در هر سن و سالی که باشیم، ذهن ما، گاه گاهی ما را مایوس میکند. چه در حال تلاش برای به یاد آوردن چیزی باشیم، یا به یاد آوردن چیزی در دراز مدت، گاهی با لغزش حافظه مواجه میشویم. یا گاهی زمانی که اطلاعات بیش از حدی را جذب میکنیم، دچار چیزی میشویم که به آن «اضافه بارِ حافظه» میگویند و همین باعث میشود ذهنمان دچار مشکل شود، یا اینکه نتوانیم اطلاعات بیشتری را دریافت و درک کنیم؛ بنابراین چگونه میتوانیم قدرت ذهن را افزایش، حافظه را بهبود ببخشیم و باهوشتر شویم؟ ظرف یک دقیقه این راز را برایتان برملا خواهم کرد!
۱. یک حقیقت ناخوشایند دربارهی مغز انسان
درصورتی که به دنبال راههایی برای تمرین دادن مغز جهت تقویت حافظه هستید شاید بد نباشد نکته زیر را بدانید:
واقعیت این است که: ذهن ما انسانها هرگز برای حفظ کردن، ذخیره سازی و یادآوری هزاران هزار اطلاعات ساخته نشده است. اگر به عصر حجر برگردیم، ذهنمان برای پردازش محیط اطرافمان طراحی شده است و برای پیش بینی خطر در اطرافمان. در آن زمان همه چیز به بقا مربوط میشد: شکار کردن برای خوراک، یافتن پناهگاه و امنیت داشتن در برابر خطر و آسیب. همین!
اما در گذر زمان با پیشرفتها و اکتشافات صورت گرفته، مغزهای ما نیز توسعه پیدا کرد و به آنچه در اطرافمان بود خو گرفت. حجم اطلاعاتی که در حال حاضر ما به آن دسترسی داریم در گذر سالها به صورت تصاعدی افزایش یافته و رشد کرده است.
امروز و در عصر اطلاعات، هزینه به دست آوردن دادههای تازه آن قدر پایین است که به فاصلهی نوک انگشتانتان از آنها فاصله دارید! و شاید افزایش قدرت ذهن هم یکی از واجبات در این عصر باشد!
در شرایطی که ما توانایی دسترسی به اطلاعات را در اندک زمانی داریم، مقدار اطلاعاتی که مجبوریم پردازش کنیم مدام در حال افزایش است. همگام با پیشرفت فناوری، ماهم امروزه باید کارهای پیچیدهتری انجام دهیم، که نیازمند آن است تا به سرعت اطلاعات را از ذهنمان بازیابی کنیم. این روزها، مغزهای ما کمتر اندامهای حفظ بقا به حساب میآیند و بیشتر ماشینهای شناخت الگو هستند. آنها امروزه ملزم هستند مقادیر زیادی از اطلاعات را پردازش کنند، تا تصمیمهایی گرفته شود، و بین هزاران اطلاعات مختلف ارتباطهایی برقرار شود.
۲. مغزمان با چالش جدیدی روبروست
در عصر حاضر میزان اطلاعات آن قدر رشد میکند که هر چیزی بدون نگهداری جدی و منسجم فقط از ذهنمان میگذرد (اضافه بار اطلاعات)، و ما نمیتوانیم بگوییم برایمان مفید است یا نه.
در واقع با تعداد بیسابقهای از کارها روبرو هستیم که روزانه باید مدیریتشان کنیم و انجام بدهیم – که نتیجهی آن اجبار به تقسیم انرژی ذهنی بین امور مختلف در یک لحظه است.
وقتی از به یاد سپردن، تصمیم گیری یا یادگیری مهارت جدید صحبت میشود، کدام یک برایتان ارزشمندتر است؟ کدام مهارت را ترجیح میدهید ایجاد کنید و بهبود ببخشید؟
۳. چطور باید توان مغزمان را بهبود بدهیم
واین همان جایی است که قصد داریم کمکتان کنیم وضعیت مغزتان را ارتقاء و بهبود بدهید. بله، درست است! درست مثل یک مشاور یا منشی شخصی، قصد داریم نشانتان بدهیم چطور میتوانید قدرت مغزتان را تقویت کنید و به مغزتان کمک کنید بتواند تمام اطلاعاتی را که به ذهن شما روزانه وارد میشود بدون زحمت و تقلا مرتب و دسته بندی کند.
