محققان تاکید کردند که موفقیت در این آزمایشها به معنای ظهور محصولی جدید در بازار با طعم نعناع است که برای دندانها مفید و مورد علاقه کودکان و سالمندان است.
این شیرینی حاوی یک پپتید اصلاح شده ژنتیکی (زنجیرهای از اسیدهای آمینه) و یونهای فسفر و کلسیم است که وارد ترکیب مینای دندان میشود که قسمتهای اصلی دندان یعنی عاج را در صورت آسیب دیدن در معرض افزایش حساسیت، حفرهها و بیماری لثه قرار میدهد. محققان این پپتید جدید را از پروتئین آملوژنین به دست آوردند که در تشکیل مینای دندان و نیز روکش آن نقش دارد.
محققان تاکید میکنند که این پپتید هنگام ورود به حفره دهان، به سلولهای مینای دندان آسیب دیده متصل میشود بدون اینکه بر بافتهای نرم مجاور آن تأثیر بگذارد. یک تکه شیرینی درمانی در روز سلامت مینای دندان را حفظ میکند و دوتکه از آن علاوه بر سفیدتر شدن دندان، به ترمیم لایه مینای دندان آسیب دیده نیز کمک میکند.
این شرینی مانند محصولات سفیدکننده دندانها، حاوی پراکسید هیدروژن نیست زیرا استفاده طولانی مدت از پراکسید هیدروژن مینای دندان را ضعیف میکند، در حالی که شیرینی جدید آن را تقویت میکند.
محققان در نظر دارند یک ژل بر پایه پپتید اصلاح شده ژنتیکی یا محلولی برای درمان حساسیت دندان بسازند تا برخلاف محصولات فعلی که حساسیت دندان را به طور موقت متوقف میکند، یک لایه مینای دندان جدید ایجاد کند که از دندان محافظت میکند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/26747 |