خیلی از خانمها علاوه بر خانهداری شغل دیگری در خارج از خانه دارند که برای آن حقوق دریافت میکنند بیمه میشوند و همه آن را به رسمیت میشناسند، اما هیچ کس خانهداری و مسئولیتهای زیادی که بر دوش یک زن قرار دارد را نمیبینند یا دسته کم آن را سبک میشمارد.
خانمهای خانه برای کارهایی که در طول شبانه روز انجام میدهند حقوقی دریافت نمیکنند و هیچ درآمدی از آن ندارند، بیمه و مزایایی در کار نیست و اگر هم روزی به مرخصی بروند تمام کارهایشان روی زمین میماند.
زنان خانه دار گاهی آنقدر در وظایف مربوط به خانه داری خود غرق میشوند که فراموش میکنند برای خود وقت بگذارند، کتاب بخوانند، استراحت کنند و کارهایی که به آنها آرامش میدهد را انجام دهند.
اما باید گفت نتیجه این همه کار کردن چیست؟ آنها هم روزی بازنشسته میشوند؟ شاید بگویید گرم نگه داشتن کانون خانواده، همدلی با همسر، تربیت و پیشرفت فرزندان همه درنتیجه زحمات بیوقفه آنهاست، اما اگر همهی اینها را کنار بگذاریم آنها باید فکری برای آینده خود داشته باشند.
چندسالی است که بیمهای برای زنان خانهدار در نظر گرفته شده که ایده خوبی برای تامین آتیه زنان است این بیمه شرایط سنی متنوع و مزایایی زیادی دارد و همین امر توجه زنان را به خود جلب کرده است.
مجید حسنزاده معاون توسعه و تعمیم بیمه اداره کل امور بیمه شدگان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره میزان استقبال زنان خانهدار از این بیمه گفت: با توجه به تمهیدات و تسهیلات درنظر گرفته شده توسط سازمان تامین اجتماعی و اطلاع رسانی گستردهای که صورت گرفته، تاکنون بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر نسبت به انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه دار اقدام کرده اند.
معاون توسعه و تعمیم بیمه اداره کل امور بیمه شدگان با اشاره به افزایش حق بیمه در سال جدید بیان کرد: با توجه به اینکه مبلغ حق بیمه زنان خانه دار تابع دستمزد اعلامی توسط شورای عالی کار است، لذا هر ساله مبلغ حق بیمه مزبور با توجه به نرخ پرداخت حق بیمه انتخابی در زمان انعقاد قرارداد دارای افزایش است.
مجید حسنزاده افزود: حداقل دستمزد مصوب شواری عالی کار در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل ۳۹ درصد افزایش داشته است. بر این اساس حداقل دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه مبلغ ۲۶,۵۵۴,۹۵۰ ریال تعیین شده است.
او ادامه داد: بیمه زنان خانه دار بر اساس ضوابط و مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد صورت میگیرد و متقاضیان میتوانند بنا بر شرایط اجتماعی و اقتصادی خود نسبت به انتخاب یکی از نرخهای ۱۲، ۱۴ و یا ۱۸ درصد با رعایت شرایط مقرر اقدام کنند.
معاون توسعه و تعمیم بیمه اداره کل امور بیمه شدگان تصریح کرد: از آنجایی که در این نوع بیمه امکان انتخاب نرخهای متفاوت بسته به شرایط و خواست متقاضیان فراهم است و از طرفی دولت نیز در تامین حق بیمه به میزان ۲ درصد مشارکت دارد میتوان گفت مناسب ترین گزینه و نوع بیمه اجتماعی برای زنان خانه دار که فاقد درآمد هستند به شمار میآید.
مجید حسنزاده با اشاره به شرایط سنی این بیمه بیان کرد: بر اساس مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد حداقل و حداکثر سن پذیرش درخواست بیمه زنان خانه دار به ترتیب ۱۸ و ۵۰ سال است. ضمناً در صورتی که سن متقاضی در زمان ارائه درخواست بیش از ۵۰ سال باشد، دارا بودن سابقه معادل مازاد سن بر ۵۰ سال الزامی است.
او درباره نرخهای مختلف بیمه زنان خانهدار گفت: مطابق با مصوبه هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی زنان خانه دار و البته دختران مجرد با احراز شرایط مربوطه از تاریخ ۱۷/۹/۱۳۸۷ در زمره مشمولین مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گرفتند. سه نرخ میتوانند انتخاب کنند:
۱۲% (بیمه بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی)
۱۴% (بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی)
۱۸% (بیمه بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت)
معاون توسعه و تعمیم بیمه اداره کل امور بیمه شدگان افزود: زنان خانهدار و دختران مجرد درصورت تمایل به برخورداری از حمایتهای درمانی میتوانند گزینه درمان را نیز انتخاب کنند و حق سرانه درمان که معادل ۷۱۶۰۰۰ ریال است را ماهانه پرداخت کنند.
مجید حسنزاده ادامه داد: ازجمله تمهیدات در نظر گرفته شده برای زنان خانه دار این است که چنانچه به عنوان تبعی همسر یا پدر از درمان برخوردار باشند، میتوانند بدون درمان بیمه شوند و صرفا حق بیمه مربوط به تعهدات بلندمدت (فوق الذکر) را پرداخت کنند.
او با اشاره به اقدامات اخیر سازمان تامین اجتماعی در جهت تسهیل در امر بیمه بیان کرد: غیرحضوری کردن ۳۰ خدمت به منظور کاهش بار مراجعه به شعب به میزان ۷۰ درصد بوده که یکی از این خدمات امکان انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه دار به صورت کاملا غیرحضوری و از طریق مراجعه به سایت خدمات غیرحضوری سازمان به نشانی eservices.tamin.ir بوده است.
با این همه شاید برخی بر این باور باشند که در این شرایط اقتصادی که گرانی و تورم بیداد میکند و هیچ کس از شرایط چند روز بعد خبر ندارد بیمه به اندازه کارهای دیگر مثل طلا خریدن و پسانداز کردن به صرفه نباشد.
با این همه باید گفت هیچ پساندازی مانند بیمه کم ریسک نیست و میتوان به راحتی با آن آسای و راحتی آینده خود را تامین کرد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/27400 |