به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، رضا بوستانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماری آلزایمر جزو بیماریهای زوال عقل است، گفت: این گروه از بیماریها باعث از دست رفتن کارکردهای شناختی مغز میشود و بیمار توانایی شناختی خود را به مرور از دست میدهد.
او با بیان اینکه در بیماری آلزایمر فرد توانایی کارکرد حافظه خود را از دست میدهد و با علایمی شبیه فراموش کردن اسامی یا ناتوانی در کارکردهای پیچیده شناختی، تواناییهایی مثل یادگیری مطلب جدید را از دست میدهد، افزود: هر نوع فراموشی را نمیتوان به بیماری آلزایمر نسبت داد، زیرا بسیاری از افراد در روند کاری روزانه امکان دارد برخی از موضوعات را فراموش کنند، اما فراموشی که عملکرد فرد را مختل کند به عنوان نشانههای بروز آلزایمر پذیرفته میشود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه اختلال شناختی و اختلال در حافظه که عملکرد کاری فرد را برهم بزند به عنوان آلزایمر شناخته میشود، ادامه داد: ناتوانی کارکردی مغز در یادگیری، حافظه، انجام اموری که نیاز به مهارت دارد از نشانههای آلزایمر است.
بوستانی با اشاره به اینکه آلزایمر بیماری دوران سالمندی است که با افزایش سن احتمال بروز آن نیز بیشتر میشود، بیان کرد: بروز آلزایمر در سنین زیر ۵۰ سال تقریبا وجود ندارد و با افزایش سن احتمال ابتلا به آلزایمر افزایش مییابد.
او با تاکید بر اینکه سبک زندگی فرد تاثیر مهمی در ابتلا یا پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر دارد، تصریح کرد: فاکتورهای زیادی در ایجاد یا تسریع بیماری آلزایمر نقش دارد که باید از این فاکتورهای خطر پرهیز کنیم تا باعث پیشگیری از روند ابتلا به بیماری و یا کندتر شدن روند بیماری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه چاقی و اضافه وزن، فعالیت فیزیکی کم، نبود خواب کافی، استعمال دخانیات، کاهش فعالیتهای ذهنی منجر به افزایش احتمال و یا پیشروی بیماری آلزایمر میشود، تاکید کرد: داشتن سبک زندگی سالم، بهره بردن از فعالیتهای ورزشی و ذهنی مناسب، خواب کافی، مصرف سبزی و میوههای تازه و حفظ تناسب اندام در کند شدن یا جلوگیری از ابتلا به آلزایمر مفید است.
بوستانی با تاکید براینکه برخی از بیماریها به خصوص بیماریهایی که به خوبی کنترل نشده اند در ابتلا به آلزایمر تاثیرگذار هستند اظهار کرد: سابقه دیابت کنترل نشده، ضربه مغزی، فشار خون بالا، افسردگی و استرس مزمن زمینه بیشتری برای ابتلا به آلزایمر در بدن ایجاد میکنند به خصوص اگر روند این بیماریها کنترل نشده باشد.
او با اشاره به اینکه توصیههای علمی نیز وجود دارد که احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد، افزود: استفاده از رژیم غذایی متعادل که خوشبختانه در کشور ما به اصطلاح رژیم غذایی مدیترانهای بین مردم ترویج دارد علاوه براین مصرف سبزیجات نیز برای بهبود عملکرد مغز موثر خواهد بود حتی براساس آخرین مطالعات علمی مصرف ویتامین سی میتواند به عنوان یک فاکتور حفاظتی در برابر بیماری آلزایمر باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ادامه تحصیلات میتواند یک فاکتور حفاظتی در ابتلا به آلزایمر باشد، ادامه داد: آلزایمر با افزایش سن، شیوع بیشتری پیدا میکند بنابراین هر چقدر جامعه به سمت مسنتر شدن پیش برود به همان نسبت نیز شیوع آلزایمر بیشتر خواهد بود، اما در مطالعات اخیر در کشورهای اروپایی نشان داده شده که در دو دهه گذشته شیوع آلزایمر کاهش یافته است.
بوستانی بیان کرد: اگر فرد از دوران کودکی و در سنین ابتدایی با ضرورت داشتن رژیم غذایی مناسب، خواب کافی و سبک زندگی درست آشنایی پیدا کند این اصول درآینده تبدیل به رفتاری میشود که با گسترش این سبک زندگی صحیح، شیوع آلزایمر کاهش خواهد یافت.
انتهای پیام/