وی ادامه داد: این نگاه به آمریکاییها تسری پیدا کرده و به اشکال مختلف مطرح میشود؛ اوباما میگفت ما ملت استثنایی هستیم و ترامپ نیز آمریکا را ملت اول، بزرگتر از همه و دارای عظمت میدانست.
با عفو به سربازان آمریکایی روحیه میدهند
این کارشناس مسائل آمریکا تشریح کرد: این خلق و خوی برخاسته از دیدگاههای فرهنگی تنها یک پیام دارد و آن این است که سربازان آمریکایی هر جرم و جنایتی را در هر جای دنیا انجام دهند قابل عفو است بدینترتیب به سربازان آمریکایی روحیه میدهند تا دستشان برای شلیک کردن نلرزد، در حقیقت این نوع اقدامات بیانگر این است خون آمریکایی از همه خونها رنگینتر است، دلیل آمریکا برای ترور حاج قاسم این بود که سردار سلیمانی را برای پیشگیری از ریخته شدن خون آمریکایی ترور کردند که البته این دروغی بیش نبود.
وی با بیان اینکه آمریکاییها انجام هر جرم و جنایتی را مجاز میدانند، بیان کرد: این دلایل برخاسته از نوع اقدامات فرهنگی و در راستای سیاستهای آمریکا و روحیه دادن به ارتش این کشور برای انجام هر جرم و جنایتی است که هر تابلوی ممنوعی را از جلوی آنها برمیدارد.
ترامپ یکی از عوارض نارضایتیهای دراز مدت مردم آمریکاست
خوش چشم با بیان اینکه ترامپ ریشه نارضایتیها نبوده بلکه یکی از عوارض نارضایتیهای دراز مدت مردم آمریکاست، تصریح کرد: این نارضایتیها حاصل دیدگاههای غلط اقتصادی، جهانی شدن و هزینههای سربار شده بر مردم است که برای حفظ هژمونی آمریکا در دنیا و ثروتمندتر شدن شرکتهای بزرگ تسلیحاتی و دیگر شرکتهای بزرگ آمریکایی انجام شده است.
وی با بیان اینکه مردم و مالیاتدهندگان آمریکایی هزینه کشورگشایی و اعمال هژمونی غرب در جهان را تقبل میکنند، تشریح کرد: بهخاطر سیاست جهانی شدن، بیکاری در آمریکا روزبهروز افزایش پیدا میکند و بایدن نیز همان راه را ادامه میدهد. در حقیقت مشکلات بزرگ اقتصادی، گسستها و گسلهای اجتماعی موجود در جامعه آمریکا باعث نارضایتیهای روزافزون مردم شده است و ترامپ در 4 سال گذشته در موج نارضایتیهای مردم سوار شد تا از آن برای منافع شخصی خود استفاده کند.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه بود یا نبود ترامپ باعث توقف حرکت نارضایتی مردم نخواهد شد، خاطرنشان کرد: اولاً آنچه که ما از آن بهعنوان «ترامپیسم» یاد میکنیم با نبود ترامپ هم ادامه پیدا خواهد کرد البته رهبران دیگری هستند که میخواهند جلوی آن را بگیرند؛ ثانیاً موج «ترامپیسم» به معنای موج نارضایتیها نیست بلکه نارضایتیها در لایههای زیرین قرار دارد و اگر «ترامپیسم» هم از بین رود این نارضایتیها باقی خواهد ماند.
وی اضافه کرد: هیئت حاکمه آمریکا باعث خواهد شد افراد ناراضی و 35 درصد طرفداران ترامپ که از آنها بهعنوان پیروان «ترامپیسم» یاد میشود به خاطر فشارهای موجود حرکتشان زیرزمینی و خشنتر شود و به سمت نارضایتیهای مسلحانه بروند که این امر برای هیئت حاکمه آمریکا خطرناک تر است.
