رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان اصفهان ادامه داد: ورزشهای هوازی، علاوه بر این که یکی از ورزشهای خاص این بیماران هستند، تناسب اندام را نیز حفظ میکنند. تمرینهای ثبات مرکزی ستون فقرات، باید بعد از آموزش به وسیله کارشناسان، به صورت انقباض همزمان عضلات عرضی ناحیه تحتانی شکم و عضلات عمقی ستون فقرات انجام شود. تمرینهای مکنزی نیز به صورت راست و خم شدن به عقب، در ناحیه کمر که شامل چند تمرین است توصیه میشود. بیماران سعی کنند تقریبا هر روز، تمرینهای انعطاف پذیری را به صورت کشش عضلات کمر، شکم، لگن و عضلات ران و ساق در برنامه روزانه خود داشته باشند.
باقری مقدم تصریح کرد: بسیاری از ورزشهای مناسب برای تنگی کانال نخاعی بر تقویت عضلات شکم و کمر تاکید دارند. این ورزشهای کششی روی عضلاتی که انعطاف پذیر نیستند و سفت هستند انجام میشود. اگر هم ورزشهای قدرتی و هم ورزشهای کششی را انجام دهند، میتوانند سریعتر درد را آرام کنند و کمتر این درد را بار دیگر تجربه خواهند کرد.
این متخصص پزشکی ورزشی اضافه کرد: بهتر است این افراد تغییراتی را در شیوه زندگی مانند نحوه نشستن، اجابت مزاج، بلند کردن وزنه و ... داشته باشند. همچنین باید در تغییر جهت به سمت طرفین اصلاحاتی صورت گیرد. ممکن است این درد کمر ناشی از فتق دیسک یا درگیری عصب سیاتیک باشد و انجام ورزش نادرست میتواند درد ناشی از تنگی کانال نخاعی را بدتر کند؛ بنابراین، قبل از هر برنامه ورزشی، برای تشخیص علت درد باید نزد پزشک رفت.
باقری مقدم افزود: تقویت عضلات گردن در ناحیه گردن، به چهار سمت جلو، عقب و طرفین؛ انقباض عضلات در برابر مقاومت، مانند استفاده از دست همراه با کشش عضلات گردن یا همان خم کردن گردن توسط دست به این افراد توصیه میشود.
باقری مقدم در پایان تاکید کرد: اگر ورزشها را درست انجام ندهند، باعث میشود تمرینهای ورزشی نسبتا بی اثر باشند و ممکن است منجر به درد یا بدتر شدن عارضه شوند. بهتر است از متخصصین و کارشناسان، طرز صحیح ورزش کردن را آموخت.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/20031 |