مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم با بیان اینکه هنر منبتکاری از جمله صنایعدستی است که در قم سابقه دیرینهای دارد، ادامه داد: شهر قم یکی از مراکز عمده منبتکاری کشور است که کارگاههای فراوانی از این هنر اصیل را در خود جای داده است.
ارجمندی افزود: ۱۱۰۰هنرمند مبنتکار در استان قم فعالیت میکنند که میتوان گفت بعد از هنرمندان انگشترساز بیشترین تعداد هنرمندان صنایعدستی استان را شامل میشوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم در ادامه تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به ثبت شهر قم به عنوان شهر ملی انگشتر، ایجاد بازار مخصوص انگشتر و زیورآلات سنتی در اولویت برنامههای کمیته سیاستگذاری شهر ملی انگشتر است.
ارجمندی در ادامه از صادرات یک میلیون و ۱۵۰ هزار دلاری زیورآلات سنتی در سال گذشته خبر داد و گفت: ایجاد بازار دائمی صنایعدستی، ارائه تسهیلات به هنرمندان و سازندگان انگشتر و زیورآلات سنتی نقش مهمی در ایجاد ارزش افزوده و تولید ناخالص ملی دارد.
وی با بیان اینکه اجرای تولید زنده هنرمندان صنایعدستی گامی موثر در جهت معرفی ملموس هنر صنایعدستی استان خواهد بود، ادامه داد: برپایی کارگاههای زنده حمایت مادی و معنوی از هنرمندان صنایعدستی است.
خاطرنشان میشود، ۵۹۱۲ هنرمند صنایعدستی در ۵۳ رشته مختلف صنایعدستی در استان قم مشغول فعالیت هستند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/34350 |