وی با بیان اینکه اندیشه فرهنگی و اثراتی که هاشمی در عرصه فرهنگی داشت، مغفول مانده و بعضاً مورد انکار قرار گرفته است، گفت: مبارزات پیش از انقلاب هاشمی نیز جنبه فرهنگی داشت و نگاه وی به مبارزه، یک نگاه فرهنگی بود.
مسجدجامعی ادامه داد: هاشمی قبل از انقلاب یک محقق، مولف و روزنامهنگار بود. هاشمی فکری منسجم و قاعدهمند داشت و به دنبال الگوی بومی برای پیشرفت کشور بود.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اقدامات مرحوم هاشمی در عرصه فرهنگ، گفت: موزه قرآن به همت هاشمی دایر شد و نخستین روزنامه رنگی کشور در زمان وی منتشر شد.
مسجدجامعی ادامه داد: مطبوعات در پایان دوره هاشمی یعنی در سال ۷۶ به ۱۰۵۳ عنوان رسید.
وی، پایبندی به مردمسالاری دینی را یکی از وجوه اندیشه مرحوم هاشمی دانست و خاطرنشان کرد: آیتالله هاشمی ۱۴ بار خود را در معرض رای مردم قرار داد.
مسجدجامعی با اشاره به وجود ممیزی در اواخر دولت هاشمی گفت: ممیزی عجیبی در ارتباط با کتاب در اواخر دوره دولت هاشمی وجود داشت که تا سالها بعد، طنزی تلخ بود.
وی افزود: خود مرحوم هاشمی درباره ممیزی میگفت که وقتی دیدم مجموعه فرهنگ دولت باید با سایر اجزای فرهنگساز کشور، هماهنگ باشد، مجموعه را در اختیار آنها قرار دادم و با سلیقه خودم درباره فرهنگ کار نمیکردم.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/2344 |