راحیل شمسایی روانشناس، در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اجتناب کردن از برخی قانونهای تفکر منفی اظهار کرد: قانونهای تفکر منفی باعث میشوند که افراد نتوانند به اهداف و آرزوهای خود به درستی فکر کرده و برای تحقق آنها تلاش بیشتری کنند، چرا که به عنوان موانع بزرگ عمل میکنند.
وی بیان کرد: شش قانون تفکر منفی وجود دارد که باید از آنها اجتناب کرد که تفکر سیاه و سفید یکی از آنهاست. این قانون بدین معناست که برخی از افراد همیشه یا بعد سیاه و یا سفید یک موضوعی را مشاهده میکنند و در حقیقت، برای آنها هیچ حد وسطی وجود ندارد و برای فکر کردن هم این طور عمل میکنند که در چارچوب همه یا هیچ هستند و این موضوع به این خاطر است که اعتقادی به حد وسط ندارند.
این روانشناس تصریح کرد: کمال گرایی، یکی از ویژگیهای افرادی است که همیشه به دنبال عالیترینها هستند، چرا که اعتقاد به کمال گرایی محض در آنها وجود دارد که همین موضوع باعث میشود هر گونه نتیجهای کمتر از حد ایده آل برای آنها شکست تلقی شود.
وی گفت: مقایسه کردن از دیگر قانونهای تفکر منفی است که افراد باید از آن اجتناب کنند، چرا که مقایسه کردن به طور مداوم کار درستی نیست و هر فردی شرایط زندگیاش با دیگری متفاوت است که همین مقایسه کردن باعث میشود که فرد در نبرد با دیگری باشد و در صورت داشتن توانمندیها، آنها را نادیده بگیرد و دیگران را بهتر از خود بداند.
شمسایی ادامه داد: تعمیم دادن از دیگر موارد مهمی است که باید به آن توجه کرد، چرا که افرادی با چنین ویژگی بر این اعتقاد هستند که یک بار شکست خوردن در کاری باعث میشود که همیشه در آن کار با شکست روبرو شوی که این به هیچ عنوان درست نیست.
وی افزود: ذهن خوانی منفی از دیگر مواردی است که افراد باید از آن اجتناب کنند، چرا که برخی از افراد، تصور و نظر منفی دیگران نسبت به خودشان برایشان بسیار مهم است تا جایی که تمایل به خواندن ذهن آنها را دارند.
این روانشناس خاطرنشان کرد: تحکم از دیگر قانونهای تفکر منفی است که افراد باید از آن اجتناب کنند، چرا که استفاده مداوم از واژههای باید و نباید مانند تکرار جملاتی از قبیل من نباید به این مراسم میرفتم، من نباید با او در این خصوص صحبت میکردم، القا کننده تفکرات منفی هستند که به عنوان سم برای تحقق آرزوهای افراد عمل میکنند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/22242 |