گرچه واکسن کرونا باعث تولید آنتی بادیهای لازم در بدن بسیاری از افراد میشود، اما متاسفانه شواهد حاکی از آن است که برخی افراد پاسخ ایمنی لازم را در برابر واکسن ایجاد نمیکنند و همین امر یگانه سلاح بشر برای مقابله با همه گیری کووید ۱۹ را بی ثمر میکند.
با این حال، دانشمندان به تازگی موفق به آزمایش یک دوز (آمپول) پیشگیری از کرونا شده اند که به میزان موثری در این افراد موثر عمل میکند. محققان شرکت آسترازنکا میگویند دوز تزریقی و پیشگیرانه جدید که در ۳ روز نخست بیماری باید تزریق شود در افراد آسیب پذیر باعث ایجاد پاسخ ایمنی برای شش ماه میشود.
نتایج تحقیقات دانشمندان از کارایی ۸۳ درصدی این دوز پیشگیرانه حکایت دارد. پیشتر دانشمندان مشاهده کردند در تحقیقات ۳ ماهه تزریق این دوز به میزان ۷۷ درصد مانع از بروز علائم بیماری شد.
این غول داروسازی انگلیسی – سوئدی میگوید تحقیقات مجزا بر روی افراد مبتلا به کرونای خفیف تا متوسط نشان داد تزریق این دوز پیشگیرانه ۳ روز پس از مشاهده نخستین علائم بیماری به میزان ۸۸ درصد از تشدید کرونا جلوگیری کرد.
این آمپول به صورت دو دوز پیاپی در بازوها تزریق میشود. شرکت آسترازنکا در بیانیهای اعلام کرد واکسن کرونا و دوز درمانی این بیماری میتواند در آینده به طور موثری در پیشگیری و درمان کووید ۱۹ مورد استفاده قرار بگیرد.
آمپول جدید شرکت آسترازنکا رقیب دو شرکت داروسازی مِرک و فایزر خواهد بود. پیشتر مِرک و فایزر قرصهای خوراکی برای درمان کووید ۱۹ را با موفقیت آزمایش کرده بودند. پیش بینی میشود با توزیع گسترده قرصهای خوراکی، همه گیری کرونا در جهان به میزان قابل توجهی تحت کنترل در بیاید.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/29740 |