اگرچه به نظر میرسد موارد فوتی بر اثر ویروس کرونا در حال کاهش است، اما به طور کلی هنوز کشور سطح بالایی از موارد ابتلا را تجربه میکند. همانطور که کارشناسان و محققان اظهار میکنند هر چه مدت زمان بیشتری اجازه گسترش کووید ۱۹ را بدهیم، احتمال تکامل آن بیشتر شده و در نتیجه جهش بیشتری مییابد، این امر کارآیی واکسن را نیز کاهش میدهد. آنچه در حال حاضر میتوان انجام داد محافظت بیشتر از خود در برابر این ویروس است. در ادامه چند راهکار پیشنهاد شده است که میتواند در این راه به شما کمک کند.
تقریبا یک سال از آغاز شیوع بیماری همه گیر کرونا میگذرد و تعداد زیادی از مطالعات انجام شده نشان میدهد که ماسکها راهی کلیدی و موثر برای جلوگیری از شیوع کووید ۱۹ هستند. در ابتدای همهگیری به دلیل ناگهانی بودن این واقعه، کشورها با کمبود ماسکهای جراحی و N۹۵ مواجه شدند که این امر منجر به پیدایش ماسکهای پارچهای خانگی و فروشگاهی شد.
مطالعات نشان میدهد بهترین ماسکها، ماسکهایی هستند که به درستی تهیه شده، با حداقل شکاف و چند لایه باشند. طبق مطالعهای که اخیرا انجام شده، موثرترین ماسک، ماسک سه لایه است: یک فیلتر که بین دو لایه پارچهای قرار دارد. یکی از راههای حصول اطمینان از کارآیی ماسکها این است که زیر نور خورشید به آنها نگاه کنید، اگر نور نتواند به راحتی از ماسک عبور کند احتمالا ماسک موثری است.
اگر ماسکهایی که در اختیار دارید مناسب نیستند (تک لایه هستند یا در آزمایش نور قبول نمیشوند) و نمیخواهید ماسک جدید بخرید، میتوانید (و باید) از دو ماسک استفاده کنید. یک روش، استفاده از دو ماسک چند لایه موثر مانند استفاده از ماسک جراحی در زیر ماسک پارچهای یا حتی ماسک N۹۵ است. این مطالعه نشان میدهد که استفاده از دو ماسک چند لایه میتواند محافظتی برابر با یک ماسک N۹۵ را داشته باشد.
اگر فاصله اجتماعی را رعایت کرده و در خانه میمانید یک ماسک پارچهای چند لایه کافی است، اما اگر از خانه خارج میشوید و با وسایل نقلیه عمومی سفر میکنید استفاده از دو ماسک یک روش مطمئن برای محافظت از خود است.
این توصیه گرچه بارها تکرار شده است، اما بسیار مهم است. ما واقعا در کیلومترهای آخر یک ماراتن دردناک هستیم. بعدها به دلیل رعایت فاصله اجتماعی، شستن دست و استفاده از ماسک از خود تشکر خواهید کرد. شاید این کار دشوار به نظر برسد، اما میتواند در سه مورد بسیار اهمیت داشته باشد: جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹ در حال حاضر، کاهش فشار کادر درمان و افزایش کارآیی واکسنها در برابر ویروس.
به عنوان آخرین نکته همانطور که آنتونی فائوچی، رئیس انستیتو ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا نیز اشاره کرده است، هر چه ویروس کرونا کمتر کنترل شود، احتمال جهش بیشتر است، در حالی که همه جهشها طبیعی و اکثر آنها نسبتا بیخطر هستند، اما برخی تغییرات میتوانند ساختار و عملکرد ویروس را تغییر دهند به گونهای که باعث میشود واکسنهایی که در حال حاضر در دسترس ما هستند، از کارآیی کمتری برخوردار شوند.
به گفته فائوچی این برای ما یک زنگ خطر است که باید چابکی داشته باشیم و بتوانیم خود را محافظت کنیم، زیرا شیوع این ویروس به طور حتم با تکامل و جهش ادامه مییابد؛ بنابراین در حال حاضر بهترین راه رعایت اصول بهداشتی لازم است.
در نهایت واکسنها راه خروج ما از این بیماری همه گیر هستند بنابراین وقتی واکسنی در دسترس شما قرار گرفت، در دریافت آن تردید نکنید. نکته کلیدی دیگر این است که واکسنهایی که در حال حاضر در اختیار داریم، طبق آزمایشهای بالینی در مرحله آخر، بسیار موثر هستند و اثربخشی آنها بین ۹۴ تا ۹۵ درصد است؛ علاوه بر این، واکسنها تقریبا ۱۰۰ درصد در جلوگیری از کووید ۱۹ شدید، موثر هستند. این بیماری در مراحل حاد اغلب منجر به بستری در بیمارستان و حتی اثرات طولانی مدت ناتوان کننده برای بیماران شده و فشار زیادی را بر کادر درمان وارد میکند، از این رو واکسیناسیون اساسا میتواند افراد را از شر این ویروس خلاص کند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/23894 |