در ماده ۴۶۶ قانون مدنی تعریف اجاره آمده است و در این ماده گفته شده اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره میشود و در این حالت اجاره دهنده موجر، اجاره کننده مستاجر و مورد اجاره عین مستاجره نامیده خواهد شد.
اولین موضوعی که در تنظیم قرارداد اجاره باید به آن توجه داشت مدت زمان تنظیم این قرارداد است و بر اساس ماده ۴۶۸ قانون مدنی در صورت ذکر نکردن مدت زمان اجاره قرارداد باطل خواهد بود.
یکی دیگر از مواردی که مستاجر آن باید به آن توجه کنند این است که پیش از پایان یافتن مهلت اجاره باید نسبت به تمدید قرارداد اجاره اقدام کنند و البته دانستن این نکته الزامی است که عقد اجاره با فوت هر یک از موجر و مستاجر باطل نمیشود و تنها درصورتی باطل خواهد شد که موجر برای مدت عمر مالک منافع ببرد و البته توجه به این نکته ضروری است که مالک نمیتواند فرد ورشکسته باشد، زیرا فرد ورشکسته پس از صدور حکم توقف اموال، امکان اجاره دادن اموالش را ندارد و اداره اموال او با مدیر تصفیه است.
از آنجایی که بستن قراردادهای اجاره مشکلات متعددی را ممکن است به وجود بیاورد و همین دلیل هر یک از طرفین پیش از انعقاد قرارداد باید به این نکات توجه داشته باشند تا سرشان کلاه نرود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/22104 |