ند پرایس در پاسخ به سوال خبرنگاری بیان کرد که از او پرسید مذاکرات تا چه زمانی ادامه خواهد یافت و نظر او در خصوص اظهارات مقامات ایرانی مبنی بر اینکه توپ در زمین آمریکا است، چیست؟ ادعا کرد همه کسانی که در مذاکرات حضور دارند می دانند چه کسی پیشنهادات سازنده ارائه کرده و چه کسی خواسته های نامربوط به برجام مطرح کرده است. با این حال ما در مورد این مسائل به صورت علنی صحبت نخواهیم کرد.
وی تصریح کرد ما هنوز معتقدیم زمان برای حل اختلافات باقی مانده ما وجود دارد. ما همچنان معتقدیم بازگشت متقابل به پایبندی در راستای منافع عدم اشاعه هسته ای ما خواهد بود.
ند پرایس در راستای سیاست های کشورش درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران همچنان مدعی شد بازگشت متقابل به پایبندی برنامه هسته ای ایران را به صورت دائمی و قابل تایید محدود خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه دولت بایدن بار دیگر با انتقاد از دولت پیشین آمریکا برای خروج از برجام افزود ایران در سال ۲۰۱۸ پس از آنکه دولت پیشین آمریکا از برجام خارج شد، پیشرفت های قابل توجهی در برنامه هسته ای خود بدست آورد.
وی مدعی شد ادامه این پیشرفت ها به تدریج مزایای عدم اشاعه در بازگشت متقابل به پایبندی به برجام را برای ما و متحدان ما در سراسر جهان از بین می برد. بلافاصله پس از از بین رفتن مزایای عدم اشاعه برجام به دلیل پیشرفتهای ایران، پیگیری برجام دیگر در راستای منافع ما نخواهد بود و ما روش های دیگر را دنبال خواهیم کرد تا اطمینان یابیم ایران هیچگاه به سلاح هسته ای دست نخواهد یافت.
پرایس اذعان کرد زمانی که برجام درحال اجرا بود، کارشناسان ما در آمریکا و آژانس بین المللی انرژی اتمی، پایبندی تهران به تعهداتش در برجام را تایید کردند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در تداوم سیاست هراس از پیشرفت های هسته ای ایران در چارچوب برجام مدعی شد پس از سال ۲۰۱۸، ایران توانسته است مدت زمان گریز هسته ای خود را به چند هفته کاهش دهد. برای ما این امر قابل قبول نیست. تنها پیشنهاد دراز مدت قابل قبول برای ما این است که ایران نباید به سلاح هسته ای دست پیدا کند. درحال حاضر بهترین روش برای دستیابی به این هدف بازگشت متقابل به پایبندی به برجام است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه از توافق هستهای ایران که مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بود، خارج شد.
به دنبال شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا، جو بایدن نامزد دموکرات ها توانست با کسب بیشترین آرای الکترال ریاست جدید کاخ سفید را بر عهده بگیرد و ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری ترامپ شکست خورده گفت قصد دارد واشنگتن را به برجام بازگرداند اما به رغم ادعاهای خود در مورد بازگشت به برجام در صورت پیروزی در انتخابات، تاکنون هیچ اقدام موثری در این مورد انجام نداده است.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران میگوید که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دست یابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز دوشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اگر مکثی در روند مذاکرات وین دیده می شود، بدلیل زیاده خواهی طرف آمریکایی است وزارت امور خارجه در جهت کسب عالی منافع ملت و رعایت خطوط قرمزها با قدرت و منطق عمل می کند.
امیرعبداللهیان افزود: هرگز زیر بار زیاده خواهی آمریکا نخواهیم رفت. اگر کاخ سفید واقع بینانه رفتار کند، توافق دست یافتنی است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/32549 |