به این کمک بی نظیر «مغز دیجیتال» میگویند. بر عکس مغز انسانها، کامپیوترها در ذخیره سازی اطلاعات بی نظیر هستند. (به لطف پردازش ابری) آنها قابل اعتماد، دقیق و به شدت مفصل و با جزئیات هستند.
۱. ضبط کردن: ذخیرهی اطلاعات
۲. سازماندهی: بایگانی کردن به شیوهای منطقی
۳. یادآوری: به خاطر آوردن آن به وقت ضرورت
داشتن مغز دیجیتال، مثل یک کامپیوتر، به همان روش کارساز خواهد بود، چون این چارچوب حافظه نحوهی جریان اطلاعات به داخل و خارج از مغز را هدایت و کنترل میکند.
۴. افزایش قدرت ذهن: یادگیری و خلاقیت با ایجاد فضای بیشتر
تعداد زیادی از آدمها در عصر دیجیتال ذخیرهی اطلاعات را با یادگیری اشتباه میگیرند. یادگیری نیازمند تکرارهای فاصله دار، به کار بستن مدلهای آموزشی مختلف، و سپس به کار گیری آن مهارتها است. در صورتی که ذخیره کردن یعنی اطلاعات را مثلا در یک «کتابخانه» نگهداری کنید.
زمانی که به یک کتابخانه میروید، کتابی را قرض میگیرید تا بخش اطلاعاتی مشخصی را از روی آن بیابید. وقتی کارتان تمام شد، آن را سر جایش میگذارید. مغز دیجیتال، به کتابخانهی علم ودانش شخصی شما تبدیل میشود. حالا که مغزتان از اجبار به ذخیرهی اطلاعات رها شده است، میتواند بر جنبههای حیاتیتر مانند یادگیری، تصمیم گیری، حل مسئله و استخراج معنی از تمام اطلاعات ورودی تمرکز کند.
اینکه کارها را بر یک مبنای روزانه انجام بدهید برایتان بسیار آسانتر نخواهد بود؟ چه چیزی به پیش پا افتادگی خریدهای خانه باشد یا چیزی پیچیده مانند برنامهریزی برای آنچه در پروژهای که انجام میدهید نیاز دارید. مغز دیجیتالتان به شما کمک خواهد کرد بی زحمت و تقلا آن را سازماندهی کنید.
در خبرنامه، ما به شما یاد خواهیم داد چگونه یک سیستم ثبت، سازماندهی و یادآوری اطلاعات بدون زحمت و دردسر به راه بیندازید. همچنین یاد میگیرید چطور عادتی ایجاد کنید که بر مغز دیجیتالیتان مثل طبیعت دوم، و همه به صورت مرحله به مرحله، تکیه داشته باشد.
۵. مغز دیجیتال برای همه است، هر سن و سالی که دارید
ما اطمینان داریم که بعضی از شما احتمالا این سوال برایتان پیش آمده است که آیا این روش برای شما هم واقعا کار میکند. ممکن است در دههی ۵۰ یا ۶۰ سالگی زندگیتان حسابی سر حال باشید و دیجیتالی شدن چیزی نباشد که احساس علاقه و نیاز برای همگام شدن با آن داشته باشید.
خب، خبر خوش آنکه داشتن مغز دیجیتالی فقط منحصرا برای عصر هزاره یا نسل نوجوان نیست. لایههای بسیاری در مغز دیجیتال وجود دارد، و چیز جالب آن است که مرتبا با پیشرفتهای جدید در عرصهی فناوری به روز رسانی میشود؛ بنابراین خودتان میتوانید انتخاب کنید که چه مقدار از مغز دیجیتال را میخواهید در سبک زندگی کنونیتان جای بدهید و به کار ببندید. وقتی صحبت از اتخاذ و به کار گیری مغز دیجیتال میشود سن و سال هرگز مانع به حساب نمیآید!
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/26301 |