وی اضافه کرد: اجرای این طرح باعث کاهش PH گوشت در لاشه دام سبک به ۶.۲ و در لاشه دام سنگین به ۵.۸ میشود و در نتیجه از سرایت بیماریها و عوامل خطرساز برای بهداشت انسان از جمله بیماری تب خونریزی دهنده جلوگیری میکند.
رفیعی با بیان اینکه کاهش PH گوشت باعث افزایش کیفیت و ماندگاری گوشت میشود، خاطرنشان کرد: لازمه اجرای طرح پیش سرد نیازمند ایجاد سردخانه با ظرفیت مناسب در کشتارگاههاست.
وی با اشاره به اینکه آموزشها و اطلاعات کافی و لازم به کشتارگاهها و قصابان ارائه شده است، بیان کرد: طرح پیش سرد لاشه و آلایشهای دام سنگین در خردادماه سال ۹۶ اجرایی شد.
کشتارگاههای قم ظرفیت پیش سرد حدود سه هزار و ۵۰۰ لاشه دام سبک و ۱۵۰ لاشه دام سنگین را دارد؛ درحالیکه مصرف قم نصف این ظرفیت است.
در حال حاضر ۲ کشتارگاه دام جاهد واقع در کیلومتر هشت محور قم- جعفریه و کشتارگاه دام پرتو واقع در کیلومتر ۱۳ محور قم- جعفریه در استان قم فعال است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/31532 |