آنچه در این مراسم بیش از سایر موضوعات جلب توجه میکند؛ نخستین الحاق زیرسطحیهای هوشمند به نیروی دریایی سپاه پاسداران است. طبق اعلام فرماندهان سپاه پاسداران با الحاق این محصول به سازمان رزم ندسا و تکامل با سایر سامانهها هندسه قدرت نیروی دریایی سپاه پاسداران را تکمیل میکنند.
بررسی جنگهای مختلف در طول تاریخ نشان میدهد که باید برای دفاع همهجانبه از کشورمان یک چرخه دفاعی و هندسه قدرت کامل داشته باشیم. اصلیترین راههای دستیابی به این هدف داشتن طیف متنوع تجهیزات رزمی بومی است. از تانک و موشک گرفته تا شناورهای تندرو و زیرسطحیها همه جزو این موارد هستند.
نیروهای مسلح و صنایع دفاعی ایران پس از سالهای دفاع مقدس تا به امروز انواع تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز را ساختهاند. البته مطالعات برای دستیابی به سلاحهای نوین و مطابق با تهدیدات پیرامون کشورمان دیگر دستور کار آنهاست. مانند آنچه در رونماییها و رزمایشهای اخیر نیروهای مسلح مشاهده میکنیم.
رزمایشهای نیروهای مسلح در سالهای اخیر به خوبی نشان میدهد که نیروهای مسلح به خوبی این راهبرد را در دستور کار دارند و عملیاتی کردند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از همین نیروهاست که گامهای بلند و موثری در ارتقای قدرت بازدارندگی کشورمان برداشته است. یکی از این گامها الحاق تجهیزات و تسلیحات نوین در روز گذشته بود.
در هشتمین مراسم الحاق تجهیزات تخصصی دفاعی به نیروی دریایی سپاه پاسداران نسل نوین شناورهای تندرو، سامانههای موشکی نوین قابل حمل و زیرسطحیهای هوشمند به این نیرو ملحق شدند.
فرمانده کل سپاه پاسداران در این مراسم گفت: همانطور که پهپادها قدرت نیرو را به سمت آسمان منتقل میکنند و پدافندها راه را میبندند. همچنین، شناورها روی دریا و موشکها روی زمین و دریا، مینها و زیرسطحیهای هوشمند در عمق اینجا هندسه این قدرت کامل میشود.
به گفته سرلشکر سلامی، «امروز نیروی دریایی ما هم در بُعد شناورهای با سرنشین، بدون سرنشین و موشکاندازها و موشکهایی در بردهای تاکتیکی و فراتر از برنامههای تاکتیکی و نیز در قدرت زیرسطحی و هم رزم در بالای سطح با استفاده از شناورهای سطحی، نقطه قوت قدرتمندی برای صحنههای احتمالی دفاع در مقابل دشمنان شده و قدرت نوین دریایی را به نمایش میگذارد.»
این سخنان به الحاق تجهیزات نوین دفاعی و رزمی طی سالهای اخیر به سپاه پاسداران اشاره دارد. سپاه پاسداران توانسته انواع تسلیحات و تجهیزات نوین رزمی را در همه حوزهها اعم از دریا، هوا و زمین به سازمان رزم خود الحاق کند.
شناورهای تندرو نیز یکی از همین تجهیزات هستند که ۲۰ آذر ۱۱۰ فروند از آنها در کلاسهای عاشورا و ذوالفقار به نیروی دریایی سپاه پاسداران الحاق شدند. ویژگی نسل جدید شناورهای تندرو ارتقاء از راکت انداز به موشک انداز با قابلیت نقطه زنی بوده و طبق اعلام فرماندهان سپاه حداقل برد این شناورها ۱۰ کیلومتر است.
همان طور که در تصاویر هشتمین مراسم الحاق تجهیزات رزمی به ندسا نیز مشخص است؛ همه این شناورهای تندرو قابلیت حمل و شلیک موشک را داشته و میتوانند در عملیاتهای مختلف به سرعتی در حدود ۱۷۵ کیلومتر دست پیداکنند. ماندگاری و تابآوری، قابلیت حمل و شلیک موشک و اجرای عملیاتهای تاکتیکی از ویژگیهای این شناورهاست. حضور شناورهای تندرو در عملیاتها و رزمایشهای مختلف نظیر رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۷ سپاه نشان از تاثیرگذاری آنها دارد.