خوش چشم گفت: آنچه که مسلم است این است آینده آمریکا در دوره بایدن بازگشت به دوره مملکتداری روسای جهمور پیشین است که منجر به ظهور ترامپ در قدرت شد، در ماههای آینده این روند حاکم شده و موج نارضایتیها ادامه پیدا خواهد کرد.
استفاده بایدن از ابزار نظامی تنها برای اعمال تهدید
وی مطرح کرد: قطعاً آمریکا با حضور بایدن از ابزار نظامی برای اعمال تهدید استفاده خواهد کرد البته اینطور نیست که آمریکا بخواهد راه ترامپ را ادامه دهد و نظامیها را از مناطق مختلف دنیا به داخل آمریکا بازگرداند. دموکراتها برای رسیدن به اهداف خود همواره از ابزار تهدید نظامی در کنار ابزار دیپلماسی استفاده میکنند تا کشورهای هدف را به زانو درآورند.
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه سیاست خارجی از خانه شروع میشود، تشریح کرد: آمریکا مسلماً نخواهد توانست در عرصه نظامیگری مانند سالهای گذشته عمل کند چون بایدن دچار تفرقه شدید است و اولین مأموریتش مقابله با دوگانگی در خانه است و علاوه بر آن با بحرانهای سوء مدیریت کرونا، بحران اقتصادی و بحران تبعیض نژادی در آمریکا روبهرو است قطعاً بخش زیادی از انرژی او صرف مقابله با این بحرانها خواهد شد، اگر بایدن بخواهد مانند دیگر روسای جمهور آمریکا از ابزار نظامی در چارچوب استراتژی خود و تنها برای تهدید استنفاده کند قطعاً نخواهد توانست با همان قدرت از این ابزار استفاده کند.
وی با تأکید بر اینکه بایدن از تهدید نظامی تنها بهعنوان ابزار استفاده خواهد کرد، افزود: کابینه او همان راهکارهای قدیمی را در داخل و خارج آمریکا ادامه خواهند داد اما مسلماً با وضعیت رخ داده در آمریکا و دوگانگی موجود، از حمایت و پشتوانه مردمی برخوردار نخواهد بود. هرگونه استقرار تهدیدزای نظامی در جهان اگر از سطح خاصی از تهدید فراتر رود و بوی جنگ بگیرد قطع به یقین با اعتراضهای داخلی روبهرو و این اعتراضها به کف خیابان کشیده خواهد شد.
خوش چشم گفت: بایدن در سطح جامعه آمریکا با دوگانگی و افتراق در بین مردم، انحطاطهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، گسست اجتماعی و تبعیص نژادی و از همه مهمتر ابربحران اقتصادی، بحران بیکاری و بحرانهای متعدد روبهرو است.
وی تصریح کرد: آمریکا با ترور شهید حاج قاسم سلیمانی گام اول را برای اجرای طرح جدید در غرب آسیا برداشت اما با آمدن بایدن همانند گذشته شاهد ادامه شکست آمریکا در غرب آسیا خواهیم بود.
آمریکا با تمام رقبای خارجی دچار چالش خواهد شد
این کارشناس با بیان اینکه آمریکا با تمام رقبای خارجی دچار چالش خواهد شد، اضافه کرد: آمریکاییها در سیاست خارجی بحران تقابل با چین را دارند، با روسیه به شکل روزافزون دچار مشکلات عدیدهای خواهند شد و کماکان دچار معضل با کره خواهند بود.
خوش چشم در پایان سخنانش با بیان اینکه در دوران بایدن شاهد عدم پیشرفت و پیشبرد سیاست خارجه آمریکا خواهیم بود، متذکر شد: در این دوران ابزارهای آمریکاییها مانند گذشته قوی نخواهد بود و ابزار تحریم و تهدید نظامی ضعیف میشود؛ در حقیقت تنها نقطه قوت آنان ائتلافسازی با اروپا، عربستان و اسرائیل خواهد بود و توانمندی سابقی که اوباما و ترامپ در مواجهه با رقبا و دشمنان داشتند را نخواهد داشت.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/23752 |