printlogo


حجت الاسلام مصباح یزدی:
تقویت جایگاه ولی فقیه در جامعه یکی از وظایف حوزه علمیه است/برخی در مسئله کرونا به جنگ ولی فقیه آمدند
تقویت جایگاه ولی فقیه در جامعه یکی از وظایف حوزه علمیه است/برخی در مسئله کرونا به جنگ ولی فقیه آمدند
کد خبر: 30497
فرزند علامه مصباح یزدی با اشاره به اینکه تقویت جایگاه ولی فقیه در جامعه یکی از وظایف حوزه علمیه است، گفت: حوزه انقلابی برای مشکلات جامعه براساس مبانی اسلام راهکار ارائه دهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، حجت الاسلام و المسلمین علی مصباح یزدی شامگاه دوشنبه در مجلس بزرگداشت علامه مصباح یزدی و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با اشاره به اینکه شهادت حاج قاسم موج عظیمی را در دنیا ایجاد کرد، اظهار داشت: به فرامیش آیت الله مصباح یزدی در بین تمامی کسانی که بعد از انقلاب و در دوران دفاع مقدس و یا حتی قبل از آن و بعد از ائمه اطهار کسی مانند شهید سلیمانی وجود نداشت.
وی ادامه داد: ما در بین شهدای مدافع حرم و شهدای دفاع مقدس کسی نداریم که با شهادت خود اینگونه تاثیر گذار باشد. این برگرفته از رابطه خاص حاج قاسم با خدا می باشد.
این استاد حوزه بیان داشت: حاج قاسم تربیت شده انقلاب بود و از رویش های انقلاب اسلامی بود، انقلابی که با آن نگاه نافذ امام خمینی(ره) نسبت به اسلام و جامعه و شرایط سیاسی، اجتماعی روز و نسبت به دشمن شناسی و نسبت به مسیری که باید امروز دراین شرایط طی کرد برای اسلام ایجاد شد. انقلاب اسلامی محصور چنین اسلامی بود.
وی بیان داشت: ابعاد بسیاری از اسلام قرن ها فراموش شده بود بخصوص آن جنبه های اجتماعی و سیاسی آنهم به دلایل مختلف که یکی از دلایل آن کم کاری ما روحانیون است. در قبل از انقلاب در بین مردم جا افتاده بود که اسلام فقط برای عبادت های شخصی در مسجد و خانه و مسائلی مانند عقد می باشد. و اینکه برای دیگر ابعاد زندگی نیاز به دین نداریم. اصلا دین را چه به مسائل اجتماعی و گاهی هم این گونه جا افتاده بود که هر چه بر سر سیاست می آید مربوط به دین است. هرچه دین سکولار تا باشد اوضاع بهتر خواهد بود.
حجت الاسلام مصباح یزدی ادامه داد: امام خمینی(ره) کسی بود که این ابعاد مغفول مانده اسلام را زنده کرد و از دهه های قبل از زمانی که ایشان خیلی جوان بود درس های خود را به گونه ای هدایت می کرد که دائما به طلبه ها و مخاطبین یادآوری کند که اسلام برای جامعه و ابعاد مختلف زندگی برنامه دارد.
وی ابراز داشت: ایمان به اسلام یعنی ایمان به همه اسلام است. انقلاب اسلامی بر اساس این نگاه پدید امد. مردم اکثرا به عنوان یک وظیفه شرعی جان خود را بر دست گرفتن و بر خیابان ها امدند. شعار  امام این بود که اسلام در خطر است و برای احیای اسلام و نجات اسلام باید قیام کرد. منتها نه اسلامی که مربوط به عبادات فردی است بلکه اسلامی که مهمترین ابعاد آن در ابعاد اجتماعی و سیاسی بود.
فرزند علامه مصباح یزدی با اشاره به اینکه حاج قاسم تربیت یافته چنین مکتبی بود، مکتب حاج قاسم مکتب امام خمینی است، بیان داشت: این اهمیت روحانیت در تربیت انسان های تعالی را می رساند. انسان هایی که ما نمیتوانیم جایگاه ها آنها را ببینیم.
وی به خاطره های از آیت الله مصباح یزدی اشاره کرد و گفت: مسائل کیفی این گونه است، اندازه گیری تفاوت ها خیلی قابل اندازه گیری نیست. ما می فهمیم که ما با حاج قاسم خیلی فرق داریم اما چقدر، خیلی قابل اندازه گیری نیست.
در خصوص تاثیرگذاری مسئولیت بزرگی بر دوش روحانیت و حوزه علمیه است
این استاد حوزه تصریح کرد: حوزه و روحانیت یک وظیفه سنگینی برعهده دارد به دلیل تاثیری گذاری که در سعادت انسان ها و رشد انسان ها در سطوح و ابعاد مختلف می تواند داشته باشد و این اثر گذاری یک بار مسئولیت بزرگی بر دوش روحانیت و حوزه علمیه است. اگر از پس آن بر بیایید و وظایفی که در این مسیر داریم درست تشخیص دهیم و درست انجام دهیم هر حسنه ای که از تربیت یافتگان این مکتب سر بزند به پای روحانیت و این مکتب هم نوشته خواهد شد .
وی خاطرنشان کرد: ممکن است در بعضی از برهه ها روحانیت و حوزه های علیمه در خصوص این مسئولیت عذری داشته باشند که چنین مسائلی را تحقیق نکرده و تبیین نکرده اند ولی قطعا در شرایط امروز هیچ عذری قابل نیست.
حجت الاسلام مصباح یزدی گفت: حوزه انقلابی حوزه ای است که در خدمت این تفکر و هدف و محقق سازنده این آرمان اسلامی باشد که بتواند افرادی را در سطح جهانی تربیت کند که در ابعاد فردی و اجتماعی خود بتوانند به آن جایگاه ای که یک انسان می تواند برسد برسند.
