printlogo


دو عامل ضروری در ایجاد وحدت کدامند؟
 دو عامل ضروری در ایجاد وحدت کدامند؟
کد خبر: 21359
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، حجت الاسلام و المسلمین ابوذر گودرزی سخنران و مدرس حوزه درباره راهکار و چگونگی ایجاد وحدت، گفت: مسئله وحدت یک مسیر و شاهراه اصلی است که نیازمند برخی باید‌ها و اقدامات عملی است و در مقابل نباید‌ها و پرهیز‌ها قرار دارد؛ فرق نمی‌کند ایجاد این وحدت بین افراد یک خانواده، جامعه یا مذاهب مختلف باشد، زیرا اگر به این باید و نباید‌ها توجه نکنیم اتحاد حاصل نمی‌شود.

وی در ادامه به راهکار ایجاد وحدت اشاره کرد و افزود: خداوند در آیه ۱۰۳ سوره آل عمران می‌فرماید: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا»؛ و همگی به رشته (دین) خدا چنگ زده و به راه‌های متفرّق نروید، و به یاد آرید این نعمت بزرگ خدا را که شما با هم دشمن بودید، خدا در دل‌های شما الفت و مهربانی انداخت و به لطف و نعمت خدا همه برادر دینی یکدیگر شدید.

 

این کارشناس مذهبی با توجه به آیه فوق، اظهار داشت: در امور دینی و اعتقادی، وحدت به مسئله توحید باز می‌گردد. در نتیجه راه نجات، چنگ زدن به ریسمان الهی است. باید توجه داشت که مسئله وحدت این نیست که ما با دیگر انسان‌ها به یک توافق ظاهری برسیم، بلکه باید در یک مسیر به سمت خداوند حرکت کنیم و با رسیدن به این هدف یعنی حرکت در صراط الهی، وحدت و اتحاد حاصل می‌شود.

دو عامل ضروری در ایجاد وحدت

حجت الاسلام گودرزی به فطری بودن مسئله وحدت اشاره کرد و گفت: اولین مسئله‌ای که در وحدت باید به آن توجه کرد، حرکت بر مبنای توحید و یگانگی است. پیامبر (ص) اگر توانست در مسیر حرکت و رسالت الهی اتحاد و یکپارچگی ایجاد کند، تنها دلیلش این بود که ابتدا خودش را به توحید الهی زینت داد، زیرا حرکت به سمت وحدت یک مسئله فطری است و وظیفه ما این است که ابتدا خودمان با قدم برداشتن در این وادی به سمت رحمت الهی حرکت کنیم.

دو عامل ضروری در ایجاد وحدت

وی ادامه داد: هنگامی که پیامبر (ص) در مسیر رحمت الهی به سمت توحید حرکت می‌کند در واقع با قلب و فطرت انسان‌ها ارتباط برقرار کرده اند و در مقابل کسی که این راه در قلب و فطرت او هم ایجاد شده، هدف پیامبر (ص) را خواهد پذیرفت و در مسیر، همراه با رسول خدا (ص) او را تصدیق و تایید خواهد کرد.

این کارشناس مذهبی توضیح داد: باید دانست که این وحدت حاصل نمی‌شود مگر اینکه خداوند بندگانش را مورد رحمت قرار دهد. به عنوان مثال هنگامی که حضرت یونس (ع) از قوم خود ناامید شد و از میان آن‌ها رفت و طلب عذاب الهی کرد، آنان وقتی آثار عذاب الهی را دیدند ابتدا پشیمان شدند و سپس با یکدیگر همدل شده و خانه‌های خود را برای یاری به یکدیگر به هم متصل کردند. در نتیجه با رحم آنان به یکدیگر رحمت الهی نیز بر آن‌ها نازل شد.

دو عامل ضروری در ایجاد وحدت

حجت الاسلام گودرزی افزود: درسی که از این پند تاریخی می‌توان گرفت این است که دلیل نازل شدن رحمت الهی بر قوم یونس (ع) ابتدا پشیمانی و سپس رحم آنان به یکدیگر بود. در نتیجه جامعه زمانی به سوی اتحاد و وحدت پیش می‌رود که ابتدا نور الهی بر قلب‌ها بتابد و افراد جامعه در مسیر رحمت الهی قرار بگیرند،  این امر باعث رحم آنان به یکدیگر می شود.

وی به یک شرط دیگر در ایجاد وحدت اشاره کرد و گفت: در ایجاد وحدت یک امر دیگر نیاز است و آن هم دوری از تفرقه است؛ تفرقه به واسطه پرداختن به جزئیات در انسان ایجاد می‌شود. وقتی انسان جزئی نگر باشد و فقط به منافع شخصی خودش فکر کند تفرقه حاصل می‌شود، اما اگر نگاه او کلی باشد، همانگونه که عرفا و اهل معرفت می‌گویند و همه را با هر نگاه و اعتقادی به یک چشم و بنده خدا می‌بینند، آنها هم به وحدت خواهند رسید .

دو عامل ضروری در ایجاد وحدت

حجت السلام گودرزی در ادامه افزود: انسان در مسیر وحدت باید استقامت داشته باشد تا از مسیر درست خارج نشود. لذا خداوند محل ایجاد الفت، رحمت و اتحاد را در قلب مومن قرار می‌دهد، زیرا اتحاد بدون ارتباط قلبی امکان پذیر نیست؛ خداوند در آیه ۶۳ سوره انفال می‌فرماید: «و الفت داد دل‌های مؤمنان را، دل‌هایی که اگر تو با تمام ثروت روی زمین می‌خواستی میان آن‌ها الفت دهی نتوانستی، لیکن خدا تألیف قلوب آن‌ها کرد»؛ این الفت بین انسان‌ها فقط به دست قدرت الهی و خداوند است.

 

این کارشناس مذهبی گفت: همه باید در شاهراه توحید و رحمت الهی قدم برداریم تا به وحدت برسیم. هرکسی که از این مسیر کناره بگیرد خود را از وادی اتحاد خارج کرده است. همچنین انسان ابتدا باید از خود شروع کند و به ریسمان الهی چنگ بزند و از دایره جزئیات خارج شده و کلی نگر شود و تلاش کند تا از مسیر الهی خارج نشود تا این وحدت و اتحاد برقرار گردد.

وی در پایان تاکید کرد: البته باید به این نکته توجه کرد که این وحدت همیشگی درمیان انسان‌ها با هر اعتقاد و عقیده‌ای فقط با ظهور امام عصر (عج) اتفاق می‌افتد؛ زیرا ایشان با انتشار رحمت الهی در جامعه جهانی باعث ایجاد اتحاد و وحدت در قلوب همگان خواهند شد.




انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/21359