printlogo


کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد؛
اثبات بی خاصیتی قراردادبرجام با اعتراف تلخ ظریف مبنی بر استفاده از عبارت «تعلیق تحریم ها» به جای «لغو تحریم ها»
اثبات بی خاصیتی قراردادبرجام با اعتراف تلخ ظریف مبنی بر استفاده از عبارت «تعلیق تحریم ها» به جای «لغو تحریم ها»
کد خبر: 29120
کارشناس مسائل سیاسی در برنامه لایو کانال "بصیرت" در شبکه اجتماعی روبیکا گفت: اعتراف ظریف مبنی بر استفاده از عبارت «تعلیق تحریم ها» به جای «لغو تحریم ها» در قرارداد برجام، بی خاصیت بودن این قرارداد را به اثبات رساند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، دکتر منوچهر محمدی کارشناس مسائل سیاسی در برنامه لایو کانال "بصیرت" در شبکه اجتماعی روبیکا با موضوع اظهارات اخیر ظریف وزیر امور خارجه دولت سابق در خصوص برجام به اظهار نظر پرداخت. مهمترین صحبت های دکتر محمدی به شرح زیر است: 
 
-  با پیروزی حجت الاسلام رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری و تشکیل دولت سیزدهم،  تحولات جدی و اساسی در عرصه های مختلف به خصوص در رابطه با مسئله هسته ای به وجود آمد و از آنجایی که دولت روحانی  به طور جدی همه تخم مرغ هایش را در سبد برجام و موضوع هسته ای گذاشته بود، با موضعی بسیار ضعیف وارد مذاکرات هسته ای شد که نتیجه آن برجام نافرجام شد اما چنین روشی جزو سیاست های دولت سیزدهم نیست.
 
-     دولت حسن روحانی به دنبال این بود که به هر طریقی حتی با دستاورد ناچیز، برجام، موضوع هسته ای و مذاکره با امریکا و کشورهای غربی را به سرانجام برساند و حتی از سوی وزارت خارجه دولت قبل اعلام شد که قرارداد بد بهتر از عدم قرارداد با آمریکا و اروپایی هاست! 
 
-  ظریف همان فردی است که کشورش را در مقابله با فشار دادن دکمه ای ازسوی مسئولان نظامی آمریکا، ناچیز می دید و اعتقادی به سیستم دفاعی کشورمان نداشت و در همان شرایط، روحانی مسئله خوردن آب و نان مردم را هم به مذاکرات هسته ای ربط می داد و از سوی دیگر، صنعت هسته ای کشورمان را به تعطیل کشاند و در مقابل، امریکا که به اهدافش رسیده بود، دلیلی برای قبول تعهداتش نداشت و تحریم ها را لغو نکرد.
 
-   در شرایطی که ترامپ اعلام کرده بود که قرارداد برجام را پاره می کنیم، رهبرانقلاب فرمودند که در این شرایط، ما قرارداد برجام را آتش می زنیم اما دولت روحانی که وابستگی خاصی به این قراداد داشت، گمان می کرد که بدون آمریکا هم می تواند با کشورهای اروپایی همکاری کند و در نهایت دید که اروپایی ها هم بدو اجازه امریکا، هیچ دستاوردی برای کشورمان در موضوع برجام نخواهند داشت و کشورمان در شرایطی قرار گرفت که بابت برجام، همه چیز داد اما هیچ چیز نگرفت و نه تنها تحریم ها لغو نشد، بلکه در دولت های اوباما و ترامپ شاهد افزایش تحریم ها بر علیه ایران بودیم. 
 
 
-  متاسفانه بندهای قرارداد برجام آنقدر ضعیف نگارش شده و دیکته شده از سوی آمریکا بود که موضوع لغو تحریم ها در این قرارداد ذکر نشده بوده است و بلکه از عبارت تعلیق و توقف تحریم ها استفاده شده بود و این موضوع را اخیرا ظریف در گفتگو در شبکه اجتماعی کلاب هاوس اعتراف کرد و این در حالی است که ظریف در گذشته اعلام که این قراداد را خودش نوشته و اکنون از وجود کلمه تعلیق به جای لغو تحریم ها اظهار بی اطلاعی می کند!
 
