printlogo


شوری آب روستای مبارک آباد قم در ماه مبارک رمضان
شوری آب روستای مبارک آباد قم در  ماه مبارک رمضان
کد خبر: 32526
معضل آب همواره یکی از مشکلات روستای مبارک آباد قم بوده و این روزها به گفته اهالی محل شوری آب در روزهای ماه مبارک رمضان باعث سختی اهالی روستا برای تهیه آب شیرین با دبه شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، مبارک آباد، روستایی است از توابع بخش مرکزی قم است این روستا در دهستان قنوات قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۲۸ نفر (۱۴۷خانوار) بوده‌است و در سال های اخیر جمعیت این روستا به شدت در حال افزایش است و خطر حاشیه نشینی یکی از تهدیدهای این روستا است.


 تپه قلعه مبارک آباد در بخش مرکزی دهستان قنوات و حدود 200متری روستای مبارک آباد و خاور قم درسمت راست جاده قم سراجه واقع و فاصله آن تا شهرستان قم 6 کیلومتر است. با توجه به آثار به دست آمده قدمت این تپه به دوران ساسانیان می رسد. هم چنین برروی سطح تپه تکه سفال هایی مربوط به قرون 7،4 هجری و قطعات شکسته وناقص آجرهایی باضخامت 4 سانتی متر ویک نمونه به عرض 10 سانتی متر وضخامت 3 سانتی متر وبه شکل مستطیل دیده شده است.

آب انبار مبارک آباد مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان قم، بخش مرکزی، روستای مبارک آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ آبان ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۵۷۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

با اینکه روستای مبارک آباد در فاصله کمتر از ۱۰ کیلومتری قم واقع شده  ساکنان آن سالهاست با معضل کم آبی مواجه هستند بر اساس گفته های مسئولان این روستا مشکل اصلی نبود آب نیست بلکه عدم تامین زیرساخت های لازم و به روزرسانی شبکه انتقال آب باعث بروز این معضل جدی شده است، البته در ماه های اخیر به گفته اهالی اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده و آب لوله کشی از فشار مناسبی برخوردار است.

 مشکلی که هر از چند گاهی پای متولیان امر را به روستاها بازکرده و هر بار فقط وعده ای بر وعده های قبلی انجام نشده اضافه کرده است برخی از اهالی این روستا با ارسال پیام هایی به خبرنگار سایت قم فردا از شوری آب این روستا در آستانه ماه رمضان گلایه داشتند.

یکی از اهالی این روستا در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: ‌آب روستای مبارک آباد خیلی شور شده است از طرفی هم کارت آب و دستگاه فروش آب شیرین هم در این روستا و اطراف روستا وجود ندارد و برای خرید آب باید به مغازه ها مراجعه کنیم و برای هر دبه بیست لیتری باید پنج هزار تومان هزینه کنیم که اگر در روز یک دبه بیست لیتری آب تهیه کنیم باید ماهانه فقط ۱۵۰ هزار تومان پول آب شرب دهیم از مسئولان درخواست رسیدگی داریم.

مشکل عدم دسترسی به آب‌لوله‌کشی با فشارمناسب سال‌ها بود که با زندگی مردم این روستا عجین شده بود و چند سالی می‌شد که مردم روستا در تابستان گرما و طاقت‌فرسای قم با قطعی مکرر آب روبه‌رو بودند و گاهی تا ۱۲ ساعت از روز، رنگ آب را نمی‌‌ دیدند با وجود حل برخی از مشکلات اما معضل آب هنوز وجود دارد و  مردم این روستا به امید آمدن دوباره آب هنوز صبوری می‌کنند و تا شاید فرجی شود.

به گفته اهالی سال‌ها است لوله‌کشی برای آب‌رسانی به روستا با هزینه خود مردم انجام‌شده است، اما همچنان از داشتن آب‌لوله‌کشی با فشار و کیفیت مناسب محروم هستند و مجبور هستند با تانکر و آب جوی روزگار خود را سپری کنند.

 آب رسانی به بخش قنوات از سمت کهک است و روستای مبارک آباد در انتهای این مسیر آب رسانی قرار دارد و چون از نظر ارتفاعی نیز روستای مبارک آباد بالاتر از قنوات است در تابستان که مصرف بالا می‌رود، فشار آب کم می‌شود و در میانه روزکه اوج مصرف است در برخی از کوچه‌ها که شبکه توزیع شان کامل نیست و قدیمی است فشار آب بسیار کمتر می‌شود

به گفته کارشناسان سه روستای مبارک آباد، حاجی‌آبادآقا و سراجه به دلیل افزایش جمعیت در سالیان اخیر از آب شهری محروم بودند سیستم لوله‌کشی آب این مناطق مربوط زمانی است که جمعیت این روستاها به صد نفر هم نمی رسیده و بیش از چهل سال از عمر این شبکه آبرسانی می گذرد. در حال حاضر گاهی آب به صورت قطره چکانی از این لوله کشی ها خارج می شود که این مساله مشکلات زیادی را برای ساکنین به وجود آورده است.  نبود آب موجب بروز بیماری و شدت گرفتن آن شده و مردم روستاها اکثرا برای شستشو از آب های کشاورزی اطراف برداشت می‌کنند. همچنین به بهانه وجود آب حتی به صورت قطره چکانی، تانکرهای آب آشامیدنی به این منطقه اعزام نمی شوند، و در روزهای ماه مبارک رمضان مردم این روستا از آب شیرین محروم هستند.

انتهای پیام/170


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/32526