وی خاطرنشان کرد: آیتالله مصباح یزدی، عالمی عامل و فقیهی بصیر و زمانشناس و حکیمی مجاهد و مسئولیت شناس و از پیشگامان نهضت اسلامی و از یاران و یاوران حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و عضو مطرح مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین بود.
آیتالله حسینی بوشهری تأکید کرد: بررسی ابعاد برجسته زندگی علمی و اخلاقی و خدمات مبارزاتی وی با توجه به محدودیت زمانی در سخنرانی امکانپذیر نیست.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین یادآور شد: انسان در نظام خلقت دارای جایگاه بلند و رفیعی است و قرآن کریم از انسان بهصورت ویژه تکریم، تمجید و تجلیل نموده است و گاهی انسان را خلیفهالله میداند و تکریم میکند و به عنوان یک موجود برتر در بین سایر موجودات از او یاد میکند و گاهی تمام مواهب خلقت و عوالم هستی را برای خلقت انسان میداند.
وی اظهار کرد: انسان دارای سه ویژگی است که باعث میشود عواملی دستبهدست هم دهند تا او در مسیر شکوفایی، جدایی از انحرافات و رسیدن به سعادت و کمال قرار گیرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: خداوند در وجود انسان استعدادهایی قرار داده که با اراده و حکمت خداوندی این استعدادها از قوه به فعلیت تبدیل میشود و انسان مختار آفریدهشده و دارای قدرت انتخاب است و همچنین دارای یک سلسله غرایز است که این غرایز زیر چتر اختیار و اراده قرار دارد و برای کنترل این غرایز و شکوفا شدن استعدادها و هدایت و سعادت و کمال انسان، خداوند عواملی را معرفی و عناصری را تعیین کرده که میتوانند نقشآفرینی کنند.
استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: عقل و خرد انسان و قدرت خدادادی عقل که بهعنوان حجت باطن از او یاد میشود در اختیار انسان قرار دادهشده است که میتواند با شنیدن سخن، حق و باطل را تشخیص دهد.
آیتالله حسینی بوشهری در ادامه گفت: علما نقش بزرگی در هدایت انسانها دارند که در کلمات نورانی اهلبیت نسبت به عالمان دین تکریم بهعملآمده و در پیشگاه خداوند از درجات بالایی برخوردار هستند.
وی یادآور شد: عالمان دین در روز قیامت به همراه دیگر انسانها محشور خواهند شد، اما از طرف خداوند خلعتها و پاداشهایی به خاطر دو ویژگی سطح عالی دانش و خستگیناپذیری که در هدایت جامعه دارند دریافت خواهند کرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: مرحوم مصباح یزدی در سه بخش، مبارزه با دستگاه جبار طاغوت، مبارزه ایدئولوژیک در مقابل دیدگاههای مارکسیستی در سالهای آغازین پیروزی انقلاب و مبارزه با لیبرالها، غربزدهها و سکولارها فعالیت داشت.
آیتالله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: وی مکتب امام و راه امام خمینی(ره) را شناخته بودند و در دوران خفقان ستمشاهی یکتنه نشریه «انتقام» را منتشر میکرد تا اعلام کند مبارزه ادامه دارد.
وی اظهار کرد: مرحوم آیت الله مصباح یزدی چهره اسلام زلال و ناب را در مبارزاتش به مردم ایران نشان میداد و این انسان، شجاع، زمانشناس و مرد میدان در صحنههای مختلف بود و همه زخمزبانها را به جان خرید.
امام جمعه قم تصریح کرد: مرحوم آیت الله مصباح یزدی، خیلی نامهربانیها را تحمل کرد و حرفهای ناشنیدنی شنید، اما همچون کوهی استوار در صحنه ماند و چنین اشخاصی در زمانه ما کم هستند.
آیتالله حسینی بوشهری مطرح کرد: ایشان در خصوص حوزه علمیه دغدغهمند و معتقد بود، حوزه بعد از انقلاب با حوزه قبل از انقلاب باید فرق داشته باشد، چراکه رسالتش فرق کرده و اساتید و طلاب باید مسلط به علوم روز باشند و با زبان روز با مخاطب سخن گویند.
وی در پایان گفت: مرحوم آیت الله مصباح یزدی بسیار سادهزیست، بااخلاق و متواضع بود و مدعی هیچ جایگاهی نبود و با نسل جوان ارتباط تنگاتنگی داشت.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/24111 |