-  بعد از مصوبه مجلس شورای اسلامی که نوعی برگشت به حالت اولیه در موضوع هسته ای و افزایش غنی سازی و جلوگیری از اجرای توافق نامه برجام بود، همچنان دولت روحانی معتقد بود که باید باعث احیای مجدد برجام شود و با اینکه در اخرین روزهای دولت قبل بودیم اما در کنفرانس وین تلاش کردند که برجام را به سرانجام برسانند اما موفق نشدند و رهبرانقلاب در سخنرانی اخیرشان، آب پاکی را روی دست امریکایی ها ریختند و اعلام نمودند که  ایران در صورتی به برجام بازخواهد گشت که اولا کلیه تحریم های لغو شود و آمریکا این موضوع را راستی آزمایی کند و دوم اینکه امریکا تضمین بدهد که از برجام خارج نخواهد شد و چنین عباراتی برای امریکا و اروپا ناخوشایند بود چرا که آنان به دنبال گرفتن امتیازات بیشتر از ایران در مذاکرات وین بوده اند. 
 
-   امریکا اصرار دارد که ایران باید به کنفرانس وین بازگردد، با این امید که در این کنفرانس ما را در یک وضعیتی قرار دهد که به خواسته شان عمل کنیم و دولت سیزدهم کشورمان هم معتقد است که آمریکا باید راستی آزمایی کند و حسن نیت خودش را نشان دهد و تا زمانی که تحریم ها لغو نشود، مذاکرات وین بی نتیجه خواهد بود.
 
-  دولت سیزدهم معتقد است که نباید تمام سیاست های کشور متاثر از موضوع برجام باشد و از این سو سیاست گذاری برای افزایش تولید در کشور و همچنین خودکفایی را در دستور کار خودش قرار داده است و اگر این موضوع محقق شود، دیگر نیازی به کشورهای بیگانه نداریم و در این صورت، آنان مجبور به لغو تحریم ها می شوند چون به ضررشان خواهد بود. 
 
 
-  عضویت دائم ایران در کنفرانس شانگهای و برقراری توافق های بلند مدت با چین و روسیه، شرایط بهتری را برای ایران رقم زده است و باعث شده که مسئله برجام و تحریم ها نادیده گرفته شود. 
 
-  بازگشت ما به برجام مشکلات زیادی دارد چرا که مسئله تعلیق در این قرارداد ذکر شده است و به موضوع لغو تحریم ها اشاره نشده است و احیای این برجام هیچ سودی برای ایران نخواهد داشت چون موضوع تعلیق تحریم ها به ضرر ایران است.
 
-   سیستم ماشه ای که در این قرارداد پیش بینی شده است متاسفانه باعث می شود که زمانی که خواستیم از عدم تعهدات کشورهای عضو برجام شکایت کنیم، نتوانیم نتیجه ای بگیریم و همه چیز به ضرر ایران است. 
 
-  دولت آقای رئیسی با هوشیاری بر این ماجراها اشراف پیدا کرده و عمل می کند و از طرفی مطیع رهبری هستند و فرصت خوبی است که ما برجام نافرجام که شبیه به یک جنازه است را فراموش کنیم.
 
-  دولت جدید، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه می توانند با اتحاد و همفکری و روحیه انقلابی، مشکلات کشور را برطرف نمایند.
 
-  امریکا در ماجرای خروجش از افغانستان، اعتبار جهانی خودش را از دست داد چرا که بعد از 20 سال حضور در افغانستان برای نابودی طالبان، در نهایت این کشور را بعد از خسارت های بسیار به طالبان واگذار کرد و این نشان دهنده  ضعف و فروپاشی امریکاست چرا که این کشور بدهی های زیادی در سطح جهانی دارد و با مشکلات اجتماعی زیادی دست به گریبان است و دیگر ابر قدرت جهان نیست. 
 
-  ایران باید براساس سیاست مقتدرانه و با عزت در جامعه جهانی رفتار کند و این همان سیاستی است که دولت اقای رئیسی آن را مدنظر دارد و برخلاف دولت قبل، اجرا خواهد کرد.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/29120