10 درصد درآمد شرکتهای دانش بنیان نیز به شرکتهای زیست فناوری مربوط است و 60 درصد از صادرات ما در حوزه دانشبنیان مربوط به محصولات زیستی است.
وی با تاکید بر اینکه باید به حوزه صادرات توجه بیشتری کنیم، خاطرنشان کرد: 3 شتابدهنده در حوزه تجهیزات، داروهای زیستی و واکسن راهاندازی شده که بیش از 110 نیروی انسانی در آنها فعالیت میکنند، ضمن اینکه تمام پوشش ریسک هزینهای افرادی که در شتابدهندهها مستقر هستند با معاونت علمی ریاست جمهوری است.
دبیر ستاد زیست فناوری با اشاره به حمایت صندوق زیست فناوری از فعالان این حوزه گفت: تاکنون 85 میلیارد تومان از شرکتهای ریسکپذیر حمایت شده است، ضمن اینکه برای کاهش 680 میلیون دلاری ارزبری در این حوزه برنامهریزی شده است.
قانعی با اشاره به دستاوردهای دیگر حوزه زیست فناوری خاطرنشان کرد: ما در حوزه محصولات پروبیوتیک و ارایشی و بهداشتی ورود کردهایم ضمن اینکه تجهیزات این حوزه نیز در داخل کشور تولید میشود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/16261 |