وی اضافه کرد: تفاوت انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب ها در اسلامی بودن آن است. انقلابی است که بر اساس بینش الهی، اسلامی و برای تحقق اهداف اسلام به وجود آمد.
فرزند علامه مصباح یزدی با اشاره به ویژگی های انقلاب اسلامی، گفت: حوزه انقلابی حوزه ای است که چنین هدفی را بتواند محقق کند.اولین مسئله که برای حوزه و روحانیت مطرح است و باید به آن جواب بدهد این است که اسلام به چه دردی می خورد. صدها سال دشمنان تلاش کرده اند و می گویند که زمان دین تمام شده است و در مسائل اجتماعی باید متکی به عقل خود باشیم. پس اولین سوالی که حوزه باید جواب بدهد این است که برای دین چه جایگاه ای در جامعه وجود دارد؟
وی افزود: حوزه شبهاتی که در این خصوص وجود دارد را باید جواب دهد. جواب این ها را نمی توان از اساتید دانشگاه انتظار داشت. حوزه باید برای این سوالات جواب قابل قبولی داشته باشد. اگر این سوال بی جواب بماند انقلاب بی دفاع خواهد ماند.
این استاد حوزه عنوان کرد: بعد از اینکه این سوال جواب داده شود و دین ثابت شد باید آموزه های دینی در مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی تبیین شود که وظیفه دوم است. خیلی از این مسائل و ابعاد تحقیق نشده است. ما تحقیقا نیاز داریم تقسیم کاری در حوزه انجام شود رشته های تخصصی ایجاد شود که هرکسی عهده داری بخشی از این مسائل باشد.
حوزه انقلابی برای مشکلات جامعه براساس مبانی اسلام راهکار ارائه دهد
وی گفت: پس وظیفه دوم حوزه انقلابی پشتیبانی پژوهشی جامعه اسلامی است.  البته قبل از انجام این کار ها مسئله شناسی است. و بعد ریشه شناسی کنیم که چرا این مشکل پیش آمده است تا بتوانیم مشکل را از اساس حل کنیم. حوزه انقلابی باید بتواند برای مشکلات پیش آمده در جامعه راه حل اساسی بر اساس مبانی اسلامی ارائه دهد.
حجت الاسلام مصباح یزدی ادامه داد: مسئله دیگری که حوزه باید در این زمینه به آن بپردازد این است که ما در یک خلع زندگی نمی کنیم. جامعه امروز ما در حال حاضر با تئوری های غربی اداره می شود. بر فرض اینکه نظریه اسلامی را تولید کردید چگونه این را باید اجرا  کنید. ابتدا باید اشکالات نظریه های غربی را بفهمید و آن را تبیین کنید به گونه ای که مخاطب شما متوجه شود که در این فرضیه مشکل وجود دارد سپس ما نظریه خودمان را ارائه می دهیم. آشنایی با نظریه معارض به عنوان یک مقدمه است.
تربیت نیروی انقلابی وظیفه حوزه است
وی گفت: بخش دیگری از وظیفه حوزه انقلابی این است که عمل کند. تئوری ها برای این نیست که نوشته شود و در کتابخانه قرار بگیرد تئوری برای اجرا درجامعه است. برای این اجرا باید نیرو تربیت کنیم که حوزه وظیفه تربیت این نیرو را دارد و برای عمل غیر از دانستن  و علم تقوا لازم است.
این استاد حوزه عنوان کرد: وقتی یک نیروی انسانی وارد فضای عمل می شود و در میدان حضور پیدا می کند اگر نتواند دشمن را از دوست تشخیص دهد و در این زمینه دچار اشتباه شود ممکن است از او برای مبارزه با اسلام و انقلاب استفاده شود.
وی اضافه کرد: بصیرت، موقعیت شناسی، دشمن شناسی، شناخت اینکه امروز کجا هستیم و جبهه ما کجاست و جبهه دشمن کجاست؛ بصیرت داشتن و تشخیص موقیعت بسیار مهم است که مقام معظم رهبری هم براین موضوع تاکید بسیار دارند.
تقویت جایگاه ولی فقیه در جامعه یکی از وظایف حوزه علمیه است
حجت الاسلام مصباح یزدی گفت: یکی از عناصر بصیرت این است که داشته های خودمان را بشناسیم. امروز ستون انقلاب اسلامی ولایت فقیه است و حمایت از این تئوری و تقویت مصداقی ولایت فقیه یکی از وظایف حوزه های علمیه است. گاهی بعضی به صورت عمدی این مسئله را تضعیف می کنند و زیر سوال می برند و گاهی هم شیطان و نفس انقلابیون را وسوسه می کنند به خیال اینکه از اسلام و انقلاب دفاع می کنند در حالی که جایگاه ولی فقیه را تضعف می کنند.
برخی در مسئله کرونا به جنگ ولی فقیه آمدند
وی بیان داشت: در مسئله کرونا دیدید افرادی که ادعای انقلابی هم داشتند علیرغم تاکیدات رهبری در خصوص رعایت پروتکل ها  با چه سرو صداو هیاهویی به جنگ ولی فقیه آمدند. فرض کنیم که شما متخصص کروناشناسی هستید و نظر شما هم با نظر متخصیصن متفاوت است ، وقتی ولی فقیه روی مسئله ای فتوا می دهد شما حق ندارید در این خصوص موضع دیگری بگیرید. و این گونه هیاهو راه بیاندازید.
این استاد حوزه ادامه داد: این هم از وظایف حوزه است که مواظبت کند خدشه ای به ولی فقیه و ستون اسلام و انقلاب وارد نشود.


انتهای پیام/160


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/30497