بسیاری از کشورها در ابتدا این ویروس را دست کم گرفتند، اما بعد از افزایش شمار تلفات و گسترش میزان همهگیری این بیماری رفته رفته این ویروس ناشناخته تبدیل به کابوسی وحشتآور برای مردم جهان شد. بسیاری از کشورهایی که زیر ساختهای بهداشتی خود را در جهان نمونه میدانستند با شیوع کرونا با روند افزایش شدید همهگیری و تلفات ناشی از کرونا مواجه شدند. شرایط به گونهای بحرانی شد که بیمارستانها بیماران مسن را نمیپذیرفتند و ترجیح میدادند تا بیماران جوانتر را که احتمال زنده ماندن آنها بیشتر بود قبول کنند.
بسیاری از مردم جهان با مشکل نایاب شدن مواد بهداشتی و ضدعفونی کنندهها مواجه شدند. هجوم مردم به فروشگاهها برای خرید لوازم بهداشتی به خصوص در کشورهای غربی و آمریکایی، تصاویری عجیب و باور نکردنی را از این کشورها به نمایش گذاشت. خریدهای وحشتزده مردم به دنبال شیوع کرونا به حدی دیوانهوار شد که انبارهای بزرگ برای محافظت از قفسه «دستمال توالت» از «افسرهای پلیس» استفاده کردند. تصویر زیر پلیس آمریکا را نشان میدهد که در حال مراقبت از قفسه دستمال توالت در یکی از فروشگاههاست.
با بحرانی شدن شرایط کرونا در جهان سازمانهای بینالمللی و بسیاری از رهبران جهان خواستار تقویت همبستگی جهانی برای مهار ویروس کرونا شدند اما رفتار برخی کشورها در قبال این دعوت به همبستگی بسیار عجیب بود. در بحبوحه شیوع کرونا رسانههای آلمانی گزارش دادند امریکا محمولههایی از ماسک را که آلمان از چین سفارش داده بود، در یک کشور ثالث ضبط و به خاک خود منتقل کرده است. آلمان با انتقاد از این اقدام آمریکا، آن را «راهزنی دریایی مدرن» توصیف کرد.
رسانههای فرانسه نیز در گزارشی دیگر گفتند که آمریکا محموله ماسک این کشور را نیز ضبط کرده است. خبرگزاری «سی بی سی» کانادا نیز در گزارشی اعلام کرد همپیمانان آمریکا از اروپا تا آمریکای جنوبی از آمریکا شکایت میکنند که با افزایش قیمت یا ضبط مستقیم، منابع پزشکی جهان را غارت میکند.
کرونا با وجود رعایت همه پروتکلها، علاوهبر ابتلای بیش از ۷۷ میلیون نفر و جانباختن نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان، باعث کاهش حجم تجارت خارجی، آسیبدیدن زنجیره تامین جهانی، کاهش تقاضای کالاها و کاهش تولید، افزایش بیکاری و از دست رفتن برخی مشاغل، افزایش سرسامآور هزینه درمانی دولتها و خانوارها شده است. شرکتهای آمریکایی و اروپایی نسبت به شرکتهای شرق و جنوبشرق آسیا، آسیبهای بیشتری از همهگیری کرونا دیدهاند. اما شرکتهای حوزه فناوری و فروشگاههای آنلاین نه تنها آسیبی از شیوع کرونا ندیدهاند، بلکه بهجهت ماهیت فعالیت آنها، با رشد چشمگیر درآمد و فروش نیز مواجه شدهاند.
امسال کریسمس در سایه همهگیری کرونا در شرایط متفاوتی برگزار میشود و جهان دیگر شاهد تعطیلات شاد کریسمس نیست. بسیاری از کسب و کارها تعطیل شده و ضرر و زیان زیادی به اقتصاد جهان وارد شده است. اروپاییهایی که امیدوار بودند کریسمس و تعطیلات سال جدید را به دور از قرنطینه کرونایی برگزار کنند، با پدیده جدیدی به نام ویروس کرونای انگلیسی مواجه شدهاند که به نظر میرسد در مدت زمان کمی در سراسر جهان منتشر شود. بیشتر کشورهای اروپایی برای جلوگیری از گسترش این ویروس، سفرها از انگلیس و بالعکس را متوقف کردهاند.
«مت هنکاک» وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرد ویروس جهش یافته جدید کرونا از کنترل خارج شده است و محدودیتهای جدیدی برای میلیونها نفر در بخشهایی از انگلیس و ولز اعمال میشود. همه مناطق شرق انگلیس که در منطقه بندی کرونایی در گروه سه قرار گرفته بودند حالا به گروه چهار منتقل میشوند.آمار شیوع کرونا در انگلیس همچنان رکورد میزند و این کشور پس از ایتالیا بیشترین آمار فوتیها در قاره سبز را ثبت کرده است.
«برت جیرا» مسئول آزمایشهای تشخیص بیماری کووید –۱۹ در دولت ترامپ هم در مصاحبه با شبکه ای بی سی گفت: «ما نمیدانیم که آیا کرونای انگلیسی خطرناکتر است یا نه و مهمتر آنکه تاکنون یک جهش هم دیده نشده که واکسن علیه آن مؤثر نباشد. نمیتوانم بگویم که چنین جهشی در آینده رخ نخواهد داد ولی هم اکنون به نظر میآید که واکسن بر تمامی انواع ویروس کرونا غلبه خواهد کرد».
البته به نظر میرسد آمریکا به عنوان کشوری که بر اساس آمارهای جهانی رتبه اول را در میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از همهگیری کرونا دارد بیشتر از کشورهای دیگر از شیوع ویروس جهش یافته کرونا در انگلیس نگران است.
بنابر اعلام رسانههای آمریکایی بیمارستانها نیز به آستانه اتمام ظرفیتشان برای پذیرش بیماران کرونایی نزدیک میشوند. براساس آمار وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا، در بیش از ۱۰۰ بخش مختلف در سراسر این کشور، ظرفیت بیمارستانی از ۹۰ درصد فراتر رفته است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/22858 |