با چند حقیقت جالب و عجیب دربارهی دنیا همراه باشید.
۱- هر کسی، مرده یا زنده، برای سفر به فرانسه باید پاسپورت داشته باشد
به همین خاطر دولت مصر مجبور شد برای رامسس دوم، فرعون مصر پاسپورت بگیرد تا بتوانند پیکرش را برای مرمت به فرانسه ببرند. علاوه بر این، وقتی هواپیمای حامل پیکر رامسس دوم در پاریس بر زمین نشست، با احترام به استقبال آن رفتند.
۲- ناف هر کس منحصر به خود او است
نزدیک به ۲،۴۰۰ گونه باکتری در ناف ما زندگی میکند و بیش از نیمی از آنها ممکن است هنوز ناشناخته باشد؛ و ترکیب همین باکتریها است که ناف ما را منحصر به فرد میکند. حتی یک بار دانشمندان در ناف یک شخص باکتریای کشف کردند که فقط در خاک کشور ژاپن وجود دارد و این در حالی بود که آن شخص نه هرگز به این کشور سفر کرده بود و نه ارتباطی با آن داشت.
۳- آهوهای ماده با شنیدن صدای گریه نوزاد انسان به طور غریزی فوراً به کمک میروند
علت این مسأله آن است که صدای گریهی نوزاد انسان در همان محدوده فرکانس صدای گریهی بچه آهوها قرار دارد. این مسأله در مورد بسیاری از پستانداران از جمله انسان صدق میکند. ما انسانها وقتی صدای گریهی یک نوزاد، بچه گربه یا توله سگ را میشنویم، بخشی از مغزمان که مسئولیت واکنش به آن را دارد، فعال میشود و ما را وا میدارد فوراً به کمک آن موجود کوچک برویم.
جالب آنکه صدای آژیر آمبولانس یا ماشین پلیس هم همان فراکانس را دارد و به همین خاطر در افراد حس مسئولیت پذیری ایجاد میکند و آنها را به کمک وامی دارد.
۴- بی دلیل نیست که تا وارد اتاق میشویم یادمان میرود برای چه کاری به آنجا آمده ایم
به گفتهی روانشناسان، عبور از درگاه باعث فعال شدن چیزی به نام «اثر درگاه» میشود – مکانیسمی که به تقسیم یک گروه از خاطرات از یکدیگر کمک میکند.
به محض گذشتن از درگاه یک اتاق، مغز افکاری که در اتاق قبلی داشتیم را بایگانی میکند و برای افکار و خاطرات اتاق جدید جا باز میکند. به لطف این اثر است که میتوانیم به راحتی از کاری به کاری دیگر برویم و اطلاعاتی که مغز دریافت کرده را سامان دهیم.
۵- زاغها از ما انسانها بیشتر از عدالت سردرمی آورند
زاغها تقریباً همیشه باهم کار میکنند و غذایی که به دست میآورند را به طور مساوی با یکدیگر تقسیم میکنند. اگر یکی از زاغها غذای بیشتری برای خود بردارد، بقیهی زاغها فوراً اعتمادشان را به پرندهی متقلب از دست میدهند و همکاری خود را با آن قطع میکنند.
۶- یک بار هنگام عبور ژولیوس سزار از دریای اژه، دزدان دریایی او را گرفتند و در ازای آزادی اش ۶۰۰ کیلوگرم نقره طلب کردند
طبق اسناد و مدارک، سزار وقتی خواستهی آنها را شنید بسیار عصبانی شد، چون به نظرش ارزشش بیشتر از اینها بود و آنها را وادار کرد قیمت را بالا ببرند و ۱،۵۰۰ کیلوگرم نقره بخواهند.
در زمانی که رومیها مشغول تهیهی این پول بودند، سزار با دزدان دریایی شطرنج بازی میکرد، برایشان شعر و آواز میخواند و با آنها مثل رعیتش رفتار میکرد. با وجود این رفتار دوستانه، سزار به آنها هشدار داد به محض آزاد شدن برمی گردد و آنها را به سزای عمل شان میرساند. از قرار معلوم دزدان دریایی حرف هایش را باور نکردند، اما سزار سر حرفش ماند. وقتی در ازای دریافت پول آزادش کردند، ناوگان دریایی اش را جمع کرد و به جزیرهای که در آن زندانی اش کرده بودند برگشت، دزدان دریایی را اعدام کرد و نقرههای خود و گنجینههای دیگر دزدان دریایی را هم با خود برد.
۷- در فیلیپین یک جزیره در جزیره وجود دارد
در کشور فیلیپین یک دریاچه هست که آن را یکی از منحصر به فردترین نقاط کره زمین میدانند. دریاچهی Taal بر روی جزیرهی Luzon خود یک جزیرهی آتشفشانی دارد که در آنجا هم یک دریاچه به نام Vulcan Point قرار دارد. در واقع Vulcan Point یک دریاچه است که روی یک جزیره درون دریاچهای بر روی یک جزیرهی دیگر واقع شده است.
۸- در فرانسه نوعی غذا هست که باید آن را با یک دستمال سفره روی سرتان بخورید
این غذا از یک پرندهی کوچک آوازه خوان به نام زرده پره زیتونی تهیه میشود. اول به مدت یک ماه به پرنده انجیر میخورانند. بعد آن را در نوعی شربت مخصوص غرق میکنند و چند دقیقه به صورت درسته روی شعلهی زیاد سرخ میکنند. هنگام خوردن این غذا توصیه میشود سر را با یک دستمال سفره بپوشانید.
برخی میگویند وجود دستمال سفره کمک میکند لذت بوی غذا را ببرید و بعضی هم میگویند این کار را میکنند تا به خاطر خوردن چنین موجود فوق العادهای خود را از چشم خداوند پنهان کنند.
۹- دانشمندان ژاپنی یک دستگاه هشدار آتش مخصوص با بوی واسابی برای ناشنوایان درست کرده اند
یک شرکت ژاپنی یک دستگاه هشدار آتش ساخته است که به جای صدا با بوی واسابی یا ترب ژاپنی کار میکند. با فعال شدن سنسور دستگاه میشود، از آن یک بخار متصاعد میشود که مثل یک هشدار عمل میکند و باعث سوزش چشمها نمیشود. این دستگاه کمک بزرگی است به کسانی که قادر به شنیدن صدای هشدار نیستند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/21555 |