printlogo


قم رتبه نخست چاپ کتاب دینی را در کشور دارد
قم رتبه نخست چاپ کتاب دینی را در کشور دارد
کد خبر: 26526
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با اشاره به ظرفیت های بی‌بدیل این استان در چاپ کتاب های مذهبی گفت: قم به تنهایی با چاپ بیش از نیمی از کتاب‌های مذهبی، رتبه نخست کشوری را در این زمینه دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، سید موسی حسینی کاشانی  افزود: صنعت چاپ و نشر قم با همه مشکلات ناشی از شیوع کرونا و گرانی های تحمیل شده به آن به دلیل ظرفیت‌های بزرگ و کم نظیر خود، مسیر ترقی و پیشرفت‌ را ادامه داده‌است.

وی با اشاره به آمار مقایسه‌ای سال ۹۲ و ۹۸ گفت: تعداد ناشران استان از یکهزار و ۱۵ ناشر در سال ۹۲ به یک هزار و ۳۲۹ نشر، تعداد چاپخانه ها و واحدهای وابسته از ۲۳۲ به ۲۹۷ واحد و تعداد کتاب فروشی‌های این استان درمدت ذکر شده از ۱۲۰ به ۲۰۰ کتابفروشی افزایش یافته‌است.

وی با تاکید بر ضرورت استمرار کمک به صنعت چاپ و نشر گفت: در صورتی که از این صنعت در قم حمایت لازم صورت گیرد، آورده و ارزش افزوده قابل توجهی از نظر بازار داخلی و خارجی کتاب را برای استان به بار خواهد آورد.

حسینی کاشانی اظهار داشت: به منظور کمک به صنعت چاپ و نشر استان و ترویج فرهنگ کتاب خوانی، طرح خرید کتاب از ناشران استان طی سال‌های اخیر همواره مورد تاکید بوده به گونه‌ای که این خرید با رشد ۴۰۰ درصدی از پنج میلیارد ریال در سال ۹۲ به بیش از ۲۲ میلیارد ریال در سال ۹۸ افزایش داشته‌است.

وی یادآور شد: همچنین درراستای حمایت از مولفان استانی، آثار و کتب ارزشمند نویسندگان قم بعد از تایید درکمیته کتب ارزشمند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از حمایت‌های قبل از چاپ برخوردار می‌شوند.

وی گفت: این استان از لحاظ صدور مجوز چاپ کتاب در رتبه دوم کشور قرار دارد، به گونه‌ای که در سال‌های اخیر به طور متوسط بیش از ۱۰ هزار مجوز چاپ کتاب درقم صادر شده‌است.

حسینی کاشانی ادامه داد: تعداد مجوز چاپ کتاب در این استان از حدود ۶ هزار مجوز در سال ۹۲ با رشد ۷۸ درصدی به بیش از ۱۰ هزار مجوز در سال ۹۸ افزایش یافته‌ که این آمار در سال‌های اخیر حفظ شده‌است.

وی همچنین به رشد تیراژ کتاب‌های منتشر شده در این استان اشاره کرد و گفت: تیراژ کتاب‌های منتشر شده در این استان از بیش از ۱۵ میلیون و ۱۸۶ هزار جلد به بیش از ۱۸ میلیون و ۴۴۵ هزار جلد کتاب در سال ۹۸ افزایش یافته‌است.

وی در ادامه با اشاره به فعال شدن سامانه جامع صدور مجوز کتاب و بهره‌گیری از این سامانه در قم، افزود: با توجه به اینکه استان قم رتبه اول چاپ کتاب دینی و رنیه دوم چاپ کتاب در کشور را داراست، به همین دلیل  بهره‌گیری از این سامانه، بخش زیادی از فرایند دست و پا گیر صدور مجوز به صورت سنتی حذف شد.

حسینی کاشانی با بیان اینکه الکترونیکی خدمات به عنوان یک اولویت در دستور کار است، گفت: ارائه صدور مجوز کتاب به صورت الکترونیکی علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف کاغذ نقش مهمی در افزایش سرعت صدور مجوز کتاب شده‌است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم یادآور شد: هم اکنون تمام درخواست‌های حوزه کتاب و تالیف به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و تمام ناشران استان بدون حضور فیزیکی می‌توانند کارهای اداری خود را انجام دهند.




انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/26526