وی با اشاره به مشکلاتی که بهواسطه قطع احتمالی آب و برق ایجاد میشود، اظهار داشت: امروز زندگی ماشینی و صنعتی بهشدت وابسته به آب و برق است و از این لحاظ توجه به مدیریت در این دو موضوع و عبور از بحران و کمبودها جزو وظایف و تکالیف شرعی و دینی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اقدامات انجامگرفته در تأمین آب استان قم در دو دهه گذشته خاطرنشان کرد: تلاشهای صورت گرفته ما را به یک نقطه پایدار در تأمین و توزیع آب رسانده البته خشکسالی های سالهای اخیر شرایط را محدود و مدیریت آب استان را دچار تنش کرده است.
وی تصریح کرد: مردم عزیز میتوانند با صرفهجویی در مصرف، ما را در ارائه خدمات پایدار در حوزه تأمین آب یاری رسانند.
بختیاری با اشاره به قرارگیری استان در منطقه جغرافیایی گرم و خشک یادآور شد: به همین دلیل همواره با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم بنابراین صرفهجویی باید از نگاه مقطعی تبدیل به یک فرهنگ بومی و اجتماعی در همه ابعاد زندگی ما شود.
وی سرانه مصرف در آب و برق را در استان قم را بالاتر از استانداردهای جهانی دانست و گفت: میزان مصرف بسیاری از کشورهای دنیا که مشکل تأمین آب و برق را ندارند کمتر از کشور ما است که در این زمینه همه باید برنامهریزی و توجه لازم و کافی را داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به پیشبینی افزایش دما در روزهای آینده و بهتبع آن افزایش مصرف آب خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم با ارتباط با مردم شریف از طرق مختلف مردم را به مدیریت در مصرف راهنمایی کنیم.
وی از افزایش 2.5 درصدی مصرف آب در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: این در شرایطی بوده است که ما در فصل بهار افزایش چندانی در دمای هوا نداشتیم و توانستیم بهار را با شرایط عادی بگذرانیم.
بختیاری با بیان اینکه آب شهر قم از فاصله دور و با هزینه زیاد تأمین میشود، به افزایش شوری آب در دو سه ماه گذشته در شهر قم اشاره کرد و اذعان داشت: با کاهش بارندگیها و کاهش سهم قم از سدکوچری که دارای آب بسیار با کیفیتی است ما مجبور به تأمین آب شهر از چاهها شدیم که باعث شوری آب به ویژه در برخی از مناطق شهر شده است.
وی با تأکید بر اینکه تمام تلاش ما جلوگیری از ایجاد خلل در کمیت آب شهر است، ابراز داشت: در این راستا کمک مردم شریف استان بالاخص شهر قم میتواند کمک مؤثری برای تأمین آب باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه با 10 درصد کاهش میزان مصرف آب بدون تنش و مشکل از تابستان عبور خواهیم کرد، یادآور شد: 10 درصد کاهش مصرف، نقصانی در فرایند زندگی ایجاد نخواهد کرد.
وی با اشاره به مشکلات تأمین آب در شهرها و روستاهای استان اظهار داشت: عمده این مشکلات به دلیل افزایش مصرف در روزهای پایانی این مناطق است که جمعیت قابلتوجهی از مردم به این نقاط مسافرت میکنند.
بختیاری مصرف غیر شرب را از دیگر علل ایجاد مشکل تأمین آب در شهرها و روستاهای استان برشمرد و خواستار پرهیز از اینگونه مصارف از شبکه آب شرب شد.
وی در پایان بار دیگر بر ضرورت صرفهجویی در مصرف آب از سوی همه مردم به عنوان یک تکلیف شرعی تأکید کرد و توصیه و تذکر لسانی در صرفهجویی را مصداق امربهمعروف و نهی از منکر دانست و گفت: امیدواریم همه کمک کنند تا بتوانیم مصرف بیرویه را در شهر کنترل کنیم و با مشکلی درزمینه تأمین و توزیع آب مواجه نشویم.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/34500 |