گفتنی است؛ از ۲ سال گذشته تاکنون در مراحل هشت گانه الحاق تجهیزات تخصصی و دفاعی، تعداد انبوهی از شناورهای کلاسهای مختلف، سکوهای پرتاب موشک ساخت داخل و اژدرهای زیرسطحی هوشمند وارد سازمان رزم نیروی دریایی سپاه شده است.
زیرسطحیهای هوشمند دیگر تجهیزاتی هستند که در این مراسم برای نخستین بار به نیروی دریایی سپاه پاسداران الحاق شدند. طبق تصاویر منتشرشده از این سامانههای دفاعی، وظیفه آنها حضور در دفاع از نیروهای خودی و تهاجم علیه دشمنان است. به طوری که میتوانند به صورت پنهانکار، بدون صدا و با هدایت از راه دور به سوی هدف مشخص حرکت کرده و آن را نابود کنند.
انعطاف پذیری و تنوع قابلیت متناسب با شرایط و مقتضیات محیط هدف و همچنین توسعه حضور در آبهای فراسرزمینی و نقاط دلخواه از ویژگیهای زیرسطحی هوشمند سپاه پاسداران است.
سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت: الحاق زیر سطحیهای هوشمند به سازمان رزم ندسا توان بازدارندگی ما را برای مقابله با تهدید های زیرسطح، به شکل قابل توجهی افزایش می دهد. با این اقدام فصل جدیدی از توان و قدرت نظامی در مأموریت های نیروی دریایی سپاه رقم خواهد خورد.
اهمیت این نوع تجهیزات آنجا احساس میشود که بدانیم آنها یکی از مهمترین وسایل قدرت بازدارندگی برای ما به شمار میروند. وقتی زیرسطحیهای هوشمند به طور عملیاتی وارد عرصه دریا شوند، دیگر هیچ شناور متجاوزی نمیتواند در آبهای سرزمینی ایران حضور پیداکند.
این سامانهها نیز در این مراسم رونمایی و به نیروی دریایی سپاه پاسداران الحاق شدند. بُرد موشکها در سامانههای جدید موشکی افزایش یافته و قابلیت مانور پذیری آن ارتقا پیدا کرده است. دیگر امکان شناسایی سامانههای موشکی جدید و اجرای جنگ الکترونیک علیه آنها وجود ندارد. البته ویژگی شاخص آنها نیز افزایش چند برابری قدرت انفجار و تخریب نسبت به نمونههای قبلی است.
طبق تصاویر منتشرشده، سامانههای موشکی رونمایی شده با پرتابگرهای دو و سه قروندی به نیروی دریایی سپاه پاسداران الحاق شدند. مزیت این سامانهها و پرتابگرها که نظیر آن در رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۷ نیز وجود داشت، سرعت جابجایی و قدرت آتش بالاست. این دو مولفه در کنار یکدیگر توان عملیاتی دشمنان را نابود کرده و آنها را در عمل ناکارآمد میکند.
خودروهای حامل این پرتابگرها نیز همان خودروهای تجاری عادی هستند که در اطراف ما به تعداد بسیار زیاد وجود دارد. این کار کمک میکند تا استتار سامانهها نیز به خوبی انجام شود و دشمن نتواند آنها را شناسایی کند.
نقش سامانههای موشکی که مخصوص موشکهای کروز هستند در عملیاتهای مهم همچون دفاع ساحلی و تهاجم علیه دشمن بسیار پررنگ و تاثیرگذار است.
قدرت و حرکت به سوی کسب آن امروزه مهمترین اولویت کشورهای مختلف به ویژه جمهوری اسلامی ایران است. بهترین دلیل این کار دیروز توسط فرمانده کل سپاه پاسداران بیان شد.
سرلشکر سلامی در این باره میگوید: مستکبران عالم تنها زبان قدرت را میفهمند و به آن احترام میگذارند. تاریخ و حوادث جهان به ما آموخت که لحظهای غفلت به اندازه یک تاریخ پشیمان کننده خواهد بود.
به گفته او، برخی لحظهها به اندازه تاریخ اهمیت دارد، همانند دفاع مقدس که اگر با دستهای خالی به میدان نمیرفتیم امروز سرنوشت دیگری داشتیم. برای جوانان ما که این تجهیزات را در عصر تحریمهای شدید و ظالمانه دشمن ساختهاند، حصارهای تحریم سست است و آنان تحریم را بیاثر و خنثی کردهاند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/32311 |