وی در این بیانیه که از اقامتگاه کمپ دیوید و بمنظور دفاع از تصمیمات خود درخصوص افغانستان صادر کرده است، از موافقت خود با استقرار ۵ هزار نیروی نظامی در کابل بمنظور تسهیل خروج اتباع آمریکایی از افغانستان خبر داد.
بایدن با بیان اینکه ارتباط نزدیک و رایزنیهایی را با تیم امنیت ملی کاخ سفید در چند روز گذشته داشته است گفت: دستورهایی را برای حفاظت از منافع و ارزشهای خود همزمان با پایان مأموریت نظامی در افغانستان صادر کرده ام.
رئیس جمهور آمریکا در تشریح این دستورات گفت: پیش از همه با استقرار ۵ هزار نیروی آمریکایی برای کاهش منظم و ایمن خدمه نظامی آمریکا و دیگر متحدانمان و همچنین خروج ایمن افغانهایی که به نیروهای ما در زمان مأموریتشان کمک کردند و در خطر طالبان قرار دارند، طبق توصیههای تیمهای دیپلماتیک، نظامی و اطلاعاتی خود موافقت کردم تا بتوانیم در این امر اطمینان داشته باشیم.
بایدن ادامه داد:دستور بعدی به نیروهای مسلح و جامعه اطلاعاتی است تا از حفظ توانایی و چابکی برای رسیدگی به تهدیدهای تروریستی از سوی افغانستان اطمینان حاصل کنند.
وی افزود: سومین دستور به وزارت خارجه است تا از اشرف غنی، رئیسجمهور افغانستان و دیگر سران افغان در جلوگیری از خونریزی بیشتردر این کشور و حصول راهکار سیاسی حمایت کند. از سوی دیگر نیز آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا با ذینفعان مهم منطقهای تعامل خواهد کرد.
بایدن در تشریح چهارمین دستور خود گفت: به نمایندگان طالبان در دوحه اعلام کرده ایم که هر اقدامی از سوی آنها در خاک افغانستان که نیروهای آمریکایی یا دیپلماتهای ما را در خطر قرار دهد، با واکنش نظامی سریع و محکم آمریکا مواجه خواهد شد.
رئیسجمهور آمریکا در ادامه بیانیه خود با بیان اینکه این کشور در حدود ۲۰ سال پیش برای شکست نیروهایی که در تاریخ یازدهم سپتامبر به این آمریکا حمله کرده بودند وارد افغانستان شده است، گفت: این مأموریت سبب مرگ اسامه بن لادن در حدود ده سال پیش و تضعیف القاعده شد و حال ۱۰ سال پس از این امر و اینکه تعداد کمی از نیروهای آمریکایی هنوز در خاک افغانستان بودند، من رئیسجمهور شدم.
بایدن ادامه داد: آمریکا در این جنگ ۲۰ ساله در افغانستان در حدود ۱ تریلیون دلار هزینه کرده است، اما زمانی که من ریاست جمهوری را بدست گرفتم، وارث توافقی از سوی دونالد ترامپ، بودم که طالبان را به کمپ دیوید دعوت کرد و سبب شد آنها اکنون در قویترین وضعیت نظامی خود از سال ۲۰۰۱ باشند.
روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان با امضای «توافقنامه صلح» درفوریه ۲۰۲۰ بین آمریکا و طالبان شروع شد.
الجزیره نیز ساعاتی پیش نوشت:همزمان با پیشروی نیروهای طالبان، خبرها از آمادگی آلمان، انگلیس و آلمان برای خارج کردن دیپلماتهای خود از افغانستان حکایت دارد. بر همین اساس، وزارت دفاع آلمان اعلام کرد آمادگی دارد تا کارمندان سفارت خود را از کابل، پایتخت افغانستان خارج کند.
همچنین نشریه آمریکایی پولیتیکو به نقل از یک منبع آگاه نوشت: با نزدیک شدن طالبان به پایتخت افغانستان، عملیات خروج کارمندان سفارت آمریکا در کابل و انتقال آنها به فرودگاه آغاز شده است. این نشریه همچنین اعلام کرده شماری از کارمندان سفارت آمریکا با حمایت امنیتی به فرودگاه کابل رسیده اند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/28176 |