با این حال، ویروس کرونا برخلاف مقاومت در برابر سرما، به شدت در مقابل گرما و حرارت آسیب پذیر است. به گفته محققان درجه حرارت قابل تحمل برای انسان میتواند به راحتی با نابود کردن غشای لیپیدی ویروس، باعث نابودی آن شود.
تمامی پستانداران از راهکار سادهای به نام تب برای مقابله با عفونت و بیماری بهره میبرند. از جنبه تاریخی نیز گرمابه، سونا و بخور آب گرم راهکارهایی برای درمان بیماریها در گذشته بوده است.
گرمادرمانی یکی از راهکارهای ارزان قیمت، مناسب و در دسترس برای مبارزه با بیماریهای عفونی تنفسی است. دانشمندان از گرما برای غیرفعال کردن ویروسها و ساخت واکسن بهره میبرند. تحقیقات نشان میدهد درجه حرارت ۵۵ تا ۶۵ درجه سانتیگراد میتواند به راحتی باعث از بین رفتن غشای ویروس و نابودی آن شود.
دکتر مارک کوهن، مدیر موسسه ملبورن استرالیا در این باره گفت: برخی یافتهها استفاده از گرما برای درمان و مقابله با همه گیری بیماریها را تایید کرده است. نخستین لایه دفاعی بدن، مخاط است که با گیر انداختن ویروس و حرکت به سمت گلو، باعث دفع شدن عوامل عفونت میشود.
او با اشاره به این نکته که هوای سرد و خشک باعث افزایش شیوع ویروس میشود،گفت: در مقایسه با زمانی که رطوبت هوا ۵۰ درصد است، رطوبت ۲۰ درصدی میتواند باعث کاهش عملکرد مخاط برای پاکسازی سیستم تنفسی در پستانداران شود. زمانی که فرد در مرحله ابتدایی ابتلا به ویروس کروناست، استنشاق هوای گرم و مرطوب میتواند نخستین لایه دفاعی بدن برای مواجهه با ویروس کرونا را فعال کند. این عمل باعث تحریک مخاط و گیرافتادن ویروس در لایه بالایی سیستم تنفسی و خروج آن از بدن میشود.
این متخصص بیان کرد: در صورتی که ویروس بتواند از اولین لایه دفاعی بدن عبور کرده و خود را به ریهها برساند، بدن به صورت هوشمندانه لایه دفاعی دوم را که ایجاد تب است فعال میکند. تب باعث ایجاد آمادگی در بدن برای مقابله با ویروس شده و حرکت گلبولهای سفید خون برای مقابله با عوامل خارجی را تسهیل میکند.
از جنبه روانی نیز افزایش درجه حرارت بدن میتواند باعث ایجاد تمرکز، حس آرامش و خواب در انسان شود. سونای بخار و خشک میتواند باعث کاهش استرس در این زمان شود. دکتر کوهن معتقد است گرما درمانی به دلیل توانایی برای مقابله با کووید ۱۹ باید مورد توجه قرار گیرد. سونای خشک و بخار، بخور آب گرم، استفاده از چشمههای آب گرم طبیعی و نیز حمام آب گرم از توصیههای این پزشک برای مقابله با ویروس کروناست.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/19605 |