به گزارش رویترز، پس از حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱، مقابله با تروریسم به مهمترین اولویت سازمانهای اطلاعاتی غربی تبدیل شد و آنها بخش عمدهای از توجه خود را به تهدیدهای شبهنظامیان داخلی و خارجی معطوف کردند. اما حالا با زیادهخواهی روسیه پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی سابق، ظهور چین، و فعالیتهای جاسوسی جسورانه ایران، سازمانهای اطلاعات کشورهای غربی را وادار به بازگشت به روشهای گذشته برای مقابله دائمی با جاسوسان کرده است.
به گفته کن مککالوم، نیروهای اطلاعاتی بریتانیا بیش از ۱۰ هزار مورد از تماسهای مخفیانه و با اهداف خرابکارانه جاسوسان خارجی با شهروندان عادی را شناسایی کردهاند. به گفته او «برخی عوامل دشمن آمادهاند برای ارتکاب به قتل به بریتانیا بیایند.»
او در بخشهای دیگری از سخنان خود در مقر «امآی۵» گفت: «بریتانیا باید به مرور همان آگاهی و مقاومت عمومی را که در برابر تروریسم ایجاد شده بود، برای مقابله با تهدید دولتهای خارجی گسترش دهد»
مککالوم با اشاره به اینکه بزرگترین کار همچنان مقابله با تروریسم است، در مورد خطرات ناشی از سوریه و افغانستان هشدار داد. او با این حال گفت که باید به تهدیدات بازیگران حکومتی مانند روسیه، چین، و ایران نیز توجه شود.
مقامات انگلیس میگویند که چین و روسیه به دنبال سرقت اطلاعات حساس تجاری، مالکیت معنوی، و همچنین دخالت در سیاست داخلی، یا انتشار اطلاعات نادرست با اهدافی خاص هستند.
اظهارات رئیس امآی ۵ در حالی است که رژیم انگلیس بیشترین سابقه جاسوسی و مداخلات مربوط به آن در دیگر کشورها را دارد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/27543 |